Autor Wątek: P3D v3  (Przeczytany 36129 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: P3D v3
« Odpowiedź #60 dnia: Lutego 04, 2016, 18:36:47 »
Jak ta sądzę, że właśnie w ich przypadku chodzi o wydanie nowej wersji MS Flight!, pytanie tylko co z tym zrobią, bo jeśli mają dzielić świat, to zajdą tak jak MS z tym tytułem.
Wydali FSX:SE ale tutaj już wiele nie wyciągną na płynności, jakości i stabilności.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #61 dnia: Lutego 04, 2016, 18:41:11 »
Jeśli nowy projekt nie będzie miał kompatybilności z dotychczasowymi dodatkami to nie wróżę mu różowej kariery. Ledwo X-plane 10 wybija się do normalności, a i tak jeszcze długa droga przed nim.

dufay

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Lutego 25, 2016, 13:33:43 »
Powoli nakręcam się na zakup P3D, jednak nie rozumiem tej całej polityki licencyjnej. Rozumiem, że jedyną dostępną dla nas opcją jest Academic? Jest jakaś walidacja podczas zakupu czy faktycznie nam się taka licencja należy?

Can Prepar3D be used for entertainment?

No, Lockheed Martin does not offer Prepar3D for entertainment, and we have no plans to enter the entertainment space. The EULAs explain that Prepar3D can be used for purposes other than personal/consumer entertainment.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #63 dnia: Lutego 25, 2016, 17:00:06 »
Polityka licencyjna wynika z pokręconej licencji jaką Lockheed ma od Microsoftu. Technicznie rzecz biorąc powinno się kupować wersję Pro za 200$ ale wszyscy prawie mają to w poważaniu i kupują wersję Academic w cenie typowej gry.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

dufay

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Lutego 25, 2016, 19:19:57 »
Ok. Przed chwilą sprawdziłem i widzę, że nawet pole Company or Academic Institution jest nieobowiązkowe.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #65 dnia: Lutego 25, 2016, 19:29:36 »
A nie lepiej poczekać na ten sim od Dovetail?

www.yoyosims.pl

dufay

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Lutego 25, 2016, 19:43:11 »
Wydaje mi się, że to mocno niepewna sprawa. Niby najpierw ma wyjść Flight School, który będzie pewnie raczej casualowym produktem. Na dodatek w opisie wspominają o jednym samolocie. No i zanim ten produkt się stanie na nogi i zaczną ukazywać się add-ony to zdążę się znudzić tym całym Prepar3d, który wygląda obiecująco.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #67 dnia: Lutego 25, 2016, 19:56:10 »
Wydaje mi się, że to mocno niepewna sprawa. Niby najpierw ma wyjść Flight School, który będzie pewnie raczej casualowym produktem. Na dodatek w opisie wspominają o jednym samolocie. No i zanim ten produkt się stanie na nogi i zaczną ukazywać się add-ony to zdążę się znudzić tym całym Prepar3d, który wygląda obiecująco.

Wszystko kwestia jaka będzie kompatybilność z dodatkami, pamiętaj jednak, że on będzie oparty na podrasowanym engine FSX.
Flight School  będzie już niedługo, a pełna wersja planowana jest na II-gą połowę tego roku.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #68 dnia: Lutego 26, 2016, 01:24:47 »
Flight School bedzie zawieral 2 samoloty. Jeden z nich to J3cub.
« Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2016, 08:02:42 wysłana przez KosiMazaki »
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #69 dnia: Kwietnia 28, 2016, 11:44:28 »
Poniewaz zakupilem w koncu dodatkowy ssd tylko pod FS-a mam w zwiazku z tym pre pytan do posiadaczy P3D v.3. Po pierwsze jak wyglada sprawa z kompatybilnoscia, slyszalem ze na poczatku bylo sporo problemow z instalowanie samolotow, potem przestalem sledzic watek. Czy jest duza roznica w wydajnosci pomiedzy v3 a v2. Co z wersja V.4 sa jakies plany ze moze wyjsc w tym roku ? I generalnie czy majac FSX-a I P3D v.2 jest sens kupowac V.3. Pozdrawiam
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #70 dnia: Kwietnia 28, 2016, 16:43:49 »
Poniewaz zakupilem w koncu dodatkowy ssd tylko pod FS-a mam w zwiazku z tym pre pytan do posiadaczy P3D v.3. Po pierwsze jak wyglada sprawa z kompatybilnoscia, slyszalem ze na poczatku bylo sporo problemow z instalowanie samolotow, potem przestalem sledzic watek. Czy jest duza roznica w wydajnosci pomiedzy v3 a v2. Co z wersja V.4 sa jakies plany ze moze wyjsc w tym roku ? I generalnie czy majac FSX-a I P3D v.2 jest sens kupowac V.3. Pozdrawiam

Ja już nie mam nawet P3D na dysku, wnerwiał mnie, łatka co 3 miesiące i braki w kompatybilnościach z tym co już było zainstalowane i na co znów trzeba było czekać, aż deweloperzy uaktualnią swój moduł. Zostałem przy FSX. Czy nie lepiej (jak się zastanawiasz nad zakupem) poczekać już na tego DTG Flight Simulator?

www.yoyosims.pl

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #71 dnia: Kwietnia 28, 2016, 17:10:08 »
Taki wlasnie mialem zamiar, a w miedzyczasie polatac troche na FSX jak rowniez na nadchodzacym Flight School. Chcialem sie tylko upewnic ze nic nie trace omijajac v3.  Ale widze ze nic sie nie zmienilo od dluzszego czasu.  Dzieki Yoyo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #72 dnia: Maja 10, 2016, 23:54:44 »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 23, 2016, 08:48:56 »
Ok. Witam i pytam.
Warto  w P3D inwestować??? Bo tak patrze na to co pokazujecie i piszecie i w zasadzie to nie widzę powodu żeby przesiadać się na P3D.
No chyba że jest jakiś powód. Jeśli tak  to ja go poproszę.
ASUS  STRIX  GL503VD-FY260T

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #74 dnia: Czerwca 23, 2016, 11:57:27 »
Ok. Witam i pytam.
Warto  w P3D inwestować??? Bo tak patrze na to co pokazujecie i piszecie i w zasadzie to nie widzę powodu żeby przesiadać się na P3D.
No chyba że jest jakiś powód. Jeśli tak  to ja go poproszę.

Nie mam wersji 3.3 więc się nie wypowiem czy obecnie warto. Ja bym z chęcią już poczekał na 4.0 bo będzie obsługa 64 bitowa, ale na razie nie wiadomo czy to jeszcze ten rok, czy bardziej 2017. Mnie w P3D denerwuje to, że tam zawsze coś jest naknocone, a potem idzie patch po którym 70% dodatków przestaje działać i wtedy znów trzeba czekać na ruch po str. wydawców. Potem znów coś poprawią i sytuacja się powtarza od początku przy każdej w zasadzie łatce. Z drugiej strony zdaje się DTG na tę chwilę nie jest konkurentem (na co bardzo liczyłem), chyba, że jeszcze poprawią ten sim przed pełną wersją zapowiadaną na koniec tego roku. Dla mnie wciąż król jest jeden (FSX) ;) .

www.yoyosims.pl