Czy możesz podać szczegóły jak to zrobić, nie jestem fachowcem w tej dziedzinie.
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, z czym masz problem. Nie wgrywałem MMJoy2, nie śledziłem aż tak tego tematu, natomiast u mnie Pro Micro w trybie HID jest widoczne jako urządzenie HID z nazwą Arduino Leonardo i jest normalnie dostępne w Arduino IDE pod którymś z portów COM. Miałem taką sytuację, że płytka nie była wykrywana, a wręcz dostawałem komunikat, że nie można rozpoznać urządzenia podłączonego pod USB. Przyczyną było użycie złych sterowników (Sparkfun Pro Micro zamiast Arduino Leonardo), a rozwiązanie problemu polegało na wgraniu dowolnego programu (jednego z przykładowych, które się szybko kompilują) w ciągu tych ośmiu sekund po resecie. Trzeba wybrać prawidłowy sterownik, mikroprocesor, podłączyć pod USB, wybrać port i wgrać program.
W sprzedaży są dostępne klony Sparkfun Pro Micro z jego bootloaderem - wtedy są widoczne jako Pro Micro i wymagają sterowników ze strony Sparkfuna, ale są też klony, które są widoczne jako Arduino Leonardo i one nie potrzebują dodatkowych sterowników, wystarczy wybrać Leonardo.