Autor Wątek: DCS: World 2.0...oraz 1.5  (Przeczytany 210698 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World 2.0...oraz 1.5
« Odpowiedź #1485 dnia: Września 09, 2017, 12:54:40 »
Prawie na pewno będzie też w Albatrosie. Przez jakiś czas dało się go nawet włączyć, jeśli wymusiło się instalację modułu w starszej wersji DCS World. Natomiast kiedy będzie i czy trzeba będzie dopłacić - nie wiadomo.

« Odpowiedź #1486 dnia: Września 09, 2017, 13:45:48 »
Jak dla mnie, nie ma się czym podniecać, nie mam samolotu lub śmiglaka do którego by to coś pasowało.  No chyba , że wsadzą to do Meśka lub Konika ale mam nadzieję, że do tego nie dojdzie. Chyba, że do Konika  cywilnego.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #1487 dnia: Września 09, 2017, 14:44:11 »
ED udaje, że to nie Garmin. A czy trzeba będzie płacić za każdy samolot osobno, to nadal chyba nie zostało jasno powiedziane.

"Dear User,
we thank you for your purchase of the Garmin NS 430 simulator module!"

Czytając pierwsze zdanie z manuala jakoś tego udawania nie widać.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1488 dnia: Września 09, 2017, 14:52:46 »
Beta. Poczekaj na finalny manual.  :evil:

Z modelu 3D usunęli zarówno nazwę Garmin jak i literkę G.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #1489 dnia: Września 09, 2017, 15:21:21 »
No tak, to akurat dziwne. Nie rozumiem tylko tego ogólnego bicia piany. Zrobili dodatek, wycenili go w miarę uczciwie - co w tym złego. Przecież nikt nikogo do kupowania nie zmusza. Niektórzy mam wrażenie nie mają innych problemów w życiu, tylko polityka wydawnicza ED i spółki. To, że coś do DCS'a się pojawia, nie oznacza, że trzeba to automatycznie kupić. Jest nawigacja - fajnie, można polatać w troszkę inny sposób. Nie chcesz z niej korzystać to tego nie rób, proste.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Poko

• Gość
« Odpowiedź #1490 dnia: Września 09, 2017, 15:40:40 »
No tak, to akurat dziwne. Nie rozumiem tylko tego ogólnego bicia piany. Zrobili dodatek, wycenili go w miarę uczciwie - co w tym złego. Przecież nikt nikogo do kupowania nie zmusza. Niektórzy mam wrażenie nie mają innych problemów w życiu, tylko polityka wydawnicza ED i spółki. To, że coś do DCS'a się pojawia, nie oznacza, że trzeba to automatycznie kupić. Jest nawigacja - fajnie, można polatać w troszkę inny sposób. Nie chcesz z niej korzystać to tego nie rób, proste.
Zgadzam się. ED od dawna nie ukrywa, że chce by DCS stał się platformą jak FSX/P3D czy XP na biznes dla wielu deweloperów. Stąd nawet zmiana nazwy - dodanie słowa "World". Tylko w ten sposób możemy liczyć na szybszą realizację DLC, jeśli zachęcą innych do pracy w ich środowisku (3rd party). Musimy się z tym oswoić, bo to dla naszego dobra.
ALE! Byle nie przegięli bagiety i wypuszczali drogich dodatków w stylu np. zbroi dla konia do "Elders Scroll: Oblivion" - w DCS mógłby być to np. wiatraczek do Mi-8 (wiecie o co mi chodzi? ;)), płatne skiny to też przesada (co innego tekstury terenu gdzie pracy jest o wiele więcej). I druga sprawa to byle ten "kundel" DCS (wybaczcie kolokwializm) był jednak w miarę czysty, bo to symulator bojowy, więc optymalizacja to priorytet. Do latania tras w cywilu jak FSXach można czasem przymknąć oko. Combat sim MUSI (!) chodzić jak szwajcarski zegarek, jak skrzynia w Porsche. Inaczej nie wróżę powodzenia, a póki co start DCS'a jako takiej platformy jest... hmmm... średni. Ale będzie dobrze. ;)

« Odpowiedź #1491 dnia: Września 09, 2017, 16:07:11 »
Po mojemu to dużo bardziej uczciwy dodatek niż np. dodatkowe warianty uzbrojenia w RoF. Nie niszczy balansu, nie jest niezbędny do sensownego latania (Mi-8 ma i tak całkiem przyzwoite wyposażenie radionawigacyjne) ale dla kogoś kto lubi latać na danej maszynie, daje nowe, fajne możliwości. Gdyby wyszedł np. dla Hueya, nie zawracałbym sobie głowy, ale ponieważ lubię latać ósemką, to kupiłem i się cieszę z nowej zabawki.

