Autor Wątek: Caucasus Map Texture DLC  (Przeczytany 23458 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Caucasus Map Texture DLC
« Odpowiedź #90 dnia: Czerwca 01, 2016, 22:23:39 »
Spoko, ten link który podałem ma bardzo szybki transfer, można szybko pobrać nie trzeba już nigdzie wrzucać ;)

« Odpowiedź #91 dnia: Czerwca 01, 2016, 22:24:40 »
A to nie ładuję do siebie.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Czerwca 01, 2016, 22:25:49 »
Podoba mi się podejście. Zrarowane 2 katalogi i rób z nimi co chcesz... sztuka pisania, trudna sztuka, nawet nie ma read.me.
Chyba poleci to u mnie do kibla.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #94 dnia: Czerwca 01, 2016, 22:27:50 »
"readme" jest tutaj http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=167780
Nie bronię człowieka, wpadka z opóźnianiem i potem ten dropbox, miał też czas żeby paczka była dopięta na ostatni guzik i zawierała instrukcje.
EDIT: Przynajmniej jest JGMSE ready ;)

« Odpowiedź #95 dnia: Czerwca 01, 2016, 22:30:52 »
No na ED forum napisał, że trzeba załadować za pomocą JSGME, lub podmienić ręcznie pliki. No ale taki pliczek z info, faktycznie mógł zamieścić w paczce. Jak dojdzie jeszcze 1000 dolców, to zamieści instrukcję w paczce :) . Ja chyba ręcznie podmienię pliki i kopię oryginalnych sobie zrobię.
Latamy dzisiaj?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #96 dnia: Czerwca 01, 2016, 22:35:52 »
Z JSGME poszło bez problemu:

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #97 dnia: Czerwca 01, 2016, 22:37:29 »
Dokładnie, wszystko śmiga.

« Odpowiedź #98 dnia: Czerwca 01, 2016, 22:47:10 »
I jak pierwsze wrażenia ? Ja dziś sobie daruję zamieszanie z JSGME. Czy z tego linku co pidał, to jest najnowsza wersja tego programiku ?
Latamy dzisiaj?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #99 dnia: Czerwca 01, 2016, 22:51:39 »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #100 dnia: Czerwca 01, 2016, 22:51:49 »
Wersja nie wiem jaka tam jest, ale moja ma ze 2 lata i działa bezbłędnie, więc się nie przejmuj tym. Pierwsze wrażenia- działa. Z dużej wysokości wygląda bardzo ładnie, ale z bliska pierwsze wrażenie słabe- z tym, że ja modyfikowałem coś tam w lua pod scenerię Bartka, więc może przez to. Teraz jestem zajęty pracą, nie polatam przez parę dni jeszcze :(

« Odpowiedź #101 dnia: Czerwca 01, 2016, 22:58:54 »
Czy folder JSGME wrzuca się do folderu z gra czy może być gdziekolwiek?

« Odpowiedź #102 dnia: Czerwca 01, 2016, 23:05:11 »
No niby readme wypadałoby wrzucić, ale w tej paczce widać przecież, że wszystko jest już popakowane tak, aby żywcem na jeden klik albo walić od razu bezpośrednio do gry, albo do _modsów w JSGME.
Ten link webtransferowy to poezja, nie zdążyłem herbatki wypić, a już było na dysku. Szkoda tylko że trzeba iść spać, oblot będzie jutro.

@ vlodeck - sama aplikacja luzem do głównego folderu gry, a rozpakowany "Caucasus utd..." do podfolderu "_mods", utworzonego przez Ciebie również w głównym folderze gry.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #103 dnia: Czerwca 01, 2016, 23:35:04 »
Nie ma co. Fajnie to wygląda i działa.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #104 dnia: Czerwca 01, 2016, 23:51:50 »
Z dużej wysokości wygląda bardzo ładnie, ale z bliska pierwsze wrażenie słabe

Znaczy z bliska bardziej widać wyostrzenia. Najprawdopodobniej mocno są podrasowane ustawienia tutaj w LUA. Ewidentnie widać, że tekstury są bardzo ostre jak i drzewa, przez co bardziej widać schodkowanie przy liniach energetycznych jak i drogach, a obecny DCS słabo radzi sobie z wygładzaniem. Ja mam SGSSx2 i dalej nie jest idealnie ale już lepiej niż defaultowy DCS. Te tekstury bardziej przypominają defaultowe z dużym plusem. Jak dla mnie wrażenia okej i pod względem wyglądu jak i działania. Największy plus jednak ode mnie za tekstury na budynkach (wreszcie się doczekaliśmy nowych tekstur, a nie tych z przed chyba 10u już lat), chociaż same lotniska mają już za jasne tekstury. Bartek przyjął nieco inny styl i bardzo dobrze bo są różnice, a też odwalił kawał niezłej roboty. Nawet wydaje mi się, że u Bartka tekstury są bardziej zróżnicowane niż te. U Bartka też lepiej jest z wygładzaniem linii, nie jest tak bardzo ostro jak tutaj. Ogólnie powinni zrobić tak, że wsadzić już te do normalnego DCS:W, który jest free, a ten pakiet też jest już free i żaden to on obecnie płatny DLC, a z instalacją po updejcie to jednak zawsze się chwilka zejdzie. Też pewnie przed updejtem teraz trzeba będzie przenieść mod na lewo w JSGME, zrobić update i potem na nowo przenieść mod na prawo.

@ vlodeck - sama aplikacja luzem do głównego folderu gry

Niekoniecznie, możesz go mieć w dowolnym miejscu byleby wstawić odpowiednią ścieżkę w skrócie jak i nowy katalog w głównym folderze z simem, ja go nazwałem JSGME_MODS.
Cały Silent Hunter opiera się na takich modach z JSGME.

www.yoyosims.pl