Autor Wątek: DCS: F/A-18C przed premierą  (Przeczytany 81439 razy)

Odp: DCS: F/A-18C przed premierą
« Odpowiedź #660 dnia: Maja 11, 2018, 08:56:37 »
Tak myślisz? Pierwszy przykład z brzegu: jakieś 3 lata temu, PFM do Fulcruma był tuż tuż, za rogiem, be sure two weeks. Ale na tym nie da się zarobić, więc nie ma priorytetu. Tak samo Hornet, Ci co mieli kupić, kupili, więc dwa razy się na tym nie zarobi. Wystarczy sobie przypomnieć w jakich bólach rodziła się Nevada, bo popełnili błąd i dali ją gratis do A-10. Ja nie twierdze, że go nie skończą, żeby była jasność, ale w kolejce priorytetów przesunie się na koniec.
Śmigłowce nie mogą latać - są po prostu tak brzydkie, że ziemia je odpycha.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #661 dnia: Maja 11, 2018, 09:10:14 »
Taki Hawk na przykład, kasę wzięli i mają w głębokim poważaniu resztę, myślę, że ten sam los czeka Horneta.

Z Hornetem sobie na to nie pozwolą. Za bardzo rozdmuchany marketing, za dużo mogą mieć do stracenia u zachodnich klientów, no i to moduł ED, więc raczej go skończą (o czym wspomniał Some1). Pożyjemy zobaczymy. Taki urok DCS-a. Osobiście uważam, że im większy rozp... na alfy, bety, gammy, delty, omegi etc. tym większy bajzel i gorsze działanie. Poa tym to kacapy i ten typ tak ma. Przerabiane za czasów Szturmowika i Ubisoftu.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #662 dnia: Maja 11, 2018, 10:09:53 »
Jak to mówią "nie ma co bić piany", kto kupił a kto nie, ten jest gorszy a ten lepszy... Kiedyś człowiek kupował jak leci,  bo jak się coś pojawiało, to było święto lasu, teraz już tak nie jest. Sam pluję sobię w brodę za parę modułów, które nabyłem w zamroczenniu umysłu. Osobiście brakuje mi klikalnych  i nowocześniejszych maszyn strony RED. Trudno, zawsze można pogniewać się na grę i przestać grać z ludzmi.
Jednak szkoda mi pozbawiać ich mego towarzystwa, oraz możliwości obcowania z otaczącą mnie aurą absurdu i zwątpienia w mój stabilny stan umysłu... Niestety "aura urojonej boskości" jest już zajęta...  :cry:
Obiecuję, że jeśli kiedykolwiek mi się polepszy, to jest szansa, że dorosnę do porzucenia wiecznej alfo-bety DCS.  8)
« Ostatnia zmiana: Maja 11, 2018, 10:15:18 wysłana przez =OPS=padonis »
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #663 dnia: Maja 11, 2018, 10:18:35 »
No nie wierzę! Padonis poluzowałeś gumę w majtach i od razu wskoczyłeś na wyższy level :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #664 dnia: Maja 11, 2018, 10:23:18 »
He he he, ja też nie wierzę, dobre słowo od Mazaka  ;D . "Koniec świata"- jak to mówił Kargul.

PS: Kupiłem Szerszenia, jak by co, będziesz miał się Airmen z kogo śmiać. :) Znudziło mi się latanie FC-owym F-15, no i zagwarantuję wam godziny doskonałej polewy, z mych zmagań i niepowodzeń z tą maszyną... No i oczywiście marudzenia.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #665 dnia: Maja 11, 2018, 11:09:06 »
Drogi kolego Padku, ja się z nikogo nie zamierzam śmiać (bullshit) :evil:, chodziło mi raczej o to, żebyśmy jako klienci mieli jakieś narzędzie wywierania nacisku na ED. A biorąc w ciemno jak leci to niestety niemożliwe. Bardzo chciałbym zobaczyć jakaś czerwoną maszynę, których niestety brak np MiGa-25...
Co do zmagań kolegi z szerszeniem to ufam, że dostarczy kolega mojemu ołówkowi niezapomnianych wrażeń.( bez skojarzeń) :D :evil:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #666 dnia: Maja 11, 2018, 11:27:37 »
Tak myślisz? Pierwszy przykład z brzegu: jakieś 3 lata temu, PFM do Fulcruma był tuż tuż, za rogiem, be sure two weeks. Ale na tym nie da się zarobić, więc nie ma priorytetu. Tak samo Hornet, Ci co mieli kupić, kupili, więc dwa razy się na tym nie zarobi. Wystarczy sobie przypomnieć w jakich bólach rodziła się Nevada, bo popełnili błąd i dali ją gratis do A-10. Ja nie twierdze, że go nie skończą, żeby była jasność, ale w kolejce priorytetów przesunie się na koniec.

