Autor Wątek: DCS: World 2.0...oraz 1.5  (Przeczytany 211580 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World 2.0...oraz 1.5
« Odpowiedź #1155 dnia: Lutego 10, 2017, 19:51:20 »
A tak na marginesie, jak używacie tekstur dodatkowych (Starway, Barthek) to jak robicie z updejtami w JSGME?
Ja zawsze cofam wpierw, potem idzie update i dopiero potem je włączam ponownie. Ktoś poleciał z updejtem na żywca mając tekstury?
Coś się komuś powaliło w simie?

To raczej zależy od update'u. Starway i Mustang pakują swoje vfstextures do zipów (jak w oryginale), więc updater po odkryciu tych plików wykosi je i nadpisze standardowymi. Bartek wali je luzem w katalogach, więc sama gra je zobaczy, ale updater już nie (bo nijak mają się do defaultowej struktury katalogów) i po updacie wciąż powinny działać. Z drugiej strony wszyscy trzej oprócz tekstur terenu dorzucają do swoich paczek inne pliki (configi, obiekty, skiny), więc ja zawsze przy updacie włączam i wyłączam w JSGME - kilkanaście sekund nie robi różnicy.

Swoją drogą, polecam najnowszą paczkę Mustanga, wersję 1.21. Potestowałem ostatnio, spodobało mi się, aktualnie zastąpiłem nią Bartka:
http://104thphoenix.com/mustang/

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1156 dnia: Lutego 10, 2017, 22:30:52 »
Nowy "S" ładniusi. Wolałbym go (albo "A") click click zamiast Igla.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1157 dnia: Lutego 11, 2017, 18:18:38 »
Jakaś awaria na www DCS?
Przychodzą:

Password change request
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1158 dnia: Lutego 11, 2017, 19:44:33 »
Ja wczoraj wieczorem zaczynałem ciągnąć  z cztery razy, no ale w końcu poszło !
Cierpliwości życzę .
Pozdrawiam.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #1159 dnia: Lutego 17, 2017, 16:10:44 »
Znowu mamy gówno-newsy i gówno-promo. Czyżby faktycznie ED leżało i kwiczało, jak to się nieoficjalnie mówi??

« Odpowiedź #1160 dnia: Lutego 17, 2017, 16:15:34 »
Powiem szczerze, że ciekawszą fabułę i treść ma już Moda na sukces aniżeli ichne promocje i "niusy". Co za flaki w oleju.
Wersja 2.5 jest tam gdzieś za górami, za lasami - poślizg już ponad trzy miesięczny.

« Odpowiedź #1161 dnia: Lutego 17, 2017, 16:23:26 »
Ha ha ha ha, u nich 3 miesiące, to taki nasz kwadransik akademicki he he he... Jak będzie rok, to będziemy mówić o "drobnej" obsuwie.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #1162 dnia: Lutego 18, 2017, 13:13:15 »
Powiem szczerze, że ciekawszą fabułę i treść ma już Moda na sukces aniżeli ichne promocje i "niusy". Co za flaki w oleju.
Wersja 2.5 jest tam gdzieś za górami, za lasami - poślizg już ponad trzy miesięczny.

Nie chcę się bawić w adwokata diabła, ale o 3-miesięcznym poślizgu można by mówić, gdyby rzeczywiście nastąpił rozjazd wobec jakiejś ostatniej deklarowanej daty wydania. Tymczasem już w listopadowym newsletterze było oficjalnie powiedziane, że 2.5 w 2016-stym nie będzie, zaś priorytety na resztę roku i '17-sty idą w kolejności: dokończona Nevada -> Normandia (pierwszy kwartał) -> pimpnięty Kaukaz -> 2.5 (oba ostatnie cele nawet bez szacunkowych dat). I chociaż "everything is subject to change", na razie wydają się lecieć mniej-więcej zgodnie z tym "planem".

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #1163 dnia: Lutego 18, 2017, 20:57:22 »
Nie chcę się bawić w adwokata diabła, ale o 3-miesięcznym poślizgu można by mówić, gdyby rzeczywiście nastąpił rozjazd wobec jakiejś ostatniej deklarowanej daty wydania. Tymczasem już w listopadowym newsletterze było oficjalnie powiedziane, że 2.5 w 2016-stym nie będzie, zaś priorytety na resztę roku i '17-sty idą w kolejności: dokończona Nevada -> Normandia (pierwszy kwartał) -> pimpnięty Kaukaz -> 2.5 (oba ostatnie cele nawet bez szacunkowych dat). I chociaż "everything is subject to change", na razie wydają się lecieć mniej-więcej zgodnie z tym "planem".

Tak, `dokończenie` Nevady, biorąc pod uwagę czas, który nad nią pracują, może zająć spokojnie 2 lata, czyli coś ok. 1/3 dotychczas poświęconego na nią czasu  :evil:. Nieźle sobie to wymyślili.  :evil: :evil:

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1164 dnia: Lutego 18, 2017, 21:21:39 »
Jak myślą, że "dokończenie" Nevady spowoduje, że wszyscy ją kupią to się chyba przeliczyli. Ja ją mam i mi pasi, ale patrząc po liczbie graczy w multi to powinni tylko i wyłącznie skupić się na 2.5.
A swoją drogą, co oni właściwie chcą kończyć ?

« Odpowiedź #1165 dnia: Lutego 18, 2017, 21:31:07 »
Dobre pytanie...
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #1166 dnia: Lutego 18, 2017, 21:49:57 »
Jak myślą, że "dokończenie" Nevady spowoduje, że wszyscy ją kupią to się chyba przeliczyli. Ja ją mam i mi pasi, ale patrząc po liczbie graczy w multi to powinni tylko i wyłącznie skupić się na 2.5.
A swoją drogą, co oni właściwie chcą kończyć ?

To akurat proste. Na pustyniach są ruchome wydmy, które można aktualizować w DCSie w nieskończoność i zawsze będzie coś do poprawienia.

« Odpowiedź #1167 dnia: Lutego 18, 2017, 21:51:46 »
Pozostawienie w stanie bety to zawsze jakaś furtka na update w związku z modułami. Też na wypadek malkontenctwa. :P

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #1168 dnia: Lutego 19, 2017, 21:48:48 »
Tak zapytam, bo niedawno wróciłem do latania (1.5.6). Co się stało z drzewami? Wyglądają masakrycznie...

« Odpowiedź #1169 dnia: Lutego 19, 2017, 22:38:30 »
To znaczy, że nic się nie stało :P. A tak poważnie, u mnie wyglądają "normalnie", tak jak zwykle.
« Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2017, 08:04:22 wysłana przez KosiMazaki »