Lata się całkiem przyjemnie.
Trochę mało graczy wieczorami, ale parę razy adrenalina skoczyła do góry

Rutkov - to jest serwer dla Ciebie. Mnóstwo celów naziemnych do wykorzystania przez 110-tkę. Minus jest taki, że chłopaki nawstawiali pełno AAA w konwojach i drugie podejście to już z reguły 100% szans na uszkodzenie silnika. Nie wiem na ile jest możliwa "gradacja" umiejętności artylerzystów z AA, ale jeżeli jest taka opcja to bym ją obniżył.
Zła wiadomość dla Ciebie Rutkov jest taka, że nawigacja w BoS to koszmar ... Szczególnie na mapach letnio-jesiennych. Po paru wywijasach z parą jaków lub parchów naprawdę nie wiedziałem gdzie jestem. No chyba, że przez ostatnich parę lat coś się w tej kwestii zmieniło

Dużo latają ludzie na bomberach, szczególnie po stronie blue, co mnie niezmiernie dziwi zawsze. Być może jest to kwestia widoczności kontaktów na tle ziemi (na mapach nie-zimowych), bo naprawdę niewiele widać i można się heńkiem przeslizgnąć. Druga sprawa, że skuteczność strzelców jest podobna w każdym z samolotów. Już nie ma snajperów z Pe-2, są również w 111, 110. Ponieważ tylko raz widziałem więcej niż dwa myśliwce wroga razem, więc dwa bombery do kupy razem w formacji potrafią się nieźle obronić.
A jak czy parch już taki pancerny nie jest, a i pesteczek nie za dużo do strzelania

Widok dwóch startujących He-111 z dużymi bombami - bezcenny.
Serwer pomyślany z głową, zobaczymy jakie będą limity samolotów i ustawiony planeset.
Czasami denerwują rzeczy z samej gry - takie jak pisanie na czacie blokuje rozglądanie, czy pokaz statystyk, który stanowi podpowiedź, kto, i gdzie pracuje nad celami naziemnymi.
Ale najważniejsza rzecz - wchodzisz i latasz. Nie czekasz.
Ramm.