Autor Wątek: Drugie życie CloD  (Przeczytany 76251 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Drugie życie CloD
« Odpowiedź #210 dnia: Grudnia 30, 2017, 12:34:34 »
Co prawda nie miałem takiego black screena, jak podlinkowaliście, (u mnie nie było grafiki podczas lotu i w okienku ustawień samolotu przed misją), ale temat od YoYo podsunął mi rozwiązanie.
Okazało się, że domyślną grafiką dla Blitza była zintegrowana karta graficzna, a nie GF (w laptopie mam dwie).
Gra chodzi znośnie, na wysokich ustawieniach ok. 30fps nisko nad miastem.
Dzięki.

P.S. Właśnie wyszło, że BoS też odpalał się na zintegrowanej grafice i działa o wieeele szybciej po przestawieniu na GForce'a :)
PFS_milo

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #211 dnia: Grudnia 30, 2017, 18:30:12 »
Zabawne, co za szajs. :)   Zaciągnęło się parę megabajtów nie wiem czego i bez żadnych zmian u mnie w systemie i ustawieniach nowy CloD uruchamia się raz na 10 razy, głównie wisi sobie na splash'u, tuż po tym jak zmienia schemat kolorów na domyślny. Żałosne. Podtrzymują tradycję starej Kłody. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #212 dnia: Grudnia 30, 2017, 20:45:22 »
Co prawda nie miałem takiego black screena, jak podlinkowaliście, (u mnie nie było grafiki podczas lotu i w okienku ustawień samolotu przed misją), ale temat od YoYo podsunął mi rozwiązanie.
Okazało się, że domyślną grafiką dla Blitza była zintegrowana karta graficzna, a nie GF (w laptopie mam dwie).
Gra chodzi znośnie, na wysokich ustawieniach ok. 30fps nisko nad miastem.
Dzięki.

P.S. Właśnie wyszło, że BoS też odpalał się na zintegrowanej grafice i działa o wieeele szybciej po przestawieniu na GForce'a :)
Wejdź na MP jak jest 100 graczy :))))))

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #213 dnia: Grudnia 31, 2017, 15:24:20 »
PS: O dziwo dziś odpala się raz za razem, sprawdzone N razy. Dziwne, dziwne. Nic nie zrobiłem, oprócz sprawdzenia plików gry z poziomu Steam'a (wszystko było OK). Kapryśna ta gra jak panna na wydaniu, a przecież to jest STARA panna. ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #214 dnia: Grudnia 31, 2017, 17:23:10 »
PS: O dziwo dziś odpala się raz za razem, sprawdzone N razy. Dziwne, dziwne. Nic nie zrobiłem, oprócz sprawdzenia plików gry z poziomu Steam'a (wszystko było OK). Kapryśna ta gra jak panna na wydaniu, a przecież to jest STARA panna. ;)

A pomyślałeś, że może masz system zwalony lub jakieś graty w kompie się kończą?

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #215 dnia: Stycznia 01, 2018, 02:09:51 »
System doskonale działa, wszystko inne działa bez problemów. I jak widać Blitz też chyba już działa...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #216 dnia: Stycznia 01, 2018, 09:30:48 »
System doskonale działa, wszystko inne działa bez problemów. I jak widać Blitz też chyba już działa...

Po instalacji warto zrestartowac kompa. Mi jakos sie szalenie krzaczyl zaraz po instalacji i uruchomieniu ale jak wył/wł kompa to wrocilo do normy wszystko.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #217 dnia: Stycznia 01, 2018, 12:08:44 »
Sprytne. Choć dziwne. Dodatkowy patent - trochę irytujący - jest taki, że klikając start gry najpierw odpala się instalator, zdaje się VC++ redist, by nic nie zrobić, bo wszystko jest OK. Poprzedni CloD też tak miał... z innych gier tylko Rising Storm 2 u mnie tak ma na Steam'ie. Też jakaś niedoróbka... Ale przynajmniej nie szkodzi.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #218 dnia: Lutego 16, 2018, 16:54:27 »
Zassało jakąś aktualizację. Po uruchomieniu pokazuje wersję 4.53.0.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #219 dnia: Lutego 16, 2018, 18:12:47 »
Zassało jakąś aktualizację. Po uruchomieniu pokazuje wersję 4.53.0.

Zgadza się: https://forum.il2sturmovik.com/topic/34216-cliffs-dover-blitz-version-453-live/ Opis co zawiera. Wreszcie coś zrobili z gunnerami w bombowcach.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #220 dnia: Lutego 17, 2018, 01:35:16 »
Zassało i się zes...ło, znowu nie działa i to nie tylko mi bo na forum "Steam" już o tym piszą.

« Odpowiedź #221 dnia: Lutego 17, 2018, 06:53:07 »
U mnie wszystko działa normalnie.

« Odpowiedź #222 dnia: Lutego 17, 2018, 22:49:10 »
Instalacja Microsoft NET Framework 4.7.1 pomogła.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #223 dnia: Lutego 18, 2018, 19:20:57 »
U mnie działa, ale odpala się poprawnie co drugi raz, bo raz na dwa uruchomienia zawiesza się tuż po splash'u. Wiem, bo odpalałem CloD'a chyba ze 20 razy by ustawić mu działającego FreeTrack'a 64b...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #224 dnia: Lutego 21, 2018, 21:49:11 »
PS: Z kronikarskiego obowiązku - stary dobry FreeTrack działa z Clod'em Blitz'em. Trzeba mu tylko wywalić istniejące biblioteki klientów NP (NPClient*.dll) i wrzucić klienta 64 bitowego z instalacji OpenTrack'a - on działa poprawnie z grą.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.