Autor Wątek: P3D v3  (Przeczytany 36079 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: P3D v3
« Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 01, 2015, 11:02:59 »
W moim przypadku wąskim gardłem jest raczej procek: 2500k.
Karta graf. raczej daje radę (Nvida 970), i to widać po ustawieniach.
To co ewidentnie obsługuje grafa mogę maxować bez większego uszczerbku na klatkach.
Gorzej ze sprawami które obsługuje procesor. Tutaj muszę kombinować, dlatego miałem nadzieję że v3 trochę zoptymalizowali pod tym kątem.

« Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 01, 2015, 11:14:10 »
Prepar od wersji 2.0 działa w DX11.

Nie miałem pojęcia. Dzięki.

« Odpowiedź #47 dnia: Grudnia 01, 2015, 13:20:34 »
Wyszedł płatny f-35 od Dino Cattaneo. Tylko pod P3D (chociaż ma wyjść patch umożliwiający zabawę w FSX, chociaż w okrojonej wersji). Ok. 30 Euro na Simmarket.
Producent zaznacza że samolocik raczej dla mocnych komputerów.
Ja poczekam z zakupem na recenzje i opinie.

P.S.: Nie wiedziałem gdzie umieścić to info. Nie ma osobnego wątku dla maszyn dedykowanych P3D.

« Odpowiedź #48 dnia: Stycznia 20, 2016, 07:38:00 »
No panowie zakupile V3 i jestem pozytywnie zaskoczony bo dziala dosc plynnie (Uk2000 Heatrow wysokie detale 15-25 fps  CS 777) ale...
1.Co ze sceneriami nie bylo by problemu przeniesc do P3D z FSX to z samolotami juz tak , a wiekszosc nie jest zrobiona dla P3D.
2.Jak juz jakis samolot zrobiony to sobie licza (CS sobie liczy tyle samo jakbys modelu nie mial, nawet jesli go juz posiadasz w FSX)
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #49 dnia: Stycznia 21, 2016, 07:39:56 »
Zaczynam sie coraz bardziej przekonywac do P3D :)
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #50 dnia: Stycznia 21, 2016, 22:21:47 »
Podzielam zdanie kolegi mirage9 :)

Wersja P3D v3.1 była moim pierwszym zetknięciem z tą platformą. Przez 4 lata użytkowałem FSX z którego byłem w miarę zadowolony, ale jak zawsze brakowało lepszej wydajności. Po kupieniu dodatku DX10 Fixer Scenery było lepiej, ale coś we mnie pękło po obejrzeniu filmików na YT z P3D v3. Wszyscy zachwalali lepszą wydajność i grafikę, a że nie miałem wcześniej styczności P3D to nie miałem bólu, że muszę ponownie zapłacić za platformę, czyli przejście z v2.5 do v3. Pieniędzmi wyrzuconymi w błoto w moim przypadku okazało się tylko kupienie Dx10 Fixer... Dodatkowo musiałem ponownie kupić samoloty od a2a desygnowane pod P3D, ale taki An2 od SibWings czy E-Jests 2 od FT chodzą bez problemów. Reszta czyli FTX Global i tekstury REX'a są kompatybilne z FSX i P3D.

Po pierwszym uruchomieniu i ustawieniu grafiki jak poniżej:

klik
klik
klik
klik

Traffic na 0 dopóki nie kupię jakiegoś dodatku.

W końcu moim oczom ukazała się ładna grafika, która według mnie dorównuje X-Plane 10, a dodatkowo wydajność w porównaniu z FSX to niebo, a ziemia! W FSX na EPWA ze sceneriami EPWA Warsaw Chopin Airport X i Warsaw City X, z chmurkami od REX'a w rozdzielczości 4096 i przy złej pogodzie miałem średnio 19/20fps w samolocie Cherokee 180 od a2a.

Tu są moje ustawienia z FSX - http://il2forum.pl/index.php/topic,16522.0.html

W P3D v3.1 z ustawieniami jak na samej górze, przy złej pogodzie średnio mam 27fps, przy nieporównywalnie lepszej grafice. Przy ładnej pogodzie powyżej 30fps,  a mgła to poezja! Na tą chwilę zapomniałem co to FSX i rozkoszuję się P3D.

Screen
Screen

« Odpowiedź #51 dnia: Stycznia 22, 2016, 03:30:10 »
Fear u mnie jest tylko ten problem ze posiadam tak duzo dodatkow ze wydalbym fortune na przejscie do P3D.Z drugiej strony pewnie czesc by nie dzialala bo jak dodatki wychodzily to nikt nie myslal nawet o P3D.
Mysle czy by nie robic lotow komercyjnych na P3D a bawic sie w FSX.

« Odpowiedź #52 dnia: Stycznia 22, 2016, 09:02:53 »
Wiele dodatków ma podwójne instalatory i nie trzeba za nie dodatkowo płacić. Poza tym wiele dodatków działa z P3D mimo, że nie są oficjalnie wspierane. Np. starsze samoloty od A2A, włącznie z AccuFeel. Wystarczy przy instalacji podać ścieżkę do P3D zamiast FSX. Instalowałem tak P47 i zero problemów.

« Odpowiedź #53 dnia: Stycznia 22, 2016, 10:26:36 »
Pieniędzmi wyrzuconymi w błoto w moim przypadku okazało się tylko kupienie Dx10 Fixer
Błąd zrobiłeś że w ogóle to kupiłeś. Ten fixer jest dostępny za free. Możliwe że to starsza wersja, ale naprawia wszystkie moje problemy z dx10. http://www.lockonfiles.com/files/file/2612-fsx-dx10-shader-fixers-v322/

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #54 dnia: Stycznia 22, 2016, 10:42:41 »
To nie do końca to samo, płatny fixer ma więcej funkcji i program do konfiguracji.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #55 dnia: Lutego 04, 2016, 13:40:25 »
Może to głupio zabrzmi ale kupiłem  P3D Akademicką bo tylko na taką mogłem  pozwolić sobie  i teraz pytanie.
Czy jak wyjdzie P3D v4 to update bedzie free czy będe musiał ze ten update płacić ???
ASUS  STRIX  GL503VD-FY260T

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #56 dnia: Lutego 04, 2016, 13:44:22 »
Za v4 pewnie płacić i to normalną cenę (tak samo jak to było z v2 i v3), v4 ma być niby 64 bitowa, ale ciężko spekulować czy wyjdzie na 100% i kiedy. Updejty z numerkami 3.x będziesz miał za darmo. Natomiast może być jeszcze tak, że w tym roku ogłosi się nowy sim (bo takie są zapowiedzi) i jeśli faktycznie zastapi to FSX i P3D to może u Lockheeda seria się skończyć na v3.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #57 dnia: Lutego 04, 2016, 15:36:22 »
Ten nowy sim to kto ma zrobić? Lockheed?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #58 dnia: Lutego 04, 2016, 15:50:57 »
Ten nowy sim to kto ma zrobić? Lockheed?

Dovetial, http://www.dovetailgames.com/ , możliwe, że na bazie tego MS Flight! ale też jest jeszcze ich konurent w postaci NGIS http://nexgenflightsim.com/ .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #59 dnia: Lutego 04, 2016, 17:27:31 »
Czyli Lockheed dalej będzie sobie dłubał przy P3D. Może ten tytuł już nie będzie tak atrakcyjny dla graczy, ale przecież nie oni są głównym targetem.

Osobiście nie mam najlepszej opinii o Dovetail Games. Ich Train Simulator zatrzymał się w miejscu 5 lat temu, mimo że wydają nową edycję co rok.