Z tym Iphonem, to nie do końca tak. Przez wiele lat unikałem tej firmy. Był moment, gdy kupując nowego laptopa nawet brałem pod uwagę sprzęt Apple`a, ale krótka zabawa nim pokazała, że przynajmniej dla mnie jest to kompletnie nieergonomiczne rozwiązanie i jeśli będę musiał tracić czas by się nauczyć nowego sprzętu, na dodatek o 30% droższego od wypasionego laptopa pod windowsami to rachunek był prosty. Od dłuższego czasu używałem telefonu z win mobile i byłem zadowolony, pełna integracja z laptopem i wszystkie ważne dla mnie informacje miałem pod ręką. Gdyby nie to że bateria w telefonie od początku za wytrzymała nie była, a po około dwóch latach jest jeszcze słabsza, to nawet bym nie pomyślał o wymianie telefonu.
Ale pomyślałem i niestety zaczynam brać pod uwagę Iphone`a. A co za tym rozwiązaniem przemawia (bo raczej trudno przypuszczać, że po latach zadziałała na mnie rzekoma magia jabłuszka). Win mobile w zasadzie nie istnieje, a szkoda, trochę boję się różnych wersji androida, może dlatego że go nie znam. Za Iphonem przemawia dobra bateria, długi czas pracy nawet z gps-em (czasem biegam i jeżdżę na rowerze i lubię mieć monitoring trasy), a najważniejsze to że nawet producent mojego samochodu uwzględnia tylko Ipone`a. Oczywiście przez Bluetootha mogę połączyć się każdym, ale pewne dodatkowe funkcje przewidziane są tylko dla Iphonów. I tak ja wyśmiewający i nie rozumiejący zjawiska i hałasu pod tytułem Apple, zaczynam się zastanawiać, mimo iż wiem, że z punktu widzenia samego sprzętu nie jest to żaden wodotrysk.