Autor Wątek: DCS: F/A-18C przed premierą  (Przeczytany 81426 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Poko

• Gość
Odp: DCS: F/A-18C przed premierą
« Odpowiedź #210 dnia: Października 26, 2017, 00:22:52 »
CTRL + C, CTRL + V = wirusowy marketing ;)

BIT prawie gotowy. Został już tylko debugging tego systemu.

Cytat: DCS World by Eagle Dynamics
Today was a big step forward with the advisory and caution system in that we committed it into the rest of the Hornet simulation. Unlike yesteryears when such systems based on simple scripts, the system being created for our Hornet is all being based on all detail simulated sub-systems and all the correct display, clearing, priority logic. While being something that may appear from the outside as rather mundane and simple, it’s been far, far from it. With it now being “live” in the rest of the Hornet simulation, we can begin the process of debugging this complex system. At the same time, this a big step toward completing the sub-systems damage modeling.

Źródło

Poko

• Gość
« Odpowiedź #211 dnia: Października 26, 2017, 12:57:16 »
Wierzę w Belsimteka i coraz bardziej cieszę się, że to oni pracują nad szerszeniem w backendzie. Ale rzeczywiście z teatrami, za które jest odpowiedzialne ED, różnie może być...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #212 dnia: Października 26, 2017, 13:36:40 »
Starałem się tego tematu nie podnosić, ale niektórzy tu już nic innego nie robią, tylko jojczą i jęczą jakie to DCS jest straszne. Może czas zrobić sobie przerwę?

Święte słowa. Potem przebijasz się przez pięć różnych wątków i wszędzie ostatecznie jest to samo marudzenie. Aż chce się napisać "get a life...", bo świat nie kręci się wokół DCSa. Pomijam, ze później to ja to muszę sprzątać, bo nikt du.. nie ruszy. Koniec, bo ręce opadają...
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Poko

• Gość
« Odpowiedź #213 dnia: Października 27, 2017, 00:18:30 »
Jest tempo. ;)

In just 24 hours since the Caution and Advisory system was moved into the simulation, the team has already rocketed through almost half conditions. Here you can see the right engine started, but not the left yet. I’m just waiting on a few key audio elements now before I can get started on the Hornet start up video.
Getting close! :)

« Odpowiedź #214 dnia: Października 27, 2017, 09:48:15 »
Jedna rzecz która cieszy, jednak co BelSimTek to BelSimTek. Wszystko do czego się zabrali jest dopracowane, może nie ideał ale widać, że się starają. Wiadomość, że będą pracować nad dokończeniem F-18, była dla mnie najlepszą wiadomością  co do DCS w tym roku. Przynajmniej wiem, że ktoś to faktycznie robi.

Nie, nie zmieniłem się, jestem marudą  8) , ale w ich przypadku nie mam na co. Nie żałuję ani jednego groszy wydanego na ich moduły. Czy nimi latam czy nie, ale mam i się cieszę. I o to właśnie chodzi.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Poko

• Gość
« Odpowiedź #215 dnia: Października 27, 2017, 10:29:43 »
Z tej wypowiedzi pod zdjęciem wynika, że nie ma wielu rzeczy do debuggiwania. Brakuje tylko kilku dźwięków. Czekamy zatem na start-up tutorial Wagsa. Możemy to zobaczyć lada dzień.

« Odpowiedź #216 dnia: Października 27, 2017, 10:50:11 »
Czekam na inny start  8), no ale trudno.
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #217 dnia: Października 30, 2017, 19:55:08 »
Pracują nad payloadem. Niektóre uzbrojenie mimo, że jest już obecne w arsenale DCS, to robią je od zera. A w tle... Dubaj! Tadaaa!

As much of the code team is busy working on the caution and advisory system (the last and toughest ones are always the worst), the art team has been working on the new stores for the Hornet. While there are many stores existing in DCS World that we can use, there are several that we are creating from scratch.

While not as interesting as a new bomb or missile, a new external fuel tank has been badly needed for the Hornet.

Źródło: FB

« Odpowiedź #218 dnia: Października 30, 2017, 20:04:27 »
Mniam, mniam, mniam  :003: .
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #219 dnia: Października 31, 2017, 12:18:34 »
Dopiero zwróciłem uwagę, że podwieszony jest jeden AIM-7M Sparrow zamiast AIM-120C AMRAAM. Nie wiedziałem, że Fox-1 będzie dostępny. W takim razie będzie można ograniczyć zdolność A-A Horneta na "retro" serwerach w ustawieniami na lata 80-te zabierając AMRAAMy z zasobów lotniska.

« Odpowiedź #220 dnia: Października 31, 2017, 16:10:44 »
Nabiera to kolorków co mnie cieszy, pobierze też troszkę zasobów z mojego konta...
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #221 dnia: Października 31, 2017, 22:26:12 »
Pobierze, bo zrobisz nowy kokpit. :)

« Odpowiedź #222 dnia: Października 31, 2017, 22:45:59 »
Widzę cień, cień widzę na kilometry. ;)

« Odpowiedź #223 dnia: Października 31, 2017, 22:50:04 »
Pobierze, bo zrobisz nowy kokpit. :)

Ale wiesz, nie tak że przerobi aktualny, tylko zrobi całkiem nowy osobny w innym pokoju, a rodzinę zamknie w piwnicy ;D.

« Odpowiedź #224 dnia: Listopada 01, 2017, 15:45:54 »
https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=3281042&postcount=11

Będą smugi pary nad LEXami przy ciasnych zwrotach :-).