Autor Wątek: DCS: F/A-18C przed premierą  (Przeczytany 81706 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl_logos

• Gość
Odp: DCS: F/A-18C przed premierą
« Odpowiedź #525 dnia: Stycznia 17, 2018, 12:02:41 »
Przecież ja się nie deklarowałem, że nie kupię... a zrobiłem to teraz, bo i kurs niezły i akurat mam parę złotych, które i tak by się rozejszły jak znam życie  :evil:. Nie zmienia to jednak mojej ogólnej oceny tej przedsprzedaży i nie będę na siłę dalej racjonalizował (poza kursem dolara). Od razu też zaznaczam, że jeśli sprzęt będzie dobrze zrobiony, to będę nim latał Poloneza (skoro Lipciu lata Su-27, to czemu ja miałbym nie latać F-18??). F-15 nie latam, bo uważam, że to ufolot i to nie pod względem FM, ale radaru oraz szprej-działka, które z 200m robi stożek o promieniu podstawy 50 m co najmniej :-).
Jeśli chodzi o bonusowe edki, to - jak znam życie - pewnie ich nie wydam, albo kupię jakiś szajs pokroju nawigacji. Na więcej nie liczę.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #526 dnia: Stycznia 17, 2018, 12:06:20 »
Jak kiedyś Su-27 był ufolotem, to jakoś nie narzekałeś. Mimo to masz szansę  polatać F-15, podobna ilość guzików jak w Suce he he he . F-18 będzie u Ciebie stał na trwniku przy stojance...
« Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2018, 12:11:59 wysłana przez =OPS=padonis »
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #527 dnia: Stycznia 17, 2018, 12:19:34 »
Zakładam, że do VRu na IR i gun nie trzeba będzie klikać myszką po kokpicie. Resztę zdefiniuję w combosach  :P.

« Odpowiedź #528 dnia: Stycznia 17, 2018, 12:40:18 »
No do tego nie, jednak tryby radaru i ognia może sie przełączać całkiem inaczej.
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #529 dnia: Stycznia 17, 2018, 14:19:34 »
W nowoczenych myśliwcach wszystko co jest potrzebne jest podpisane na HOTASie. Po kokpicie klikasz praktycznie na rampstarcie i wykonując jakieś bardziej skomplikowane operacje typu wpisanie współrzędnych nowego waypointu lub częstotliwości, jeśli wcześniej nie zostały one wgrane do kartridża (DTC).

« Odpowiedź #530 dnia: Stycznia 17, 2018, 14:44:35 »
W zasadzie to tak jak w A-10C, jednak to i tak więcej guzików niż w samolotach FC. Ten sam przełącznik na Hotas-ie ma parę funkcji, w zależności co chcesz robić, w jakim trybie jesteś, jak długo naciskasz przełącznik.  :joystick: I raczej tu widzę problem z przesiadki z maszyn FC. No i nie wiem czy tryb pracy radaru jest zmieniany za pomocą Hotas. Jak to mówią: pożyjemy - zobaczymy :)   Jednak wydaje mi się, że łatwiej będzie miał z przesiadką, ktoś kto latał na "klikalnej" maszynie niż na uproszczonej z FC.
Już parę takich przesiadek widziałem w tym wydaniu, kończyły się szybkim powrotem na wcześniej okopane pozycje he he he...  :evil:
Nie ukrywam, że jako osoba nie znająca prawie języka angielskiego, też jestem troszkę zaniepokojony. Nie będzie mi tak łatwo jak w przypadku Prosiak, nie będzie się kogo pytać, czy czytać opracowań itp. Pociesza mnie jednak myśl, że nie będę sam i znajdę pomoc na tym forum u innych kolegów.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2018, 14:50:07 wysłana przez =OPS=padonis »
Latamy dzisiaj?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #531 dnia: Stycznia 17, 2018, 14:56:36 »
To czy moduł jest objęty bonusowymi punktami i w jaki sposób, zależy od tego, kto go zrobił i jaki ma humor. Na przykład kupując MiGa 21 za pełną kwotę bonusu w ogóle nie dostaniesz. Za to regularnie można płacić bonusowymi punktami za produkty, które dopiero zostały wydane (chociaż gdzieś w zasadach jest, że nie dotyczy to produktów oznaczonych jako "new"). Ponieważ punktami można pokryć normalnie do 30% ceny, to opłaca się to trochę bardziej niż typowy preorder (20% zniżki). Tylko trzeba cierpliwie poczekać aż preorder się skończy i moduł będzie dostępny do kupienia.

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #532 dnia: Stycznia 17, 2018, 19:27:16 »
Na F-18 jest 25% mniej w przedpłacie plus owe 16 edków na przyszłość.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #533 dnia: Stycznia 17, 2018, 20:27:40 »
No, a jak jest promo to można wtedy te bonusowe punkty wykorzystać? W sensie... nie wiem kupić sobie L-39 za 15$ albo 20$?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #534 dnia: Stycznia 17, 2018, 20:58:47 »
Tak, są od czasu do czasu specjalne promocje na których możesz opłacić punktami więcej niż 30% ceny modułu. Ostatnie takie promo było w listopadzie: https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=3294611&postcount=118
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #535 dnia: Stycznia 17, 2018, 21:03:30 »
Dzięki Some1. Wniosek jest taki, że normalnie się nie da chyba, że jest takie promo. No ale przez rok coś może się trafić :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Poko

• Gość
« Odpowiedź #536 dnia: Stycznia 21, 2018, 11:56:21 »
Pierwsze podejście do poprawy odbicia światła w kokpicie Horneta.

« Odpowiedź #537 dnia: Stycznia 21, 2018, 11:58:25 »
Teraz to wygląda całkiem, całkiem. Jak tak zrobią (poprawią) resztę samolotów, to będę zadowolony.
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #538 dnia: Stycznia 21, 2018, 12:33:43 »
Niom. Wymazali jeszcze te "paluchy" i zdjęli zielone podbicie z wyświetlaczy MFD. Widać, że RWR jeszcze nie gotowy, bo mimo, że samolot już w locie, to dalej widnieje "TEST" w centrum tego ekranu.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #539 dnia: Stycznia 25, 2018, 20:03:39 »

Cytat: Wags
Hornet Navigation System Update

A very important aspect of creating a realistic navigation systems is accounting for magnetic variation. Over the past week, the team has been implementing this. We now have a Magnetic Azimuth Detector (MAD)and Magnetic Variation implemented as part of the Mission Computer (MC) 1 code. Note that the MAD is actually a separate system that provides data to the Air Data Computer (ADC), which in turns sends the data to the MC. For the two Mission Computers, we are essentially creating them virtually. This allows us more accuracy, particularly in regards to failures.
This will now allow proper magnetic heading differences (true heading vs magnetic heading and will be available on the HSI.
Realistic magnetic and true heading computations for DG/SLAVE/COMP INS are also in progress.
This is all in parallel to getting the INS Waypoint systems up and running, a crucial item of the Early Access release.
Thanks,
Matt “Wags” Wagner
Eagle Dynamics, Senior Producer