Witam
Mam problem z trybem multiplayer w moim DCS polegający na tym, że symulator nie wynajduje mi serwerów, a właściwie znajduje ich jedynie kilka (rekord to 11), zazwyczaj 5-6. Są to zawsze te same serwery w większości. Postawienie własnego serwera nic nie daje. Siostrzeniec, z którym próbujemy rozwikłać problem nie może się połączyć z moim serwerem (komunikat can't connect) natomiast kiedy ja wbijam na jego serwer to owszem on widzi, że mnie połączyło ale u mnie na ekranie jest nałożony na siebie screen z ładowania misji i mapa oraz migająca i nie dająca się wyłączyć ikonka pauzy.
W zasadzie problem dotyczy w takim samym zakresie zarówno DCS World jak i ostatniego DCS World beta.
Próba odblokowania portów nic nie dała (może ktoś ma dokładną instrukcję jak to zrobić- robiłem wg filmiku na YT, który odnosił się do Arma).
Interwencje u operatora skończyły się nadaniem tzw. zewnętrznego IP - bez rezultatów.
Format- bez rezultatów.
Prośba do Was o podpowiedź co jeszcze można zrobić aby naprawić sytuację i cieszyć się DCS.
Z góry dziękuję za pomoc.
Moja konfiguracja kompa:
i5- 2500
4 GB RAM
Radeon HD 6850
windows 7 Home premium
Nazwa tematu. Mazak.