Autor Wątek: Dodatek "Afryka Północna"  (Przeczytany 27050 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Dodatek "Afryka Północna"
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 06, 2017, 23:38:18 »
Będzie także podwieszane jajko (nowość w CoD):

Druga sprawa to przypatrzcie się filtrowi. Już nowy :). No i to Emil 7.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 21, 2018, 10:03:50 »
Oj będzie się działo już nie potrafię się doczekać tego nowego dodatku.
-Friedrich F2 i F4
-Vickers Wellington
I wiele innych smaczków z nową mapą.
Bo po zakupie BoS jestem tak rozczarowany że szkoda gadać, dziadostwo jakich mało jedynie menu zasługuje na pochwałę :(

Więcej newsów tutaj.
https://forum.il2sturmovik.com/topic/35708-tfs-updates-tobruk/?tab=comments#comment-608198

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 21, 2018, 10:26:59 »
A będą przeciwnicy po stronie aliantów? P-40, Spit Vb, Hurricane II?  Skąd takie negatywne opinie o BoS, może nie znasz reszty serii, czyli BoM i BoK?

Nie stawia się spacji przed znakiem zapytania, przecinkiem, kropką etc. Spacja zawsze jest po znaku interpunkcyjnym. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2018, 11:15:53 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 21, 2018, 11:48:00 »
https://theairtacticalassaultgroup.com/forum/showthread.php?t=25345&s=a0b7a89def4073160cc88a379338d10d
Tutaj Lipas masz info o samolotach w TF 5.0.
Jest trochę tego.
Skąd takie negatywne opinie o BoS, może nie znasz reszty serii, czyli BoM i BoK?
Może nie wie, że są BoM i BoK. Kiedyś napisał tak w wątku o patchach dla BoX:
Nie wiem czemu ale mam jakiś wstręt do tego symulatora może jak będzie w biedronce za 19.99 zł to się skuszę.
A dla czego tak piszę i tak nieprzychylna opinia w symulator w który nawet nie grałem ?
Może dla tego że strasznie kojarzy mi się z wysłużonym już poczciwym Szturmowikiem. Plastyczna grafika, obrzydliwe chmury no i zasięg widoczności jak z World of Warplanes. Dla porównania dla mnie takie brzydkie kaczątko jak Clod wyrosło na pięknego łabędzia i dalej się rozwija.
Nie sposób tych wszystkich porównań i negatywów opisać tak w paru zdaniach. Nie twierdzę że BoS to zły symulator ale śmierdzi mi odgrzewanym kotletem na psującym się mięsie :(
Coś tam robią dodają nowe samoloty, mapy ale to tylko przyprawy i dodatki do psującego się mięsa .
A co wy o tym sądzicie ?

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 21, 2018, 14:26:14 »
Tak. Całe multum tych samolotów. Info sprzed prawie roku, a pokazują dopiero jeden samolot. Czyli jeszcze z 5 lat, jak się pospieszą :). CloD to fajna gra, trochę niedoceniona, ale rozwój serii BoX to zupełnie inna bajka, w pozytywnym znaczeniu.

« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 21, 2018, 15:05:50 »
https://forum.il2sturmovik.com/topic/35708-tfs-updates-tobruk
Tutaj masz jeszcze Cr.42 i Wellingtona.
Screeny z połowy zeszłego roku ale Spit Vbc w wersji Trop.
A tutaj YoYo znalazł gdzieś Spita.
Prędzej się doczekamy Afryki w BoX jak w CLoD.
https://www.youtube.com/watch?v=Tugifv2YIw8
Ten film ma już prawie 6 lat. A w BoX już niedługo czwarta część i sporo różnych ciekawych samolotów w międzyczasie doszło. Lubię CLOD, ale brakuje w nim różnorodności.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 21, 2018, 16:29:21 »
W BoX też... Ale w sumie mają już wszystko (do modyfikacji), oprócz Hurka, by dorobić szybko coś z Afryki. Przydałoby się. Afryka to mój front drugiego wyboru, po Pacyfiku. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 21, 2018, 18:20:07 »
Sorbifer dobór teatrów działań i samolotów do BoX to ciekawy temat,_ale nie tutaj bo nas Administracja pogoni. Ale jak masz ochotę o tym podyskutować to zapraszam do działu o  BoX.
A tak w tym temacie to nie mogę się tej CLoDowej Afryki w końcu doczekać.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2018, 19:27:24 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 21, 2018, 21:40:39 »
Ja też się nie mogę doczekać, ale się przy tym nieźle się boję następnego zawodu... :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 22, 2018, 10:29:32 »
Jest trochę tego.Może nie wie, że są BoM i BoK. Kiedyś napisał tak w wątku o patchach dla BoX:

