Autor Wątek: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 247158 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #1365 dnia: Listopada 21, 2022, 10:09:51 »
To jest temat, nad którym prace trwają już od dłuższego czasu. Streamu nie oglądałem, tylko streszczenie, więc nie wiem o co z tym chodzi w kontekście nowej gry.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1366 dnia: Listopada 21, 2022, 18:37:43 »
A na wlasnie, te zapasowe, odrzucane zbiorniki to temat rzeka, konca nie widac ;D. W sumie mieli dodawac stopniowo i co? Wciaz nie ma.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #1367 dnia: Listopada 22, 2022, 14:56:06 »
Na tym streamie powiedzieli że nie wiedzą jak to dodać do obecnego silnika, poza tym implementacja do każdej maszyny wymagałaby dużego nakładu pracy.

Swoją drogą, Han powiedział ze dwa razy że dzięki zmianom jakie zaszły w zespole możliwe jest pójście dalej. Zgaduję, że Jason chciał zarabiać na obecnej grze, a Rosjanie chcą stworzyć coś nowego.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

« Odpowiedź #1368 dnia: Listopada 22, 2022, 22:13:38 »
"Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji"... ani patcha z Dakotą puszczonego o takiej godzinie z czapy i bez ogłoszenia na ichnim forum. Jednakowoż, właśnie idzie, więc kto nie musi jutro rano wstawać do pracy niechaj odpala i zasysa :D .

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1369 dnia: Listopada 22, 2022, 23:09:15 »
Ojtam, jest i ogłoszenie, może najpierw cenzura musiała przeczytać :)

https://forum.il2sturmovik.com/topic/12826-game-updates/page/2/#comment-1233905
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1370 dnia: Listopada 22, 2022, 23:32:49 »
Super news, a z tą mapką to zaskoczenie, że już coś wrzucili, bo miał być 1Q23, przynajmniej jakiś czas temu tak to podawano.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1371 dnia: Listopada 23, 2022, 20:25:50 »
W sumie kolejna mapa (Western Front 1918) która... wygląda prawie tak samo jak reszta. Tylko Normandia i Kubań jakoś się wyróżnia. Oni powinni trochę poupdejtować te tekstury chociaż gruntu, by się czymś różniły, bo mamy wszystko na jedno kopyto. W DCS są jednak większe różnice wizualne między mapami i tego w iłku brak.
« Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2022, 17:12:20 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1372 dnia: Listopada 30, 2022, 10:20:39 »
A regulacja obrotów w Iłku jest jak najbardziej i wpływa na zachowanie samolotów.

Co masz na mysli, czy czegoś nie wiem. Chcesz powiedzieć, że jest odrębne sterowanie przepustnicą i obrotami, tak jak w Spicie z DCS?

W starym Iłku wiem, że był ręczny skok śmigła. Tzw. "prop pitch pump" w Tempeście potrafiło go rozpędzić do 620 kph na poziomie ziemi (naprzemienne zmniejszanie skoku śmigła do 40 i zwiększanie do 100). W nowym, muszę przyznać, że niczym oprócz przepustnicą nie operuję i latam swobodnie i skutecznie online.

« Odpowiedź #1373 dnia: Listopada 30, 2022, 10:28:52 »
Oczywiście, że można, a nawet trzeba, sterować nimi odrębnie w Iłku.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1374 dnia: Listopada 30, 2022, 15:00:51 »
Co masz na mysli, czy czegoś nie wiem. Chcesz powiedzieć, że jest odrębne sterowanie przepustnicą i obrotami, tak jak w Spicie z DCS?

W starym Iłku wiem, że był ręczny skok śmigła. Tzw. "prop pitch pump" w Tempeście potrafiło go rozpędzić do 620 kph na poziomie ziemi (naprzemienne zmniejszanie skoku śmigła do 40 i zwiększanie do 100). W nowym, muszę przyznać, że niczym oprócz przepustnicą nie operuję i latam swobodnie i skutecznie online.
Ale żeś się w porę obudził. Jeśli latasz "Niemcami" to tylko operujesz przepustnicą. Cała reszta ma manualne sterowanie obrotami (nie skokiem - ten się ustawia automatycznie zależnie od doładowania i obrotów).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1375 dnia: Grudnia 01, 2022, 09:01:49 »
Jeśli latasz "Niemcami" to tylko operujesz przepustnicą.

Aż tak nie uogólniaj. Przeważnie samoloty szturmowe i bombowce nie mają u Niemaszków Komandogerat, więc nie wszystkie. Z myśliwskich chyba nawet Bf-110 też nie ma z tego co pamiętam, więc nie każdy. Mają Bf'y-109 i FW-190.

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1376 dnia: Grudnia 01, 2022, 09:20:01 »
Uogólnienie właśnie ich dotyczyło, bo wiem czym on lata ;-).
« Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2022, 09:26:11 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1377 dnia: Grudnia 01, 2022, 14:20:38 »
Aż tak nie uogólniaj. Przeważnie samoloty szturmowe i bombowce nie mają u Niemaszków Komandogerat, więc nie wszystkie. Z myśliwskich chyba nawet Bf-110 też nie ma z tego co pamiętam, więc nie każdy. Mają Bf'y-109 i FW-190.

Yoyek, Yoyek...za dużo latania Tempestem :-P
"Komandogerata" nie ma tylko Juhas 87 i 88, Heniek i Henschel. Reszta (łącznie ze wszystkimi 110 i 410) ma. Można oczywiście wyłączyć i przejść na manuala, ale po co?

Ramm.

" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1378 dnia: Grudnia 02, 2022, 17:59:25 »
Nawet fajnie wygląda ten IAR, chyba wezmę, chociaż martw słowo "months": https://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/page/9/#comment-1236862.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1379 dnia: Grudnia 06, 2022, 16:05:33 »
Oczywiście, że można, a nawet trzeba, sterować nimi odrębnie w Iłku.

Ja to rozumiem, ale w praktyce nie zauważyłem, że coś to daje. Skok śmigła mam zbindowany pod tym samym klawiszem, co przepustnica. Daje to dobry efekt.