Ja używam gunziaków C (w tym przypadku C46). Ludzie chwalą GX100. AK akurat nie stosowałem. W każdym bądź razie "paczam" dalej i od czasu do czasu się wtrącę lub zapytam.
Działaj, nie wykluczone, że się czegoś nauczę
.
Akurat ze mnie taki zaawansowany modelarz, że wiesz ...

. Raz coś wydłubię na ruski rok i to chyba syberyjski, bo co pięć lat, więc nie wiem, czy reprezentuję jakiś poziom ;>. Bardziej coś tam z dalekiej pamięci (no kiedyś to się tego kleiło i kleiło

). Ale kiedy to było? Podstawówka i liceum i chyba z 1 zrobiłem na studiach (no ale może dodam, że kiedyś wywalczyłem 1-e miejsce w jakiś zawodach młodzieżowych w 1:48 ze swoim F-16C

). Warto sobie natomiast zawsze coś przypomnieć, dziś już np. wiem co w tym MiG'u mogłem zrobić lepiej. Też już wiem, że nie warto kłaść ten czarny błyszczący podkład na szary matowy. Walić od razu na plastik i to dobrze wypolerowany wcześniej, wtedy efekt jest faktycznie piorunujący z tym czarnym błyszczącym. Jak idzie na szary podkład to robi się zbyt matowy, a do tego szary nie jest idealnie równy (te podkłady zawierają jakieś mikro grudki). Ogólnie MiG'uś na finiszu.