Autor Wątek: Battlefield 1 (znaczy 5).  (Przeczytany 13194 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
Odp: Battlefield 1 (znaczy 5).
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 21, 2016, 12:30:02 »
Od początku miałem mieszane uczucia co do tego pomysłu z WW1. To nie jest konflikt, który bez odpowiedniego "podrasowania" jest wystarczająco ciekawy na tego typu grę (czyli tzw. "fast paced FPS"). Z pewnością, prawdziwi żołnierze na froncie nie narzekali na brak wrażeń, ale wg mnie charakterystyka tego konfliktu i rzeczywisty poziom technologiczny uzbrojenia nie pasuje do serii BF. W każdym razie, nie bez pewnych modyfikacji, uproszczeń i przekłamań. Oczywiste więc w sumie było, że powstanie z tego potworek, taki jak można zobaczyć to na tych filmikach.

Mam odczucia podobne jak w przypadku Hardline. Czyli "nie, dziękuję".

No właśnie. Specyfika konfliktu nie pasuje do run and gun i tu się absolutnie zgodzę.
Jak wiadomo karabiny z tamtego okresu to broń powtarzalna z zamkiem ryglowym. KMy były ciężkie i bieganie z nimi odpadało. A więc co pozostało? Odpowiedź jest prosta: pistolety...
Jakoś mnie też nie specjalnie ciekawi bieganie z pistolecikiem. Z drugiej strony pozostaje kampienie, tylko że w tych okopach a okopy są trochę nudne.

« Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 21, 2016, 18:31:29 »
Mnie osobiście najbardziej przeraża zawrotna prędkość A7V i Zeppelin nad okopami.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 18, 2016, 16:18:22 »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #33 dnia: Lipca 19, 2016, 14:05:35 »
No cóż... Jak oglądam filmy z rozgrywki w wersję alfa, to wygląda to całkiem przyzwoicie, mimo, że niektóre patenty i rozwiązania są dość zabawne. Natomiast zastanawia mnie coś innego - czy w końcu EA / DICE poradzi sobie z lagami i zjawiskiem "rubberbanding". Zainstalowałem ostatnio BF4 z uwagi na te wszystkie darmowe DLC które wychodzą i byłem w szoku jak niestabilna jest ta gra, jeśli chodzi o połączenie - mimo tych ton łatek. Nawet na serwerach z tylko 32 graczami, niezależnie od tickrate, mimo teoretycznie niskiego pingu, wciąż mam problemy ze stabilną grą. Bieganie w miejscu i teleporty o kilka metrów to norma w każdym meczu. Wiele złego można o serii Call of Duty powiedzieć, ale tam - i to mimo meczów w trybie p2p - nie spotykam się z czymś takim. W CS:GO tak samo. Ciekawe czy w końcu zrobią z tym porządek w BF.

« Odpowiedź #34 dnia: Lipca 20, 2016, 07:10:15 »
Ja w BFy gram od 1 - 'gumkowanie' faktycznie występuje w każdej odsłonie serii (BFBC2 był chyba najlepiej poprawiony pod tym względem) - śmiem twierdzić, że to zjawisko dzieje się przez graczy z lichym internetem/komputerem - bo serwer stara się dopasować do średniej/minimalnej ilości fpsów/pingu graczy/a i są właśnie przypadku jakie są - czyli skoki samoczynne o kilka metrów, spadanie z budynku mimo, że stało się 2-3m od krawędzi :P wlecenie myśliwcem w blok choć leciało się teoretycznie obok niego 10m ;p Pamiętajmy jednak o skali jaką reprezentują BFy a CODy/MOHy, widać lekkość pewnych elementów względem BFów choćby destrukcja otoczenia - porównanie jeszcze lepsze gdy weźmiemy ARME3 :) tam jak masz 30fpsów przy 60 graczach na COOPie to święto :P
Reszta zależy pewnie od silnika i optymalizacji kodu sieciowego i tutaj znów moim zdaniem bardzo wiele zależy od tego co na ekranie i w jakiej skali się dzieje :)

« Odpowiedź #35 dnia: Lipca 20, 2016, 08:31:23 »
śmiem twierdzić, że to zjawisko dzieje się przez graczy z lichym internetem/komputerem - bo serwer stara się dopasować do średniej/minimalnej ilości fpsów/pingu graczy/a i są właśnie przypadku jakie są -

Tylko, że je raczej lichego kompa ani połączenia internetowego nie mam. Natomiast przypadłość ta występuje, w mniej lub bardziej zintensyfikowanej wersji, praktycznie w każdym meczu, niezależnie od serwera, na którym gram. Dla mnie to po prostu kwestia "lichego" kodu sieciowego, o którym wspomniałeś.

http://battlelog.battlefield.com/bf4/news/view/2955063426232999936/

Tematem - jak wyżej - DICE się zajmowało, ale widać bez powodzenia, skoro nadal to występuje.

