Autor Wątek: DCS: World 2.0...oraz 1.5  (Przeczytany 212210 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: DCS: World 2.0...oraz 1.5
« Odpowiedź #570 dnia: Grudnia 29, 2015, 18:47:44 »
Fakt, po ręcznym odpaleniu DCS Updater, zaktualizował się do wersji 2.6.12.52. Stwierdził, że mam wersję DCS World 1.2.16... i czy chcę 1.5.2...   Tak przynajmniej mi to wygląda. Do zassania tycio ponad  6GB.

Czyli wychodzi na to, że open betę można będzie obecnie wywalić, chyba, że ktoś chce dalej dostawać updejty przed czasem.

Wrrrrr, kolejna aktywacja MiG-21? Pozostało mi "0". Kolejna za 30 dni. O inne moduły się nie pytał : ( .
Update poszedł szybko, cześć plików poszły widzę z Open Alpha.

Poza tym mam black screen jak coś odpalam. Repair nie pomaga.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #571 dnia: Grudnia 29, 2015, 18:57:47 »
A gdzie to sprawdzić, ile aktywacji zostało ? Bo jak znam życie to Mig-21 i mnie zapyta o aktywację he he he.
 I jeszcze coś updater dociąga...  No i instaluje :)
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #572 dnia: Grudnia 29, 2015, 19:15:20 »
A gdzie to sprawdzić, ile aktywacji zostało ? Bo jak znam życie to Mig-21 i mnie zapyta o aktywację he he he.
 I jeszcze coś updater dociąga...  No i instaluje :)

Tu jest jakiś fix dla MiGa: http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=136153 .

Co ciekawe open beta ma nr 1.5.2.48726, a wersja oficjalna też 1.5.2.48726. Może teraz ten stary 1.2 (ale już 1.5.2.48726) trzeba wywalić?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #573 dnia: Grudnia 29, 2015, 19:26:02 »
No i niby jest ale wszystkie ustawienia joystick-a poszły w niepamięć... :(  Jakiś koszmar :(  DCS  strasznie długo się uruchamia, a mam dysk SSD...
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #574 dnia: Grudnia 29, 2015, 19:40:06 »
Wszystkie wersje na dysku przydały się o tyle, że updater chyba nic nie zassał mi z netu, jeno do przeróbki starej 1.2 na nowszą użył tylko plików z bety i alfy (jeśli zassał, to jakieś drobiazgi, bo nawet nie zauważyłem). Co ciekawe, aktywacji MiG-a powtarzać nie trzeba było. Ustawiać kontrolerów też nie (Padonis, skopiuj sobie dane kontrolerów z którejś z poprzednich instalek, jeśli takie posiadasz. Niby nie zalecają tego robić, ale w zasadzie działa).

« Odpowiedź #575 dnia: Grudnia 29, 2015, 19:58:16 »
U mnie update wersji 1.2 poszedł chyba bezproblemowo. Jedynie w Hueyu musiałem poprawić jedną z osi. "Misje" uruchamiają się raczej wolniej niż w starszej wersji ("preload" na max), ale przyrost fps faktycznie spory.

« Odpowiedź #576 dnia: Grudnia 29, 2015, 19:58:21 »
Jakoś pedały mi odwrotnie chodzą , już się pogubiłem...  Prawa noga do przodu to skręt w lewo ?  Wiem, że to głupie pytanie ale zakręciłem się jak szczur na lodzie.
Latamy dzisiaj?

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #577 dnia: Grudnia 29, 2015, 20:00:05 »
No i niby jest ale wszystkie ustawienia joystick-a poszły w niepamięć... :(  Jakiś koszmar :(  DCS  strasznie długo się uruchamia, a mam dysk SSD...

Na SSD też mam i Open beta szła szybko.

Dobra odinstalowałem Open Bete i "updejtniętą" 1.2 i zainstaluje na nowo 1.5.2. Coś się pokrzaczyło widać.

Jakoś pedały mi odwrotnie chodzą , już się pogubiłem...  Prawa noga do przodu to skręt w lewo ?  Wiem, że to głupie pytanie ale zakręciłem się jak szczur na lodzie.

