Dobra, wreszcie zabrałem się za to. Programik już sporo ewaluował i do tego pozbył się chorób wieku dziecięcego. Daje teraz medale, zapisuje statystyki automatycznie itd.
Zaczyna nabierać to sensu. Jestem po paru misjach na Mietku i daje to wszystko radę (chociaż niewątpliwe mogłoby być lepsze). Ten program to nie jest osobna kampania, korzysta on z defaultowych misji, ale niejako łączy to wszystko w całość, to znaczy nie jesteśmy już anonimowym pilotem ale mamy swoją historię i ją budujemy dalej. Misje, chociaż defaultowe są dobierane losowo, ale program w sam ich przebieg nie ingeruje. Zmieniła się też nazwa, teraz to IL2 Career Generator, do tego ja wybrałem kampanię w trybie experta (fajne to nawigowanie z tą podstawową mapą) i jest ok, napiszę coś więcej jak już przebrnę przynajmniej dwa nowe rozdziały (włączono też tutaj letnie mapki obecnie). @Misiek, ja tam żadnego tele nie podawałem. kwestia jest taka, że dane z misji są zapisywane na ogólnym serwerze, ale to taka pierdoła. Równie dobrze mogłoby to być całkowicie offline. Chodzi o to, że masz swój profil, który niejako nie zginie.