Autor Wątek: Odp: Pomoc dla początkujących.  (Przeczytany 1314 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline yogurt

• Trolle
  • *
Odp: Pomoc dla początkujących.
« dnia: Listopada 29, 2015, 13:14:23 »
Witam wszystkich. Jestem nowy. Przeczytałem większość forum o BoS-ie ale nic w temacie mojego problemu tak więc pozwalam sobie zapytać, a raczej opisać mój problem.
Na razie w zasadzie błahostka (będą poważniejsze zapewne).
Otóż nie mogę wywołać w żaden sposób tzw. "widoku swobodnego" w grze ani na samolot gracza czyli mój ani na samoloty wroga. Przypisane klafisze klawisze nie działają zupełnie. Domyślnie widok swobodny na mój samolot to F2 ale nie działa. Nie działa również po zmianie ustawienia domyślnego na jakikolwiek inny klafisz klawisz.
Nie mogę uruchomić żadnego widoku zewnętrzenego zewnętrznego ani w szybkich misjach ani w kampanii.
Działą to wszystko jedynie potem w podglądzie zapisanej misji (tzn. w nagranym z niej filmiku).
Ktoś wie w czym może być rzecz?

Litości - pisownia. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2015, 14:40:58 wysłana przez KosiMazaki »

Odp: Odp: Pomoc dla początkujących.
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 29, 2015, 13:32:26 »
Yogurt, a jak masz ustawiony poziom trudności? Z tego co się orientuję, to na niektórych nie da się przełączyć widoku na zewnętrzny. Trzeba pogrzebać w ustawieniach.
« Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2015, 14:41:27 wysłana przez KosiMazaki »

Offline yogurt

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 29, 2015, 14:09:30 »
Trzeba było zaznaczyć opcję "Pozwól na obserwację innych graczy" czy coś takiego.
Nie wiem jak to jest w oryginalnej wersji (ja mam PL) ale tak to jakoś przetłumaczyli - niefortunnie zapewne stąd nie pomyślałem, że to o to może chodzić.
W każdym razie dzięki za szybką odpowiedź_i chęci ophiuchus ;)
A kożystając z okazji (jak już przeszkadzam i mieszam) - czy do BoS-a są już jakieś mody?
Bo niby tutaj niejasno jakoś o tym piszecie, na youtube widziałem jakiś niby mod do dźwięku ale na razie nie orientuję_się jeszcze w tym nowym Iłku co gdzie i jak?
Jeśli są to skąd je można pobrać i co polecacie?

Pisanie na forum to nie wyścigi. Jeżeli chcesz tu dłużej zagościć proponuję zwolnić. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2015, 14:45:15 wysłana przez KosiMazaki »

Offline yogurt

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 29, 2015, 15:22:59 »
Rozumiem zatem, że swoją obecnośc tutaj od kwietnia 2011 (data rejestracji) zawdzięczam temu, że w ciągu tych kilku lat napisałem tylko całe !!!DWA!!! dzisiejsze posty w temacie BoSa? ;)
Sądziłem że forum jest po to żeby czytać - a żeby czytać to użytkownicy muszą czasem coś też napisać,  a tu proszę - dwa teksty w ciągu 4 lat i od razu że urządzam wyścigi... ;)
Eeeeeeh... moderatore... moderatore.
Ciężki dzień?
Czy ciężki miesiąc?
Ok już się zamykam.
Ps.
Piękne powitanie.
A teraz zapewne ban.
Eeeeeh ludzie...
Dziekuję uniżenie za pomoc.
;)

Wysyłanie postów, w których roi się od błędów i innych `klafiszy` jest wyrazem braku szacunku dla czytelników, ponieważ nie chciało ci się zadać minimum trudu i sprawdzić listu pod względem ortografii i interpunkcji. Na Forum jesteś od kwietnia 2011 i nie zauważyłeś, że staramy się dbać o formę listów na Forum? Nie zauważyłeś, czy po prostu sobie to olałeś, bo TY masz pytanie, a teraz focha? Zamiast uderzać w płaczliwy ton, pisz kolejne posty z odrobiną szacunku dla czytelnika, który nie będzie się musiał domyślać, co to za ustrojstwo `klafisz`.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2015, 15:57:49 wysłana przez =OPS=boski qrdl logos »