Offline tomant

• *
  • Najlepsze są radzieckie rurki
« Odpowiedź #1492 dnia: Września 09, 2017, 17:01:53 »
Czy wam też po ostatniej aktualizacji nie udaje się odpalić misji z menu bocznego? Moduł FC3. Przed aktualizacją odpalało się normalnie, a teraz mam tylko ekran loading... no i nic się nie dzieje.
Uczę się dopiero latać więc te misje są dla mnie w sumie najważniejsze.
DCS: FC3, A-10C

« Odpowiedź #1493 dnia: Września 10, 2017, 15:09:06 »
Tak w ogóle, to można wykorzystać bony towarowe przy zakupie Garmina, więc cena wyniecie $11.00 ;) Co do użytkowania w innych maszynach, trochę się boję, że będą kazali płacić, chociaż z drugiej strony to zrozumiałe, przecież jak ktoś jest krezusem i ma w hangarze kilka różnych maszyn, to przecież nie przekłada awioniki przed każdym lotem z jednej kabiny do drugiej :D

« Odpowiedź #1494 dnia: Września 12, 2017, 07:08:05 »
Czy wam też po ostatniej aktualizacji nie udaje się odpalić misji z menu bocznego? Moduł FC3. Przed aktualizacją odpalało się normalnie, a teraz mam tylko ekran loading... no i nic się nie dzieje.
Uczę się dopiero latać więc te misje są dla mnie w sumie najważniejsze.

Zmienili lekko logikę działania menusów do wczytywania misji, i niektórym jako efekt uboczny menu "Missions" wykrzaczyło się z symptomem jak wspomniałeś. U mnie pomogło wywalenie pliku settings.lua z katalogu Mission Editor (ale tego w Saved Games'ach na partycji systemowej).
« Ostatnia zmiana: Września 12, 2017, 07:40:20 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #1495 dnia: Września 12, 2017, 09:21:27 »
U mnie w Becie, przy wyborze misji, nie mogę dostać się do folderu w którym mam zapisane własne misje,  jest zablokowany dostęp do innych folderów. Oczywście mogę wejść w okienko "my computer", lecz tam dostęp jest tyulko do dysku "C"...  Mogę to zrobić tylko z poziomu MULTIPLAYER. Obawiam się, że wraz z aktualizacją błąd przeszedł do weresji stabilnej - jak to często u nich bywa. Dzisiaj to sporawdzę po powrocie do domu.

tomant  -  https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=193229  To może Ci pomóc, to chyba to o czym mówił Art-J.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #1496 dnia: Września 12, 2017, 16:13:43 »
Hotfix poprawiający jakiś crash w Gazeli:

https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=3243170&postcount=56

Offline tomant

• *
  • Najlepsze są radzieckie rurki
« Odpowiedź #1497 dnia: Września 12, 2017, 20:49:53 »
Tak, tak. Właśnie wywaliłem ten plik o którym pisał Art-J. Wszystko wróciło do normy.
Dzięki Art-J i =OPS=padonis.
DCS: FC3, A-10C

« Odpowiedź #1498 dnia: Września 12, 2017, 22:01:49 »
A ja sprawdziłem, problem z wyszukaniem własnej misji zapisanej gdzieś na dyskach komputera dotyczy teraz wszystkich wersji DCS-a. Wchodząc w menu MISSION - MY MISSIONS lub też jakiś inny moduł, nie można się poruszać po wszystkich folderach. W Modułach nie można się poruszać nigdzie, a były tam wcześniej misję pojedyncze, treningi i QuickStart, zaś w zakładce MY MISSIONS, można się poruszać tylko po dysku "C". W trybie "Multiplayer" można się poruszać po wszystkich folderach i dyskach w komputerze.
To troszkę dziwne, że nikt z ED nie zwrócił uwagi na taki błąd?
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #1499 dnia: Września 13, 2017, 07:18:39 »
W jednym z wątków, w którym pisałem o moim problemie, poinformowano mnie, że to, co Padi opisujesz, to niby świadoma zmiana, przynajmniej w singlu. Z "My Missions'ów" będzie można grzebać tylko w prywatnym katalogu na C, a jak się chce teraz wczytywać którekolwiek, to tylko z edytora.