Dostaję już pier!@#$a z tymi monitorami. Cały czas byłem przeświadczony, że mam mojego EIZO w IPS a się okazuję, że to VA. Ale nigdy na nic nie narzekałem. Nie wiem jak ustawić w nim inną częstotliwość wyświetlania. W ustawieniach karty mam pulpit w 120Hz ale już na innych ustawieniach w monitorze jakieś fV pokazuje 60Hz. Boję się, że siedzę za blisko monitora i jak kupię tego Omena X to mnie kark rozboli a w grach mi to nic nie da, bo i tak będę miał ograniczony FoV

. Nie mam za bardzo miejsca by się dalej odsunąć bo miejsce na komputer mam dość specyficzne (wnęka). Ogólnie jest taki mętlik w necie w tej kwestii, że głowa boli. Co człowiek, to opinia, u nas na forum też. Jedni nie kupili by bez HDR, inni bez 120Hz jeszcze inni zakrzywionego a reszta większego niż 27''. Z tymi Hz też ściema pełna, niektórzy twierdzą, że zakresy są do np 75 w grach mimo, że monitor ma podane 1000, które można tylko osiągnąć na pulpicie

. Komu tu wierzyć. No dajcie pany spokój. To nie jest na nerwy normalnego człowieka, który nie chce się denerwować, że źle wydał 2-3 tysie. Cena za Acer Predator XB271HKbmiprz jest od wczoraj w promocji 2049 pln w X-Kom.
Jeszcze jedno pytanie bo nie chce mi się szukać. Czy jeżeli kupię przez internet z odbiorem osobistym to działa 14 dni na zwrot przy zakupach internetowych? Czy będę jakoś dziwnie odebrany gdy wezmę na raz dwa monitory i jeden potem oddam?
Jeszcze dodam, że dość powszechne jest narzekanie na zaprzestanie działania G-Synca i konieczność podłączania kabla ponownie i to zarówno w Acerze jak i Omenie. W tym drugim jakieś chocki - klocki miał gościu w ogóle z G-Synciem i jakimiś pasami na monitorze.