Nie no, aż taka katownia ubecka to tam nie jest. Konstruktywna krytyka przechodzi, pod warunkiem, że nie zaczyna zalatywać bojowym Januszyzmem (i słusznie) lub nie odgrzewa po raz n-ty kotleta, na którym ED postawiło krzyżyk (to już gorzej, bo często ten kotlet jest jednak uzasadniony, ale wobec braku publicznego bugrackera nikt z graczy nie wie które bugi są aktualnie ogarniane... jeśli w ogóle są). Przykładem ostatni wątek o usterzeniu poziomym Spita, w którym zorientowani w temacie wytoczyli takie merytoryczne działa, że i Sith bo początkowym wyskakiwaniu na gołe klaty jednak spasował i przyznał rację buntownikom.
No ale żeby nie było całkiem off-topowo, dla mnie hitem dzisiejszego apdejta jest jednak Mi-8 z dodatkowymi pukawkami, biblijnych rozmiarów manualem (nareszcie!) i naprawionym, przeskakującym widokiem z kokpitu, który to problem, choć pozornie niegroźny, doprowadzał mnie od pół roku (co najmniej) do szewskiej pasji zarówno w tym śmigłowcu, jak i w samolotach drugowojennych. Nowe dwie misje szkolne z DISSem i radiokompasem też jak najbardziej pożyteczne, choć ta druga, trochę na odczepnego, mogłaby być zdecydowanie ciekawsza, z jakimś podejściem na dwie radiolatarnie w kiepskich warunkach albo coś w tym stylu.