Autor Wątek: Śnieg  (Przeczytany 6974 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Śnieg
« dnia: Stycznia 01, 2016, 15:04:19 »
Czy koledzy również zauważyli? ...spadł śnieg :)

Odp: Śnieg
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 01, 2016, 15:05:16 »
Lubuskie - pada zamarzający deszcz.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 01, 2016, 15:06:52 »
Zauważyłem, że pada. Byłem wybiegać kaca i nagle płatki w powietrzu... Ale niestety krótko, już nie pada.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 01, 2016, 15:08:24 »
No właśnie zauważyłem i mi się to nie podoba.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 01, 2016, 15:11:15 »
Oj tam, mi się podoba. Cieszę się jak dziecko :)

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 01, 2016, 15:29:44 »
A ja chcę w końcu pójść z dzieciakami na sanki! Wykorzystać, ponoć nieistniejącą, siłę grawitacji. ;)
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 01, 2016, 15:53:13 »
Ja tam lubię zimę i jak mi śnieg chrupie pod bytami. A takie pytanie śnieg jest płaski czy okrągły?  :evil:
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 01, 2016, 16:46:50 »
Pięknie, że śnieg spadł, ale pojechałem rano po córkę i pod domem jej koleżanki jakiś gościu nie wyhamował i po zderzaku :(   Cały Wrocław jak jakieś ghost town, znikomy ruch na ulicach, a mi na końcu świata facet wyjeżdża zza zakrętu bez zdolności hamowania!  Pierwszy dzień roku, radości po pachy. Bywa :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 01, 2016, 16:59:49 »
Przykre ale to nie wina śniegu tylko owego delikwenta, który po prostu nie umie jeździć autem w różnych warunkach...
Marcin Widomski

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 01, 2016, 17:02:22 »
Pięknie, że śnieg spadł, ale pojechałem rano po córkę i pod domem jej koleżanki jakiś gościu nie wyhamował i po zderzaku :(   Cały Wrocław jak jakieś ghost town, znikomy ruch na ulicach, a mi na końcu świata facet wyjeżdża zza zakrętu bez zdolności hamowania!  Pierwszy dzień roku, radości po pachy. Bywa :)

No to lipa. Z jednej strony źle Ci się rok zaczął z drugiej będziesz miał remont tyłu auta. Osobiście lubię zimę.

Ja tam lubię zimę i jak mi śnieg chrupie pod bytami. A takie pytanie śnieg jest płaski czy okrągły?  :evil:

Mieszkam na takim terenie, że jak sypnie to mój zderzak robi za pług. Niestety Kazimierz Mieczysław nie lubi zimy. Jest autem ciepłolubnym - jak większośc starych Mercedesów ;). A od kilku lat to taka popierdółka nie zima, więc jak mam do wyboru sucho ale mroźno albo śniegu po pas i mroźno to ok. Nie lubię tego co dzisiaj jest czyli coś popadało i momentalnie zaczęło się topić.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 01, 2016, 17:30:05 »
Cały Wrocław jak jakieś ghost town, znikomy ruch na ulicach
Negative. Ruch nawet duży, 4x4 bardzo pomaga. Dzieciaki zamienione w spocone kulki szczęścia po 2 godzinach rzucania w ojca śnieżkami :)

Mazaku - jak tam podjazd w Kaczorowie?

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 01, 2016, 17:46:12 »
Mazaku - jak tam podjazd w Kaczorowie?

Normalnie, wczoraj trochę tam dmuchało ale dziś chyba bez dramatu. RSO niby ostrzega o jakiś lokalnych oblodzeniach. Nie sądzę jednak aby było ślisko. Bardziej obstawiam na zwiększony ruch.  Zawsze można na Legnicę pocisnąć ;).

« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 01, 2016, 18:33:28 »
A w beskidach (żywieckim) na szczęście śniegu ani widać, ani słychać :)

« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 01, 2016, 20:37:57 »
Zrobiłem sobie dwugodzinny spacerek wzdłuż Vistula River i śniegu nie ma. Co najwyżej oszronione, aczkolwiek sama rzeka, miejscami przymarznięta.
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 01, 2016, 20:42:57 »
Trochę lipny ten śnieg teraz, żona poszła zrobić bałwana i się nie dało :)    Jeszcze będzie bardziej śnieżnie tej zimy, średniej się nie oszuka ciepłym grudniem, nie ma zmiłuj się. Całe szczęście Wrocek jest generalnie ciepły, i chwalę to sobie wielce. U teściów raptem 230km wszystko jest zimniej, wiosna parę tygodni później, i w ogóle wschód...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.