Gałki przełączników zamontowane. Pomysł z Poxyliną i wazeliną sprawdził się rewelacyjnie.
Niestety aceton spowodował troszkę ubytków w powierzchni gałek i muszę jeszcze trochę je zaszpachlować i pomalować. Nie jest tego dużo i z cała pewnością aceton jest lepszym rozwiązaniem niż zabawa ze szpachlówką. Korekta jaką muszę zrobić to jakieś 1-2% powierzchni gałki, więc nie ma tego dużo.
Chciałem też opisać pewien problem jaki napotkałem przy konfiguracji klawiszy w BMS 4.33.1.Wydaje mi się, że jest to bug tej wersji BMS'a ale może się mylę. Może jest to cecha, którą gdzieś opisali w instrukcji.

Może już to ktoś opisał ale nie przeglądałem internetu w tym temacie.
Problem jest z odczytem klawiszy (nawet ze zwykłej klawiatury) przy wciśniętym klawiszu CapsLock i NumLock.
Kiedy jest wciśnięty
CapsLock to wszystkie klawisze w BMS 4.33.1 są czytane z shift'em. A te przypisania, przy których miałem przypisany klawisz shift, znikał on w BMS'ie.
Na przykład, jak pod przełącznikiem miałem "shft+l" to na stronie Setup w BMS'ie pojawiało się tylko "l". A jak wciskałem "t" to w BMS'ie było "shift+t". Takie samo zachowanie jest ze zwykłej klawiatury nie tylko z moich paneli.
Kolejny problem to
NumLock , wciśnięty powoduje dodanie shift'a do klawiszy Num0 do Num9.
Zachowanie w kokpicie jest jeszcze inne. Tu już wciśnięcie Num0-Num9 działało zgodnie z przypisaniem.
Być może błąd jest tylko generowany w oknie Setup w wersji BMS 4.33.1...?
Trochę z tym walczyłem zanim wyczaiłem co jest nie tak...
Po stronie BMS 4.33 nie ma takiego zachowania, więc chyba to bug. Generalnie trzeba uważać w BMS 4.33.1 na to czy klawisze
CapsLock i
NumLock są wciśnięte.