Autor Wątek: DCS: F/A-18C przed premierą  (Przeczytany 81848 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: F/A-18C przed premierą
« Odpowiedź #390 dnia: Grudnia 11, 2017, 22:23:54 »
Zolwie czy nie, nikt kto nie sprobowal zrobic czegos w 3DSMax, wydebugowac wlasna LUĘ (LUA), a juz najgorzej zintegrowac te 2 wymienione rzeczy (model, LUA) z C/C++ nie powinien osądzac ;) Probowalem i generalnie sie nie dziwie ze to tyle musi trwac. Ten silnik nigdy nie byl pomyslany w celu latwego dodawania czegokolwiek (no moze map od DCS 2.0)... ze juz o braku dokumentacji sensownej i narzedzi sensownych nie wspomne (moze jakies sa, ale zamkniete).
Marketing zostawia w tyle całą resztę. Kiedyś trzeba było sprzedać gotowy produkt lub pozyskać sponsora, żeby zarobić.  Teraz programiści, artyści muszą podążać za "propagandą", szczerze im współczuję. Podziwiam to co robią i cierpliwie czekam na efekty ale zgadzam się z Forsberg że DCS to taki produkt uboczny. 

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #391 dnia: Grudnia 13, 2017, 23:56:31 »
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #392 dnia: Grudnia 14, 2017, 00:08:12 »

Poko

• Gość
« Odpowiedź #393 dnia: Grudnia 14, 2017, 00:14:25 »
Wow, dobrze to zrobił.

« Odpowiedź #394 dnia: Grudnia 14, 2017, 17:10:56 »
Super to wyglada.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #395 dnia: Grudnia 14, 2017, 17:46:35 »
E Jankes, co takie dziadostwo wrzucasz? Koleś Nie odróżnia Horneta od Super Horneta. Polecam się przyjrzeć modelowi w 0:34. >:D
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #396 dnia: Grudnia 14, 2017, 20:24:35 »
Oj tam czepiasz się  ;D Ja się skupiłem na obrazie z TGP, kolorowej mapie i wycieku paliwa podczas podłączania do tankowca  :evil:
F-16C Block50 driver...

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #397 dnia: Grudnia 14, 2017, 22:03:50 »
Za kilka dni mamy startup Horneta :)  Czyżby EA na święta ?
https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=3325204&postcount=20

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

« Odpowiedź #398 dnia: Grudnia 14, 2017, 22:46:42 »
Najpierw miała być ver 2.5...później Szerszeń.

Jestem jednak elastyczny  8)

« Odpowiedź #399 dnia: Grudnia 15, 2017, 08:48:59 »
Co u nich miało być to wszyscy wiedzą, a co będzie, tego nikt nie wie wraz z nimi samymi...  :033:
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #400 dnia: Grudnia 15, 2017, 13:03:30 »
Ja czekam cierpliwie i cieszę się, że regularnie pojawiają się nowe newsy o Hornecie przybliżające nas do daty wydania i do realizacji naszego wielkiego celu, jakim jest posiadanie lotniskowca.  ;)
Kibicuję Eagle Dynamics bo stworzyli środowisko, które wg mnie ma wielką przyszłość. Wiadomo, że jest lista rzeczy do poprawienia ale przy tak skomplikowanym produkcie nie da się zrobić wszystkiego na raz i nie da się zadowolić wszystkich.

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

« Odpowiedź #401 dnia: Grudnia 15, 2017, 14:05:54 »
Ja czekam cierpliwie i cieszę się, że regularnie pojawiają się nowe newsy o Hornecie przybliżające nas do daty wydania i do realizacji naszego wielkiego celu, jakim jest posiadanie lotniskowca.  ;)
Kibicuję Eagle Dynamics bo stworzyli środowisko, które wg mnie ma wielką przyszłość. Wiadomo, że jest lista rzeczy do poprawienia ale przy tak skomplikowanym produkcie nie da się zrobić wszystkiego na raz i nie da się zadowolić wszystkich.

Taki optymizm(który podzielam), na tym forum...cheers mate.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #402 dnia: Grudnia 15, 2017, 15:01:07 »
Ilość łez wypłakanych na forum w temacie ED równa jest chyba ilości łez wypłakanych przez Wietnamskie matki na polach ryżowych więc optymizm na pewno będzie miłą odmianą  ;D
F-16C Block50 driver...

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #403 dnia: Grudnia 15, 2017, 15:01:53 »
Qba jest świeży w temacie. 8)  Z drugiej strony taki Poko też się napala jak szczerbaty na suchary, jakby nie chciał pamiętać jak wyglądają plany wydawnicze ED.
Ech, gdzie te czasy Kamowa i obietnice nowych płatowców co rok... Gdzie czasy Nevady usuniętej po drugiej becie i nieobecnej w stabilnym buildzie do tej pory... >:D
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Poko

• Gość
« Odpowiedź #404 dnia: Grudnia 15, 2017, 15:15:21 »
Jestem obeznany w temacie dogłębnie. Pamiętam, pamiętam wszystkie obietnice. Nowe płatowce miały być wydawane nie co roku, a co 9 miesięcy (jak ciąża :P).
Ale na Horneta akurat rzeczywiście się napalam, bo to w końcu magnum opus ED i Belstimteka i tu ciała nie dadzą. Akurat mam szczęście (lub wyczucie) do modułów – wiem gdzie może być totalna obsuwa i dlatego trzymam się z dala np. od WWII (nie ufam Olegowi). Po przesiadce na F-5E nie mogę na nic narzekać. Tutaj wszystko działa jak należy prócz ogólnych błędów DCS. Przeszkadza mi słaba widoczność (brak "Smart Scalingu"), głupie ATC, brak możliwości planowania lotu w MP jak w BMSie i kilka innych mniej ważnych pierdół. Nie narzekam na przykład na oświetlenie w 2.2 – u mnie i u moich eskadrowych kolegów wszystko wygląda pięknie. A jak wydadzą patcha z kolejnymi krytycznymi bugami to nie płaczę, tylko odwracam się na pięcie i wskakuję hyc do Viperka block 4.33.4 na Falcon-Online na czas póki tego nie naprawią.