Nevada o ile pamiętam zaczęła jako mod, potem ED to przejęli i miała być zintegrowana z grą, oczywiście potem okazało się że projekt jest bardziej skomplikowany niż planowano na począku. Ale A-10 zrobili całkiem sprawnie jak na poziom skomplikowania  i do Horneta podchodzę podobnie jak do A-10. Jest to ich flagowy produkt i napędzi sprzedaż innych dodatków (choćby Zatoka Perska, lotniskowce, pozostałe samoloty). Więc tu nie spodziewam się takich obsuw jak przy projektach z łapanki i robionych "przy okazji", jak właśnie Nevada, WWII, czy ulepszenia FC3, z którym sami nie wiedzą pewnie co zrobić.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #667 dnia: Maja 11, 2018, 11:49:54 »
Szanuje kolegi punkt widzenia, ale po przeczytaniu powyższego posta, przed oczami miałem kolegę Padonisa bluzgajacego na niedziałający FLIR w A-10 i to jeszcze całkiem niedawno, a moduł wyszedł przecież w 2012...bądź też mnie bluzgającego na niedziałające GCI, oraz brak Lazura w ołówku, i głupie tłumaczenie devsów, że nie ma bo niepotrzebny, przecież ten samolot został stworzony pod lazura, jego radar dopełnia tylko przechwycenie przez GCI, to tak jakby dać F-15 z jednym silnikiem, bo po co dwa.
Tak wiem, że to jakieś 3rd party, ale EDki, dopuszczają te moduły na swoją platformę tudzież biorą tantiemy, więc w moim odczuciu są odpowiedzialni za ich jakość.
« Ostatnia zmiana: Maja 11, 2018, 11:53:32 wysłana przez KosiMazaki »

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #668 dnia: Maja 11, 2018, 11:57:41 »
W idealnym świecie jak najbardziej, sam nie jestem zadowolony z tego jakie cyrki odwalają niektóre 3rd party, niestety większość to entuzjaści dłubiący takie rzeczy po godzinach a nie poważne firmy.

Błędy regresji spowodowane zmianami w samym symulatorze jak ten nieszczęsny FLIR to jeszcze inny temat. Cóż, jest szansa, że dla Horneta zrobią porządną symulację podczerwieni a nie filtr B-W jak mamy teraz.

« Odpowiedź #669 dnia: Maja 11, 2018, 13:14:41 »
Ciekawe co się stanie, gdy firma 3rd party padnie, a moduł przestanie działać po aktualizacji DCSa.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #670 dnia: Maja 11, 2018, 14:23:45 »
ED ma wszystkie źródła, więc w takiej sytuacji może przejąć projekt. Co nie znaczy, że to zrobią, zawsze mogą powiedzieć "sorry, not profitable enough".

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #671 dnia: Maja 11, 2018, 15:10:40 »
Na swoim podwórku pewnie tak. Podobnie jak nie przyjmuja zwrotów w swoim sklepie. Za to moduły wydane na Steam podlegaja innemu regulaminowi.

« Odpowiedź #672 dnia: Maja 13, 2018, 21:36:10 »
Nr. licencji na koncie pojawi się dopiero po wydaniu modułu?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #673 dnia: Maja 13, 2018, 21:47:27 »
Nr. licencji na koncie pojawi się dopiero po wydaniu modułu?

Tak, o ile w ogóle, są już moduły bez nr klucza. Przypisane tylko do konta.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #674 dnia: Maja 14, 2018, 08:07:33 »
A jest już jakaś konkretna data premiery? Zaczłem się zastanawiać nad zakupem ake nie wiem czy zdaże kasę uzbierać a oryginalna cena to lekka przesada.