Autor Wątek: Radom Air Show 2015  (Przeczytany 12637 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Radom Air Show 2015
« dnia: Lipca 02, 2015, 12:34:35 »
W tym roku, chciałbym pojechać na Radom Air Show. Nigdy tam nie byłem więc nie wiem co i jak, nic nie ogarniam. Na głównej stronie też nie ma czego szukam.

Pokazy trwają dwa dni i nie wiem czy można się tam rozbić z namiotem czy trzeba w hotelu sobie rezerwację robić. Jak to tam wygląda ?
« Ostatnia zmiana: Lipca 30, 2015, 18:03:30 wysłana przez YoYo »

Odp: Gdzie spać na Radom Air Show 2015
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 02, 2015, 16:22:33 »
Organizator raczej nie zaprząta sobie głowy takimi tematami jak miejsca noclegowe dla publiczności  ;)

Na chwilę obecną może już być spory problem z noclegiem. Radom i najbliższe okolice to nie jest jakiś typowo turystyczny region i nie ma tego za wiele. Ja dla siebie rezerwowałem nocleg w motelu ze dwa miesiące temu. Pamiętam że już wtedy był spory problem a obdzwoniłem chyba wszystko. W kilku miejscach powiedziano mi że ludzie rezerwowali noclegi na pokazy już w styczniu  :)

Najlepiej dzwoń i pytaj, dużo też zależy od twoich wymagań. Co do miejsca pod namiot to pamiętam że w kilku agroturystykach właściciele coś mi wspominali telefonicznie że prawdopodobnie na czas pokazów uruchomią pola namiotowe. Na pewno mówił mi to też recepcjonista hotelu Leśny Dwór ze Skaryszewa i prosił żeby telefonować bliżej terminu.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 02, 2015, 22:07:05 »
Bursa Szkolna nr 1 w Radomiu, ul. Kościuszki 5 - czyli "rzut beretem" od dworca. Tam jest zawsze miejsce, ale warto zadzwonić wcześniej i dokonać rezerwacji.  Pokoje integracyjne - wieloosobowe. Cena za noc - 50zł.  :)
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title. Therefore, not all people who fly fighters are fighter pilots, nor do all fighter pilots fly fighters, some of them drive trucks.

« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 03, 2015, 15:35:16 »
Dzięki za informacje. Podzwonię, popytam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Radom Air Show 2015
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 30, 2015, 18:05:46 »
Jest program:
http://airshow.wp.mil.pl/artykuly/program/2015-12-28-uczestnicy-air-show-2015/

Jakoś tylko wciąż to samo. Nie wiem czy się wybiorę tym razem.
Jak na tytuł tegorocznych pokazów "75 lat od BoB'a" to nawet nie ma nic tutaj nawiązującego do tego.
Ew. chętnie bym zobaczył Rafale w powietrzu, no i MiG-21 (chociaż ten był i ostatnio).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 30, 2015, 21:55:37 »
Z nowości jest T129 ATAK - nie było go do tej pory.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 30, 2015, 23:13:32 »
Nie ukrywajmy. Samoloty samolotami ale większość jedzie tam żeby się po prostu spotkać ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 31, 2015, 07:20:31 »
Może nie ma jakichś wielkich nowości, ale też nie ma bardzo co narzekać, atrakcji jest dużo a niektórych jeszcze nie widziałem (Szwajcarzy na F-5, Tricolori, C-101, ASPA, a T129 po kilku piwach wygląda jak Apacz :D)

Ci co nie byli w Poznaniu albo wyszli wcześniej, będą mogli też popatrzeć na Baltic Bees i nakręcić się na DCS:L-39 ;)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 03, 2015, 10:57:36 »
Co do noclegu, to ja zajeżdżam do Ośrodka Szkolno Wypoczykoego Hufca ZHP w Rajcu Poduchownym na pole namiotowe. Jakieś 10 km od lotniska. Warunki spartańskie, ale dwa lata temu dałem radę więc będzie ok :). Byle pogoda dopisała. A byłem i będę z osobą niepełnosprawną.
I tu mam pytanie do Was. Nie chcę zakładać osobnego wątku a może jakiś podróżnik się wypowie :). Zastanawiam się nad zakupem namiotu samochodowego. A kompletnie nie mam w tym rozeznania :(. Jak sadzicie to rozwiązanie warte jest swojej ceny: http://www.ocean-cross.pl/index.php?r=product/show&id=32 Chodzi mi o materiał, stelaż czy wygląda na solidny i nie połamie się po kilku użyciach. Co prawda nie mam VW Caddy tylko Citroena Berlingo III, ale myślę że powinien pasować.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 12, 2015, 12:21:25 »
Pojawiły się dwa Orzełki w wersji C na statyce  :D
IŁ-2 FB/AEP/PF 4.04m. Lock On 1.12b

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 12, 2015, 14:15:22 »
Jak spojrzałem na program co ma tam być, to jestem w stanie powiedzieć że bieda, 2 lata temu było lepiej, Su-27, F-16 z Holandii i Belgii, Apache też holenderski, btw fajny przelot razem zrobili F-16 i Apache. A co do AWACS'a to bym się nie nakręcał, miał być 2 lata temu i nie było, teraz też może tak być.

P.S. zapomniałem dodać że jeszcze turecki F-16 był i reszta przy nim mogła się schować  ;D

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 12, 2015, 14:50:35 »
Czyli mówisz, że Cię nie będzie?

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 12, 2015, 15:46:44 »
Prawdopodobnie nie, byłem 2 razy w 2009 i 2013, 2009 śmierć 2 białoruskich pilotów.

Offline Stratos FEAR

• Trolle
  • *
  • Make the atmosFEAR! thiner..
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 12, 2015, 22:05:31 »
Szwedzkiej myśli technicznej w postaci Gripexu zabraknie w tym roku jak nigdy, zapowiadanego AWACSa również niet, będą za to F-15C z Lakenheath na ziemi. Nie mogę przeboleć tureckiej Żmiji, na której przylot organizatorzy nie wyrazili zgody. Ogólnie pokazy zapowiadają się fajnie ale szału nima. Kilka zaledwie palników i duża liczba przerw na kiełbachę i piwo w postaci dużej ilości wszelkiego typu pierdolotów..  ???

Warto zaczekać do poniedziałku na odlot Orzełków  :D
I shave myself with MACH 3! ™ ®
- Tower, request FL800.
- Eeeeee... how you suppse to get up there?
- I'm actually desceding.

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 13, 2015, 10:27:36 »
Czy ktoś mi może wytłumaczyć, dlaczego od wielu lat nie mamy polskiego eFa solo ?

Ja wiem, że na każdych pokazach jest tych maszyn dużo, aż do znudzenia, ale krajowy akcent też by się przydał. To wynika z jakiś decyzji odgórnych ? Że nie, bo to nówka sztuka; bo się zarysuje; bo szkoda resursu....