Autor Wątek: Falcon BMS 4.33  (Przeczytany 49579 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
Odp: Falcon BMS 4.33
« Odpowiedź #90 dnia: Lutego 11, 2016, 12:07:57 »
A tak właściwie to kto jest teraz właścicielem marki? Bo jakoś przespałem.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Poko

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Lutego 11, 2016, 12:53:25 »
Tommo Inc. wykupiło prawa od Atari.

« Odpowiedź #92 dnia: Lutego 11, 2016, 18:07:05 »
Panowie mam prośbę.
Uszanujcie to co napisał Boxer:
The BMS group would appreciate it if members of the community would also refrain from sharing or posting links to the 4.33 installer and avoid making reference to Atari as the owner of Falcon 4.0 (aside from in historical context). Support of the community in this matter will likely help simplify reaching the appropriate agreements with the new owners of Falcon 4.0.
Wprawdzie link do instalatora nie został podany na tym zacnym forum, ale wskazywanie miejsca gdzie można pobrać 4.33 nie jest dobrym pomysłem. Liderzy zespołu prowadzą rozmowy z Tommo i dobrze wiedzą co robić, więc wszelkie pomysły jak sprawę załatwić również nie są pomocne.

Z góry dziękuję za cierpliwość.
Pozdrawiam,
EGHI.

« Odpowiedź #93 dnia: Marca 19, 2016, 23:54:12 »
Witam Was...
Po kilku latach, nie latania w F.4, postanowiłem, po przeczytaniu pochlebnych opinii o BMS'e, zainstalować go ! Wszystko fajnie, wersja 4.33 jest OK.
Tylko jeden mały problem. Do sterowania tym sym. mam  Warthoga + Throtla i nie mogę tych urządzeń używać jednocześnie, mam wybór albo wajcha, albo dżwignia gazu !?  Może któryś z Kolegów to rozwiązał ?  Proszę o pomoc .
Zbyszek
Pozdrawiam.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Marca 20, 2016, 10:16:31 »
Nie mam Warthoga, ale spróbuję pomóc, bo chyba wiem gdzie robisz błąd.

W SETUP w zakładce CONTROLLERS w okienku CONTROLLER wybierasz drążek, a potem klikasz w ADVANCED, gdzie wybierasz zakładkę FLIGHT CONTROLS i przy opcji Throttle Axis wybierasz swoją przepustnicę.

Pamiętam, że kiepsko u Ciebie z angielskim, ale zajrzyj do BMS-Manual.pdf (strony od 37 do 50). "Study simy" mają to do siebie, że zaczynając zabawę trzeba przebrnąć przez obszerne manuale... Niestety.

Instrukcje znajdziesz w katalogu BMSa w folderze "Docs" jeśli dobrze pamiętam, albo na stronie:
http://www.combatsimchecklist.net/F4download_BMS_document.htm

« Odpowiedź #95 dnia: Marca 20, 2016, 12:22:35 »
Poko ... wielkie dzięki, już to zrobiłem, działa !
 Trochę mnie oświeciłeś z tym manualem, będę pamiętał żeby tam zaglądać.
P.S.
Poko, miło mi że  'pamiętasz'  o moim upośledzeniu w j.angielskim.
Pozdrawiam
Pozdrawiam.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Marca 20, 2016, 14:21:42 »
Spoko. Przypomniałem za wczasu, żeby przypadkiem nikt nie wyskoczył z uwagą "RTFM". ;)

« Odpowiedź #97 dnia: Marca 23, 2016, 22:54:10 »
Dla fanów Falcona, mam dobrą wiadomość!
W skrócie pisząc - Benchmark Sims w porozumieniu z obecnym właścicielem marki Falcon 4.0, jest teraz oficjalnym dodatkiem do licencjonowanej kopi gry. :)
Więcej informacji : http://www.bmsforum.org/forum/showthread.php?26408-4-33-1-will-release-shortly-what-you-need-to-know-and-how-to-be-prepared&p=372219&viewfull=1#post372219

Pozdrawiam,
EGHI

Poko

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Marca 24, 2016, 00:49:26 »
Super news EGHI. Trochę to trwało i szczerze mówiąc powoli traciłem wiarę na pozytywne zakończenie negocjacji. Jest kilka problemów w MP z 4.33 i po zaskakującej premierze i późniejszych newsach z Tommo, nagle ludziom opadły emocje, a F-O wstrzymało prace nad nowymi kampaniami. BMS w pełni wykorzystuje potencjał w multi. Trzeba chyba pochwalić społeczność, że cierpliwie czekała bez żadnych ekscesów ;). Brawa dla wszystkich - devsów, fanów i nowych właścicieli marki. :)

« Odpowiedź #99 dnia: Marca 24, 2016, 01:04:59 »
Tak, trzeba pochwalić całą społeczność, BRAWO MY! :)
Spodziewaj się dobrych zmian w MP i wiele innych... ;)

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #100 dnia: Marca 24, 2016, 09:11:12 »
Hmm.. wiadomości super na Zajączka :)
Czy ja dobrze czuję, że współpraca Tommo Inc./BMS Team może zakończyć się oficjalnym dostępem dla devów do kodu źródłowego i wprowadzenia/poprawienia tych wszystkich rzeczy, których od lat Falconowi brakuje?

:evil:
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #101 dnia: Marca 24, 2016, 14:00:18 »
Oraz płatnym BMSem? Z drugiej strony parę dolców za to, żeby ktoś się w końcu wziął i zrobił z flakonem porządek jestem w stanie wysupłać. Najwyżej świnka pójdzie pod młotek. >:D
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #102 dnia: Marca 24, 2016, 14:54:37 »
I to jest news dnia BMS make my day :) Czekamy na update i bądźmy dobrej myśli że chłopaki dadzą rade :)
Żeby latać Falconem BMS trzeba dorosnąć ... i nie mówię tu o wieku ...

« Odpowiedź #103 dnia: Marca 25, 2016, 16:16:07 »
Oraz płatnym BMSem? Z drugiej strony parę dolców za to, żeby ktoś się w końcu wziął i zrobił z flakonem porządek jestem w stanie wysupłać. Najwyżej świnka pójdzie pod młotek. >:D

Nie martw się, BMS od Ciebie i od nikogo grosza nie weźmie. :)

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #104 dnia: Marca 25, 2016, 16:31:35 »
A ja to bym chętnie zapłacił chłopakom za ich pracę żeby jeszcze bardziej dopieścili wszystko do realizmu :) 
F-16C Block50 driver...