Autor Wątek: Ground Textures mod by Barthek dla DCS (Kaukaz + Normandia)  (Przeczytany 54959 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Ground Textures mod by Barthek dla DCS (Kaukaz)
« Odpowiedź #90 dnia: Czerwca 07, 2016, 19:07:50 »
Yoyo, aż mi się nie chce wierzyć, że problem nadal występuję. Może trudno to uwierzyć, ale własnie wyeliminowanie tych nagle rysujących się drzew zajęło mi tyle czasu. I u mnie osiągnąłem bardzo dobry efekt. To, co na szybko mi przychodzi do głowy to - sweet fx, źle dobrana relacja pora roku - miesiąc, brak zainstalowanego moda Mustanga.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #91 dnia: Czerwca 07, 2016, 19:12:59 »
YoYo. Jak kojażę ty masz widoczność na ultra a ja na extreme. Może tu jest problem. Muszę to potestować, bo textury terenu Bartka chyba bardziej mi się podobają.

« Odpowiedź #92 dnia: Czerwca 07, 2016, 19:15:59 »
YoYo wygląda to super, kurde ja przekombinowałem i u mnie nic nie działa. Chyba będę musiał zrobić reinstall gry i poproszę kogoś o pomoc przez TeamViewer.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #93 dnia: Czerwca 07, 2016, 19:20:40 »
Po prostu zrób "napraw".

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #94 dnia: Czerwca 07, 2016, 19:28:26 »
Bartek, jak mówię to wg. mnie kwestia odległości ładowania się tych drzewek, czyli LOD właśnie. Oba testy wiosna, maj. Takie same ustawienia, a jednak wydaje mi się, że różnice w odległości, ale ogólnie spoko, trzeba polatać więcej niż te 5 minut.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #95 dnia: Czerwca 07, 2016, 19:42:06 »
Bartek, jak mówię to wg. mnie kwestia odległości ładowania się tych drzewek, czyli LOD właśnie. Oba testy wiosna, maj. Takie same ustawienia, a jednak wydaje mi się, że różnice w odległości, ale ogólnie spoko, trzeba polatać więcej niż te 5 minut.

Też jeszcze potestuję u siebie.

Btw, własnie zrobiłem mały test. 3 minuty - dokładnie tyle zajęło usunięcie Wagnerowi mojego posta o możliwości donacji za pośrednictwem paypala i napisanie mi prywatnej informacji o tym fakcie.  ;D Ciekawe kiedy się kapną, że informacja nadal wisi w pierwszym poście oraz w moim podpisie.

EDIT: Okej, potrzebowali na to dodatkowo 2 kolejnych minut.

« Odpowiedź #96 dnia: Czerwca 07, 2016, 19:51:09 »
=OPS=lipas70 a gdzie znajdę opcję "napraw"?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #97 dnia: Czerwca 07, 2016, 20:04:53 »
Btw, własnie zrobiłem mały test. 3 minuty - dokładnie tyle zajęło usunięcie Wagnerowi mojego posta o możliwości donacji za pośrednictwem paypala i napisanie mi prywatnej informacji o tym fakcie.  ;D Ciekawe kiedy się kapną, że informacja nadal wisi w pierwszym poście oraz w moim podpisie.

EDIT: Okej, potrzebowali na to dodatkowo 2 kolejnych minut.

To nie Wagner tylko ten człowiek na S. Wagner się w takie rzeczy nie bawi. Chyba szkołę pobierał w KGB bo mnie on już wnerwia od dawien dawna.
Daj może stronę w podpisie i dopiero tam to opisz, może być np. że link masz na stronie, czyli każdy musi tam wejść ;).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #98 dnia: Czerwca 07, 2016, 20:07:07 »
Wagner, Wagner. Aż Pion się pofatygował. Od niego dostałem dwie prywatne wiadomości. Czuję prawie wyróżniony.  :D

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #99 dnia: Czerwca 07, 2016, 20:07:59 »
=OPS=lipas70 a gdzie znajdę opcję "napraw"?
Hmm. Zadajesz coraz więcej b.prostych pytań. Ale cóż, po to jest forum by i na nie odpowiadać.
Start -> Wszystkie aplikacje -> Eagle Dynamics -> DCS World OpenBeta -> Repair DCS World OpenBeta. Najlepiej zanim to zrobisz odinstaluj wszystkie mody w JSGME. Jeśli tego nie używasz to nie musisz.
DCS stworzy dodatkowy folder gdzie właduje wszystkie pliki i foldery, które zastępowały oryginalne.

« Odpowiedź #100 dnia: Czerwca 07, 2016, 20:19:42 »
Dzięki wielkie, szukałem w opcjach w grze. Nie pomyślałem że to może być tam.

« Odpowiedź #101 dnia: Czerwca 07, 2016, 21:29:49 »
No, to ładnie z tymi dotacjami :D Tak jak pisałem, ED się nie opłaca udostępniać swojej platformy po to, żeby ktoś inny na niej zarabiał. Yoyo dobrze pisze- postaw jakąś prywatną stronę gdzie będzie ogólnie o Twoich modach i odnośnik do dotacji, wrzuć adres w stopce na ich forum i wsio. Powinno przejść.

« Odpowiedź #102 dnia: Czerwca 07, 2016, 22:28:45 »
Jak ludzie piszą, moim zdaniem tekstury lepsze niż Starwaya, ale to pewnie kwestia osobistych upodobań.
Własna strona z opisem moda i guzikiem "donate" załatwiłby w jakiejś części problem ED i ich podejścia.

« Odpowiedź #103 dnia: Czerwca 07, 2016, 22:40:19 »
Możliwe, że od Starwaya zabrali sobie udziały..
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #104 dnia: Czerwca 08, 2016, 09:18:48 »
Jak ludzie piszą, moim zdaniem tekstury lepsze niż Starwaya, ale to pewnie kwestia osobistych upodobań.
Własna strona z opisem moda i guzikiem "donate" załatwiłby w jakiejś części problem ED i ich podejścia.

Właśnie nie załatwi. Shitspawn wyraźnie dał to do zrozumienia. Jedynym wyjściem byłoby otworzenie strony o tematyce rolniczej dla regionu Kaukazu. Wiecie - kultywacja gleby, sadzenie sadzonek, przycinanie drzew, itp. Nic związanego z DCS (oficjalnie). Generalnie gra nie warta zachodu. Nie mam zamiaru więcej udzielać się na forum, gdzie administrator paprze mi nawet w okienku "signature" na moim profilu za rzekomo "treści niezgodne z regulaminem". Normalnie komuna. Odpuszczam.