Witam,
Potrzebuję wsparcia z instalacją i uruchomieniem DCS-BIOS. Na razie nie mam jeszcze wolnej płytki Arduino ale chciałbym zobaczyć jak to działa bez elektroniki. Tu pierwsze i zasadnicze pytanie, czy tak można?
Oto moje kroki:
Ściągnąłem DCS-BIOS z poniższego linka:
https://github.com/DCSFlightpanels/dcs-bios- pytanie, czy tutaj znajdują się najnowsze wersje? W czasie czytania tego wątku znalazłem klika różnych źródeł.
Po ściągnięciu tego zip'a robiłem wg instrukcji *):
1. do katalogu ...C:\Users\...\Saved Games\DCS\Scripts\
skopiowałem zawartość DCS-BIOS,
2. do mojego Export.lua (C:\Users\...\Saved Games\DCS\Scripts\) dodałem wymaganą linię na końcu pliku:
dofile(lfs.writedir()..[[Scripts\DCS-BIOS\BIOS.lua]])
3. dodałem rozszerzenie do Chrome - *) tu są rozbieżności w instrukcjach. W tym wątku jest wskazane, że należy wskazać katalog "doc", ten który znajduje się w miejscu rozpakowania DCS-BIOS. W innych poradnikach należy wskazać katalog "doc" ze ścieżki C:\Users\...\Saved Games\DCS\Scripts\DCS-BIOS. Robiłem i tak i tak...
4. Widziałem gdzieś na stronach poradników taki katalog "socat". Znalazłem go w zip'ie ale za bardzo nie wiem czy jest on wymagany i jak tak, to gdzie go wkleić?
5. Nie uruchamiam "connect-serial-port", no bo nie mam podłączonej płytki.
Rezultat jest taki, że po uruchomieniu DCS'a z jakiąś misją i uruchomieniu rozszerzenia Chrome, żadne dane nie są wyświetlane.
Prośba o pomoc.