« Odpowiedź #36 dnia: Lipca 20, 2016, 11:45:52 »
Nie chodziło mi konkretnie o Twojego PCta, tylko osoby, których piece nie spełniają minimalnych wymagań nie mówiąc o zalecanych, wtedy serwer stara się bardziej pod nich moim zdaniem wpasować, robiliśmy test na BF3 daaawno temu, 24 luda łącznie, najpierw partyjka szybka TDM 10 osób z naprawdę mocnymi maszynami - minimalne przycinki i to dość rzadko (kilka wybuchających granatów) - jak weszły osoby z sprzętem nie koniecznie świeżym (w tym i ja :P ) ta sama rozgrywka zaczęła czasami haczyć, momentami dość mocno i najgorzej miały osoby z średniej klasy sprzętem, Ci co mieli highend widzieli przeskoki, średniakom (w tym mi) skoki + spowolnienia, a cytując kolegę (mogłem całość zapomnieć) "ja mu chcę jeb**ć heda a on mnie od tyłu z nożem" :) podejrzewam, że zarówno komp jak i lag internetowy dały się mu we znaki wtedy.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 07, 2016, 22:06:52 »
Zupełnie przegapiłem ten kanał YT, dlatego linkuję dopiero teraz:
http://www.youtube.com/watch?v=qYDA5usUzmg
Analiza zwiastuna pod kątem historyczności; przyznaję że kilka detali przeoczyłem.
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #38 dnia: Września 03, 2016, 17:42:36 »
Pewnie wszyscy wiedzą, ale jest otwarta beta BF1 na Origin'ie, można pobiegać na pustyni, są wszelkie pojazdy i konie (aczkolwiek mimo najszczerszych chęci mój koń nigdy nie chce jechać, mimo, że klawiszologia jest niby OK). Wrażenia mieszane, zresztą sami zobaczcie.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #39 dnia: Września 03, 2016, 21:32:38 »
Również mam mieszane wrażenia.
Grafika i dźwięk - nie mam co narzekać.
Zmienne warunki atmosferyczne - super.
Ale epoka, chyba nie moje klimaty.
Nie wiem jak z latawcami, póki co nie latałem.

« Odpowiedź #40 dnia: Września 04, 2016, 23:11:57 »
Mnie urzekła szarża na koniu :P autentycznie koleś strzelił spudłował, a ja za nim galopem i nad okopem i w plecy xD 90 w prawo i od boku kolejnego, gonię dalej, a tam zonk w sensie czołg wraży i coraz większe czarne koło przed oczami - tak tak panowie pocisk na twarzy :P

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 18, 2017, 10:26:59 »
Skusiłem się bo to jedna z niewielu gier którą mogę grać ja i syn (gimbaza niestety - ale już nie długo ;-)). Szlag mnie tylko trafia, bo kupując grę na płytkach gra mi się chce pobierać z netu. Poszukałem trochę po sieci ale nic konkretnego nie znalazłem a było już późno. Nie jest to jakiś problem, bo ściągnę to w ponad godzinę nieco (44GB), ale to jakaś perwa. Jest sposób na zmuszenie klienta Origin do instalacji z płyty?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 18, 2017, 17:27:25 »
Obydwa linki są mi znane, ale płyta nie chce sama startować, tzn bez udziału komendy z klienta origin. Cóż może ściągnę bo nie chce mi się czasu tracić na debilna sprawę.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 18, 2017, 18:02:22 »
Tak też myślałem, że znasz. Generalnie skoro na stronie EA jest o tym wzmiannka to musi ruszyć. Osobiście zawsze pobierałem przez net wszystko, bo to co było na płycie było zdezaktualizowane.

Jeszcze dwie rzeczy:
1. Zatrzymałeś wszelkie pobieranie i osunąłeś katalogi dopiero potem klikając instalkę z płyty?
2. Odpalałeś jakiś setup.exe z płyty czy czekałeś na autorun?

Jeszcze jeden sznurek może będzie pomocny: http://answers.ea.com/t5/Game-Information/Battlefield-1-DVD-install-Origin/td-p/5625849

oraz...

http://answers.ea.com/t5/Technical-Issues/BF1-install-from-DVD/td-p/5662457
http://answers.ea.com/t5/Origin/How-do-I-get-BF1-to-install-from-the-discs-rather-than-download/td-p/5640847

W ostatnim linku mówią aby wrzucić Origin w tryb offline i wtedy ruszy instalacja :).