Prawo.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #578 dnia: Grudnia 29, 2015, 20:10:01 »
Już dałem radę, czasem lepiej pamięć mięśniowa działa niż głowa HE hE hE  Pierwszy start i lądowanie Me 109 zaliczone. Nowe opcje w ustawieniach, trzeba opis znaleźć albo coś w  rodzaju poradnika :).
Latamy dzisiaj?

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #579 dnia: Grudnia 29, 2015, 20:25:59 »
Co do czarnego screena, to był Sweet FX. Ale i pociągnę nową pełną wersję. Tak na wszelki wypadek.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #580 dnia: Grudnia 29, 2015, 20:30:02 »
To w 1.5 też dodajesz Sweet FX ?  No niestety DCS User Manual  w plikach gry jest stary i nie zawiera opisu nowych funkcji ustawień...
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #581 dnia: Grudnia 29, 2015, 21:20:05 »
A o które ustawienia Ci chodzi? Może coś wymyślimy wspólnie :D

« Odpowiedź #582 dnia: Grudnia 29, 2015, 22:12:21 »
W opcja "system"  funkcja: depth of field - czy to chodzi o głębie ostrości ? Oraz funkcja :   Lens effects - co dokładnie mają na myśli, winetowanie ?  W "Gameplay "  funkcja: model enlargement - co ona nam daje ? W części "misc" funkcja F2 wiew effects - też nowość ...  Nie wiem czemu nie zawarli  w uaktualnieniu nowego manual-a ?

Odpalenie gry trwa  u mnie 55 s. Przez 50s nie widać by cokolwiek się działo...  Czy u was też tak jest ?
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #583 dnia: Grudnia 29, 2015, 22:32:51 »
depth of field - czy to chodzi o głębie ostrości ?

Tak, chodzi o głębię ostrości, akurat ten efekt rozkłada na łopatki nawet najmocniejszy sprzęt, więc nie zawracaj sobie nim głowy. Chyba, że chcesz zrobić trochę atrakcyjnych skrinów.

Lens effects - co dokładnie mają na myśli, winetowanie ?

Raczej zabrudzenia na soczewkach obiektywu, odblaski przypominające kształtem przymkniętą przysłonę, i takie tam "uprzyjemniacze" wizualne, akurat te tak mocno nie wpływają na wydajność, więc czy je sobie włączysz, to raczej kwestia preferencji.

W "Gameplay "  funkcja: model enlargement - co ona nam daje ?

Wizualne powiększanie modeli samolotów, pojazdów... w zamyśle ma ułatwić wzrokowe odszukanie przeciwnika na niebie, i chyba nawet ułatwia, ale ma też śmieszne objawy niepożądane, np kuriozalnie wielkie ciężarówki poruszające się wśród miniaturowych bloków, gdy ogląda się je z odpowiednio dużej odległości, jeśli ustawisz sobie ten parametr na maksymalną wartość. Sprawdź to ustawienie i włącz ruch uliczny ;) Z daleka kolumny samochodów wyglądają naprawdę pociesznie.

W części "misc" funkcja F2 wiew effects - też nowość ...

Efekty kamery zewnętrznej F2 - pływająca lub trzęsąca się kamera.

Odpalenie gry trwa  u mnie 55 s. Przez 50s nie widać by cokolwiek się działo...  Czy u was też tak jest ?

U mnie nawet dłużej, ale nie mam (jeszcze) dysku SSD.

Uaktualnionej instrukcji nie spodziewałbym się za szybko...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #584 dnia: Grudnia 29, 2015, 22:33:08 »
Lens Effect - to nic innego jak zabrudzenia na ekranie i przebłyski widocznie szczególnie jak popatrzysz sobie pod słońce w DCS. U mnie nie wpływa na klatki.
Depth of Field - to rodzaj rozmycia terenu na widokach zewnętrznych. Pożeracz klatek straszny.
Model Enlargment - tego nie wiem.

DCS startuje 10-15 sekund ale to urok dysku SSD.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"