Autor Wątek: Kampanie do BoS: IL2 Career Generator  (Przeczytany 10920 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Kampanie do BoS: IL2 Career Generator
« dnia: Lipca 23, 2015, 08:56:01 »
Wszyscy chyba wiemy, że coś co mogło przyciągnąć do BoS'a zostało z "lekka" zwalone. Jest jednak światełko w tunelu.
Powstaje pierwszy zbiór kampanii wygenerowanych przez osobny program IL-2 Commander. Na razie jest tylko wersja w j.rosyjskim, ale obecnie tłumaczone jest to na angielski.
Z tego co rozumiem prowadzimy tutaj jednego pilota w dynamicznej kampanii, prowadzone są statystyki itp. Kampania jest generowana poza enginem IL-2 BoS, a jedynie przerzuca gracza tam na czas samej misji.

http://forum.il2sturmovik.com/topic/17397-check-out-il-2-commander-campaign-russian-app/

« Ostatnia zmiana: Marca 29, 2016, 00:08:15 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Kampanie dla IL-2
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 23, 2015, 19:01:09 »
Post był mocno na czasie ;), kampania w wersji ENG. jest już dostępna.

http://forum.il2sturmovik.com/topic/17397-check-out-il-2-commander-campaign-russian-app/?p=274551

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 24, 2015, 07:31:02 »
Kampanię można sobie ściągnąć tutaj https://yadi.sk/d/RG7CMnnNhV9hg, należy też ustawić sobie i pokazać gdzie leży il2.exe: IL-2 Sturmovik Battle of Stalingrad\bin\game\Il-2.exe

Do wyboru mamy pilotów Luftwaffe lub VVS.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 02, 2015, 00:36:50 »
Jak odpalić kampanie dla pilota VVS ? Przy próbie stworzenia pilota nie mam możliwości wybrania fotografii , widnieje tylko opcja "no photo". Dla pilotów Luftwaffe nie mam tego problemu.

« Odpowiedź #4 dnia: Października 29, 2015, 17:42:06 »
W ogóle jak odpalić te kampanie. Po ustawieniu wszystkiego (albo tak mi się wydaje) naciskam Start the Game i.. sim odpala ale po kampanii żadnego śladu. Coś robię nie tak ???
http://il2forum.pl/index.php?topic=5137.msg74259#msg74259

"Jeśli pilot zawali, pilot ginie. Jeśli kontroler zawali, pilot ginie."

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 04, 2015, 10:37:41 »
Tam trzeba się rejestrować żeby zassać te misje? Czy może ktoś wrzucić to na jakiś serwer bez rejestracji? Nie zwykłem zakładać jednorazowo kont gdzie popadnie a tym bardziej udostępniać swojego telefonu.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 19, 2016, 00:14:59 »
Dobra, wreszcie zabrałem się za to. Programik już sporo ewaluował i do tego pozbył się chorób wieku dziecięcego. Daje teraz medale, zapisuje statystyki automatycznie itd.

Zaczyna nabierać to sensu. Jestem po paru misjach na Mietku i daje to wszystko radę (chociaż niewątpliwe mogłoby być lepsze). Ten program to nie jest osobna kampania, korzysta on z defaultowych misji, ale niejako łączy to wszystko w całość, to znaczy nie jesteśmy już anonimowym pilotem ale mamy swoją historię i ją budujemy dalej. Misje, chociaż defaultowe są dobierane losowo, ale program w sam ich przebieg nie ingeruje. Zmieniła się też nazwa, teraz to IL2 Career Generator, do tego ja wybrałem kampanię w trybie experta (fajne to nawigowanie z tą podstawową mapą) i jest ok, napiszę coś więcej jak już przebrnę przynajmniej dwa nowe rozdziały (włączono też tutaj letnie mapki obecnie). @Misiek, ja tam żadnego tele nie podawałem. kwestia jest taka, że dane z misji są zapisywane na ogólnym serwerze, ale to taka pierdoła. Równie dobrze mogłoby to być całkowicie offline. Chodzi o to, że masz swój profil, który niejako nie zginie.

« Ostatnia zmiana: Marca 23, 2016, 08:01:11 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #7 dnia: Marca 23, 2016, 07:27:26 »
Czy za pomocą tego programu mogę ustawić siebie jako skrzydłowego? Tzn czy misje odbywają się tak jak w starym IL1946 w locie w formacji, czy polegają na samotnym lataniu znanym z generycznej kampanii BOS?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 23, 2016, 07:58:56 »
Czy za pomocą tego programu mogę ustawić siebie jako skrzydłowego? Tzn czy misje odbywają się tak jak w starym IL1946 w locie w formacji, czy polegają na samotnym lataniu znanym z generycznej kampanii BOS?

Niestety nie, chociaż z czasem podobno to ma się pojawić. Lecisz zawsze jako prowadzący w 2 (Rotte) lub 4 (Schwarm) samoloty.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 25, 2016, 08:32:17 »
Do kolekcji doszedł Krzyż rycerski krzyża żelaznego.

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 26, 2016, 17:51:00 »
Nie mogę zainstalować tego programiku, woła żeby instalować go w root-cie gry mimo że tam jest, wszelkie próby zainstalowania w róznych katalogach nie daja rezultatu.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 26, 2016, 18:01:06 »
Nie mogę zainstalować tego programiku, woła żeby instalować go w root-cie gry mimo że tam jest, wszelkie próby zainstalowania w róznych katalogach nie daja rezultatu.

Programu w zasadzie nie instalujesz, robisz folder i tam przenosisz pliki, po uruchomieniu exe wygląda jak screen na górze.

Ps. dobra widzę, że jest nowa wersja, http://forum.il2sturmovik.ru/topic/3197-il2commander-programma-dlya-emulyacii-realistichnoj-karer/ , postaram się rozkminić co teraz, bo widzę, że jest nowy układ plików.

Zmiany: http://forum.il2sturmovik.com/topic/17397-check-out-il2-career-generator-ex-il2commander-campaign-russ/?p=342972 .

Edit: wiesz, jak na moje wrzucił zły plik. Trzeba poczekać bo stary już nie jest kompatybilny z obecną wersją na serwerze (więc nie ma sensu bym go gdzieś wstawiał), a nowego jeszcze nie ma.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 27, 2016, 09:48:22 »
Można jechać, kampania znowu działa. Nowa wersja: https://yadi.sk/d/JJNhp8u3qW8rt Version 0.9.23 .

Fotka z kantyny na Święta ;).

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 28, 2016, 15:15:28 »
Wyszła nowa wersja, teraz to 0.9.24. Poprzednia źle zapisywała logi po misji. Teraz jest okej, zrobiłem 3 i nie było tego problemu.

www.yoyosims.pl

Pyotrech

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 28, 2016, 21:45:59 »
A czy próbowałeś generator kampanii Pata Wilsona?