Wiem że są i co z tego że są? Jak są to tylko dodatki do podstawowej gdy, w których mechanika tego "symulatora" jest niezmienna.
BoS kupiłem niedawno po przecenie dla próby z myślą że może jakoś to będzie i mi się spodoba. Ale tak nie jest, jak dla mnie to taki odgrzewany kotlet starej serii Ił-2, którego jadłem przez parę ładnych lat i nie mam już po prostu na niego smaku.
A samej rozgrywce bliżej jest do World of Warplanes niż do dobrego symulatora. Ale nie oszukujmy się taki jest rynek i zapotrzebowanie, może jak bym teraz zaczynał swoją przygodę w symulatory patrzyłbym zupełnie inaczej i przychylniej do tego produktu ale tak nie jest. ;)

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2018, 10:35:55 wysłana przez Zilog »

« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 22, 2018, 10:48:21 »
Każdemu człowiekowi może się coś nie podobać. Każdy ma do tego prawo. Ale u Ciebie niechęć do BoXa jest wyjątkowa. Wspominanie przez Ciebie jaki to BoX  jest niedobry w wątku o dodatku do zupełnie innego symulatora to ciekawy przypadek.

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 22, 2018, 21:41:35 »
Zarówno BoM jak i BoK nie zmieniają mechaniki rozgrywki (i chwała twórcom za takie podejście!), więc jeśli komuś nie podoba się BoS to BoM czy BoK niewiele zmieni.

Natomiast intryguje mnie co jest nie tak z tą rozgrywką w uniwersum BoX? Zwłaszcza, że ta wypada naprawdę dobrze po wersji 3.001. Nie jest bez wad i braków - to jasne, że nie jest to drugowojenny BMS - ale jednak ten diament przez cztery ostatnie lata został całkiem ładnie oszlifowany czego (przy całej mojej sympatii do tego tytułu) nie mogę powiedzieć o CloD nawet w wersji 4.5x. AI jest słabe przez co rzuca się ciężko cieniem na SP, w MP zdarzają się takie kwiaty jak spawn w miejscu z którego niepodobna wyjechać (dziury i niewidzialne ściany/krawędzie na stojankach), a i graficznie, pomimo przejścia na DX11, jest pięknie tylko na statycznych obrazkach. Zasięg renderowania chmur to żart, pogoda nie istnieje, a animacje powierzchni sterowych i drążka są najgorsze w całej mojej historii symulowania na PC czyli od roku 1999. Fakt, CloD ma klikalne kokpity i jest to fajny bajer, ale uczciwie dla mnie to żadna zaleta skoro wszystko jestem w stanie oprogramować na moim HOTASie (10 osi, od 34 do 36 przycisków).

Nie mniej jednak na Afrykę czekam bardzo i na pewno ten tytuł zakupię choćby po to by poszukać Marseilla :-)

EDIT: zastanawiam się tylko na czym wzorowali się twórcy tworząc kokpit tego Friedricha - widziałem całkiem sporo zdjęć KG12/KG13, ale żaden nie miał takiego kształtu głowicy (chociaż może zwracam honor, patrz link), o takim mocowaniu B-Knopf (na stalowej opasce) nie wspominając...

http://www.airliners.net/photo/Untitled/Messerschmitt-Bf-109E-4/1450547/L
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2018, 22:00:29 wysłana przez sunrrrise »

« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 08, 2018, 17:02:09 »
Nowy filmik od Team Fusion.
https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=iCk6sA6KGjA
A tutaj możemy sobie poczytać:
https://forum.il2sturmovik.com/topic/37767-tfs-developer-update-july-2018/
Kiedy wyjdzie 4.0 nie wiadomo.
Schedule
A contentious issue for many but the truth is that since everybody is a volunteer working in their spare time, it is difficult to forecast release dates.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 08, 2018, 17:12:29 »
Nie wiem na ile to dźwięk z gry i czy nie jest podłożony do filmu ale ten Mietek na koniec brzmiał tak jak powinien  8)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 08, 2018, 18:21:12 »
Kiedy wyjdzie 4.0 nie wiadomo.
Przepraszam powinno być oczywiście 5.0.