U mnie wszystko działa bez problemu, a w grach, które mają problem z G-Sync (stare), wystarczy odwrócić opcję V-Sync, żeby działy tak jak powinny. W ostateczności zmiana na pełny ekran/okno bez ramki.
Qrdl, jesli korzystasz z V-sync (jak się go włącza, to po cholerę monitor za +tysiaka więcej?), to G-sync nie daje absolutnie żadnego efektu, jeśli wydaje Ci się, że coś działa, a masz FPS przekroczone powyżej Hz monitora oraz do tego darcie w stylu "screen tearing" przy szybkich obrotach głową z TrackIR to też nie działa. G-sync to synchronizacja hardware'owa, nie softowa. Nie ma tutaj nic wspólnego tytuł czy jest stary czy nowy. G-sync może działać Ci nawet w grze z 1999 roku i nie jest to kwestia tytułu, tym bardziej, że soft od NVidia oferuje tryb okienkowy lub full screen.
ps.
wygrzebałem coś nowego co ponoć trochę rozwiązuje problem G-sync i Windows 10 Fall Creators Update.
Do tej pory miałem odświeżanie ustawione na 60Hz i w zasadzie "screen tearing" był mocno zauważalny w każdym tytule po tym updejcie W10.
Polecają tutaj dać tak (czyli ustawiamy maks odświeżanie monitora), oczywiście zawsze v-sync wyłączony w grze.

Wolfenstein II: The New Colossus - o dziwo G-sync zadziałał i darcie ekranu przy 144Hz całkowicie ustąpiło
IL-2 - rozwarstwień w zasadzie nie ma, chodził płynnie, tryb okienkowy (ale jeszcze testuję)
DCS 1.5 - działa tylko przy trybie okienkowym, fps się blokują na 144 czyli jest ok
DCS 2 - ciężko powiedzieć, jest lekki screen tearing i niestety tutaj micro stutter (przy obrotach głową z Track IR), fps dochodzą do 200 więc nie działa (ale jeszcze nie wszystkie opcje przetestowałem), filmik
https://youtu.be/aTUOVU8NimY . Edit: ok. działa lepiej w trybie okienkowym też, FPS maks 144 czyli G-sync zadziałał teraz, jest tylko lekki lag przy szybkich obrotach głową z TiR, piszą, że niby to wina USB/TiR, że ma za małą przepustowość pod DCS 2, tyle, że jakoś tego wcześniej nie było (chyba). Edit2. ściema, to, żaden łag z TiR, to wina MSAA i Deferred Shading
https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=188119 . Przy MSAA=0 lag ustępuje przy obrotach głową. Ale zaraz, to od czerwca nie rozwiązali tego (piszą, że mieli dodać nowe metody wygładzania obrazu kompatybilne z Deferred Shading=on)? : ///
P3Dv4.1 - tu bomba, przy 144Hz zadziałał, brak rozwarstwienia ekranu