Autor Wątek: DCS: World 2.0...oraz 1.5  (Przeczytany 211057 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World 2.0...oraz 1.5
« Odpowiedź #1665 dnia: Grudnia 09, 2017, 14:46:32 »
Wrzuć fotkę z ustawieniami opcji grafiki. Bo u mnie co bym nie robił, tak to nie wygląda... Co widać na moich fotkach. Chyba, że robicie jeszcze jakiś inne ustawienia, jeszcze gdzieś indziej lub w czymś innym.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1666 dnia: Grudnia 09, 2017, 15:02:54 »
Tak, zaimplementowali, ale cały czas kompletnie nie można wyczuć odległości do powierzchni, co nie ma miejsca w 1.5.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1667 dnia: Grudnia 09, 2017, 17:20:20 »
A i nie mam Harego, ten samolot może być już inaczej zrobiony niż A-10C.

A-10A. Ze słońcem i pod.

Ale nie ma co gadać, jest za jasno i tak. Wodę natomiast wg. mnie o lepiej teraz widać niż poprzednio (tu ustawienia medium):

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1668 dnia: Grudnia 09, 2017, 17:37:39 »
Chyba też są jakieś nowe chmury po tym patchu. Wyglądają o wiele lepiej.
https://www.youtube.com/watch?v=oRxpL0S1RSY

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1669 dnia: Grudnia 09, 2017, 18:11:31 »
Tylko kokpit fataliti. YoYo możesz wrzucić screen-a z ustawień grafiki.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1670 dnia: Grudnia 09, 2017, 20:24:46 »
Te nowe chmureczki wyglądają naprawdę nieźle.

Natomiast coś jednak jest na rzeczy z fps'ami. No chyba, że to wina Harriera. Bawię się w edytorze z ustawieniami, raz jest ok, a jak coś pozmieniam (chmury na 9, a potem na 8 ) to potem jest tak 140 fps i na chwilę 40 i znów 140 (Normandia).
W zasadzie zauważyłem to przy zmianie potem na model AV-8B i w kabinie (w innych tak samo, jak zmienia się chmury na więcej i potem na mniej, wydaje mi się, że to związane jest z wiatrem i pojawieniem się też fal).

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1671 dnia: Grudnia 10, 2017, 12:00:30 »
Po tym patchu na nowo odkryłem przyjemność latania Spitem nad Normandią. Ziemia nadal pozostawia wiele do życzenia (cienie, migotanie i generalnie spore obciążenie i spadki fps). Gamma ustawiona na 1.4 i jest sporo lepiej. I Reshade wydaje się niepotrzebny.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1672 dnia: Grudnia 10, 2017, 12:32:11 »
Po tym patchu na nowo odkryłem przyjemność latania Spitem nad Normandią. Ziemia nadal pozostawia wiele do życzenia (cienie, migotanie i generalnie spore obciążenie i spadki fps). Gamma ustawiona na 1.4 i jest sporo lepiej. I Reshade wydaje się niepotrzebny.

Ano, co prawda by woda była Uber trzeba dać 5 m/s na wietrze, a to już dla Spita problem przy lądowaniu ;>, ale też na nowo zacząłem tutaj latać Ognioplujem.

Co prawda Assets dale widzę, że jest bardzo ubogi. Pokazują te modele i myślałem, że coś już tu będzie latać, a dalej mamy tylko B-17. Po stronie niemieckiej nie ma dosłownie nic dalej (tylko Bf i FW).
Wrzuciłem też moda do gadek w brytyjskim akcencie, dalej działa i na 2.2 okej.

W ramach jeszcze ciekawostek czasem pada deszcz obecnie (?).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1673 dnia: Grudnia 10, 2017, 13:56:41 »
Przez weekend instalowałem nowego kompa i mam wrażenie że w DCS-ie 2 głupieje Track Ir, czego nie miałem na poprzednim. Czy to ja coś źle ustawiłem, czy czegoś nie ustawiłem, czy to kwestia jakichś "poprawek"? Ma ktoś coś podobnego, mimo bezruchu głowy, punkt widzenia nagle się dramatycznie zmienia, po wycentrowaniu na jakiś czas krótszy, czy dłuższy jest OK i znowu.

« Odpowiedź #1674 dnia: Grudnia 10, 2017, 13:59:39 »
Przez weekend instalowałem nowego kompa i mam wrażenie że w DCS-ie 2 głupieje Track Ir, czego nie miałem na poprzednim. Czy to ja coś źle ustawiłem, czy czegoś nie ustawiłem, czy to kwestia jakichś "poprawek"? Ma ktoś coś podobnego, mimo bezruchu głowy, punkt widzenia nagle się dramatycznie zmienia, po wycentrowaniu na jakiś czas krótszy, czy dłuższy jest OK i znowu.
U siebie nie zaobserwowałem czegoś takiego po ostatniej aktualizacji. Jesteś pewien, że w zasięgu "wiedzenia" Track IRa nie masz żadnych lampek choinkowych itp? U mnie to one powodowały podobne problemy, a w lato Słońce świecące w okno (komputer mam przy oknie).

W ramach jeszcze ciekawostek czasem pada deszcz obecnie (?).
Chodzi Ci o to, że nagle przelatuje się przez opad deszczu, który pojawił się znikąd?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1675 dnia: Grudnia 10, 2017, 14:17:47 »
@Zlin, dokładnie, nawet jak nie ma chmur, jakieś cuda, niedługo zaczną ryby jeszcze z nieba spadać jak w proroctwach :icon_cool:.

www.yoyosims.pl

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #1676 dnia: Grudnia 10, 2017, 14:29:37 »
Co do trackir mam taki objaw w DCS 1.5. Najczęściej gdy się nie ruszam to pokazuje mi się sufit kabiny na chwilę. Na podglądzie działania trackir nie zauważyłem zakłóceń.

« Odpowiedź #1677 dnia: Grudnia 10, 2017, 14:45:20 »
@Zlin, dokładnie, nawet jak nie ma chmur, jakieś cuda, niedługo zaczną ryby jeszcze z nieba spadać jak w proroctwach :icon_cool:.
Wczoraj latałem z innymi w formacji, i jeden z kolegów nagle zaobserwował takie zjawisko, podczas gdy inni znajdujący się w tym samym miejscu kompletnie nic nie widzieli.  ;D Pewnie jest tak samo, jak z chmurami - każdy widzi je w innych miejscach.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1678 dnia: Grudnia 10, 2017, 15:02:44 »
Pewnie jest tak samo, jak z chmurami - każdy widzi je w innych miejscach.

Nie gadaj, to jaki ma sens w multi ucieczka w chmury ?

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #1679 dnia: Grudnia 10, 2017, 15:07:52 »
Redaktorze, akurat chmury w DCSie to bolesny temat. Faktycznie było tak, że każdy miał gdzie indziej, albo w ogóle nie miał...