Offline yogurt

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 29, 2015, 19:13:55 »
Nie ja mam focha a raczej Ty Bracie masz swoją interpretację świata (no ale przecież nie będę z tym walczył - każdy jakąś mieć musi).
Ja, odpowiedź na Twoje uwagi napisałem w formie żartobliwej  ale Ty jako wszechwiedzący i jedynie słusznie interpretujący, nieomylny Pan Admin jakoś nie zauważyłeś emotikonek z uśmiechem i oczkiem w co którymś tam zdaniu...
A osobiście kocham krytykę - ale konstruktywną.
Co do błędów które mi się tu zdarzyły (i z pewnością zdarzą w życiu nie raz jeszcze) - wybacz ale od dziecka jestem dyslektykiem - i nie mam wpływu na to. Jest to schorzenie które utrudniało mi zawsze maksymalnie życie ale mimo to udało mi się jakoś skończyć jedną szkołę, drugą, trzecią... siódmą a nawet - o dziwo zrobić licencję pilota i popróbować tego miodu i w realu.
Dlaczego?
Myślę że dlatego przede wszystkim że w realnym lotnictwie jest więcej ludzi dla których rozwiązanie problemu czy też pomoc drugiemu człowiekowi jest istotą - a nie to jak wygląda, jak się wysławia czy jakie robi błędy.
Dla Ciebie natomiast jak widzę istotą prowadzenia czy też moderowania forum jest jechanie nowych tutaj już w pierwszych ich postach, za kilka przecinków, zgubionych być może liter czy też - użyję Twojego ulubionego już jak widzę słowa "klafiszy" - a nie rozwiązanie problemu bo nie dość, że sam nie pomożesz to jeszcze nie pozwolisz innym poprzez malowanie czerwonym flamastrem swoich "racji" i pouczeń co do szanowania innych i odciąganie tym samym głównego wątku w inną stronę.
(Już widzę jak podsuwasz dyslektykowi pomysł pisania w Wordzie, poprawiania błędów i wracania dopiero na forum z tym... ale tam wyżej pisałem już coś o "istocie problemu").

I tak na marginesie (nie dopowiadaj sobie tylko zaraz tu płaczliwego niby tonu - bo przeżyję... ;)...) - to czuję się strasznie poszanowany przez Ciebie takim przyjęciem... ;) i szufladkowaniem nowych.

Poza tym przyjacielu brak Ci konsekwencji w swoich "racjach".
Do mnie masz pretensje (w tym konkretnie miejscu pomijam już błędy i moją chorobę) że forum to nie wyścigi (bo napisałem słownie DWA posty od 2011 roku dziś w ciągu godziny) a jakoś nie widzę Twojego ulubionego czerwonego flamastra pod postami innych którzy na tym forum produkują posty co kilka czy max kilkanaście minut dosłownie.
A jest tego całkiem sporo.
Nie wiem dlaczego ale mam takie dziwne wrażenie, że gdyby dać Ci bambusową trzcinkę i trupią główkę na czapkę... i postawić takiego dyslektyka czy też nowego na forum przed Tobą w realu... strach chyba pomyśleć nawet... ;)

Także reasumując:
1. Moja dysleksja nie jest absolutnie brakiem szacunku dla Was - czytelnicy tego forum. To jest zdanie Admina/Moderatora czy jak on tam się jeszcze chlubi tytułować no a jak wiadomo Admin ma zawsze rację... ;)
2. Rozwiązanie mojego "problemu" (to tak informacyjnie już) uzyskałem na jakimś anglojęzycznym forum (a potem napisałem to tu i to był mój DRUGI post wogóle na tym forum co Adminowi bardzo się nie spodobało jak widać) od jakiegoś Turka który zrobił masę błędów (widziałem to nawet ja Panie Adminie - taki ortograficzny i przecinkowy cienias) ale jakoś nikomu to nie przeszkadzało, bo problem rozwiązano w 5 minut (stąd tak szybko napisałem tutaj o tym z myślą o innych).
A tutaj?
Eeeeeeeeh.... ;)

W każdym razie dziękuję raz jeszcze ophiuchus za próbę pomocy a Tobie Wielki i Wszechwiedzący, Nieomylny Panie Adminie za lekcję poszanowania innych.
Sam jesteś w tym prawdziwym MISZCZEM ;)
I śpij już spokojnie.
Nie będę na Twoim forum pisał więcej o pomoc.
Za dużo zachodu i przepychanek to kosztuje a za mało do przodu w temacie ;)
Pozdrawiam i więcej luzu w życiu (a mniej nieomylnego szufladkowania innych) Bracie ;)
Yogurt.