Ten PWCG może być ciekawy. Na razie tłukę te statystyki z tego IL Career Generator i nabrało to jakiegoś sensu. Może sięgnę po ten PWCG, bo mam olbrzymia chcicę na zimową, klimatyczną kampanię na Sztukasie.

Kwestia jest taka, że poleciałem z 5 misji defaultowych na nim i tylko 1 udało mi się ukończyć. W 2 zestrzelili mnie czerwoni na Jakach, w jednej flak na 2.5k (teraz widzę, że lepiej latać na 3000m na nim) i w jednej flak na lotniskiem. Nie zawsze ładuje się za to osłona. Tzn. na te 4 miałem ją tylko 2 razy, a raz był do tego jeden MC.202 (!). Jak nas osaczą na myśliwcach bez osłony to praktycznie jesteśmy bezsilni. Może to też kwestia praktyki, a może faktycznie ten PWCG może skreować coś lepszego w tym temacie.
Ps.
W tej nowej wersji skasowano raporty dywizjonu. Nie wiem czemu, to była bardzo fajna cecha. Może to bug, zobaczymy.
Teraz też nie widać statystyki w swoim dywizjonie, a jedynie Top Aces (a to też było i było to fajne).

Edit: ok działają te dane z dywizjonem, za dużo usunąłem przy updejcie do nowszej wersji. Należy zostawić sobie zawsze folder "data".