Witajcie.
(o ile to jest zle miejsce na ten temat to uprzejmie prosze moderatora o przeniesienie)
Jako, ze pierwszy raz tutaj to chcialbym powitac wszystkich.
Od dawna moja uwage przykluwaja symulatory... ale symulatory, nie "latanki" typu lec i strzelaj.
Postanowilem ostatnio zrobic research i wybor padl na DCS.
W zwiazku z tym mam kilka pytan i bede wdzieczny za kazde informacje i te dobre i te zle.
Nie jestem jakims wielkim fascynatem lotnictwa, nie sledze historii lotnictwa od 2 wojny swiatowej albo i wczesniej. Ale moja uwage zawsze przykluwaly symulatory, glownie mysliwce.
W zwiazku z tym postanowilem sprobowac swoich sil. Wiem, ze to jest skok na bardzo gleboka wode, ale jak pisalem wyzej lubie to co zaawansowane, nie lubie strzelanek i "symulatorow" w ktorych uzywa sie czterech klawiszy.
Moje rozeznanie padlo na DCS.. mam nadzieje, ze to dobry wybor.
Moze powiem, czego ja oczekuje:
- wysoki poziom realizmu i samego pilotazu i calego ze tak to nazwe "wirtualnego swiata"
- koniecznie tryb multi (misje, walki powietrzne pomiedzy XvsY, i pewnie kilka innych trybow gry)
- kontakt, z ludzmi, treningi, wsparnie (dla mnie i ode mnie). Nie wiem jak wyglada kwestia "doswiadczenia" i "profilu pilota" w tej grze, czy jako gracz zbiera sie jakies profity lub notacje za chociazby ilosc godzin w powietrzu.. nie wiem.
- no i przydalyby sie tutoriale albo przynajmniej linki do zrodel informacji

Wiem, ze pewnie wiele wymagam, ale to tez bedzie wymagalo wiele ode mnie, wiec cos za cos

Bede wdzieczny za informacje. Czy akurat ten wybor jest dla mnie czy moze akurat jakis inny..
Jezeli jednak ten to prosilbym o wskazowki.. jak zaczac. Widze mase modulow do tej gry, co kupic na poczatek, co robic na poczatek (po pewnie nie od razu wskocze w swiat online), czy tworza sie jakies grupy, eskadry, klany (zwal jak zwal) ktore lataja razem..
Bede wdzieczny jak ktos mi to jakos zgrabnie wyjasni... bardzo wdzieczny

Pozdrawiam
Wasp