Autor Wątek: ReShade i CoD  (Przeczytany 17910 razy)

Odp: ReShade i CoD
« Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 17, 2018, 22:16:48 »
W uzupełnieniu mogę dodać, że z ciekawości dodałem plik iclod_yoyo, który Yoyo przekazywał w swojej instrukcji, i też działa. Po prostu są dwie możliwości do wyboru, jeśli chodzi o konsolę.
Plik oczywiście należy umieścić w folderze parts\core

« Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 19, 2018, 14:19:49 »
Coś mnie podkusiło żeby zainstalować ten wynalazek i skończyło się na tym że mam teraz 4 wielkie  szare prostokąty zasłaniające pół ekranu,  wygląda to jak miejsce po oknie informacyjnym.

Skasowałem grę , skasowałem cały katalog gry w Documents  i po reinstalacji dalej to samo. Dopiero odhaczenie opcji synchronizacji danych miedzy komputerami dla tej gry w STEAM pomogło ( i ponowna reinstalacja oczywiście. )

Czy to jakiś znany problem z ReShade  ? Jest na to jakaś rada ?

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 19, 2018, 16:57:40 »
A po kiego kasować całą grę. Wystarczy wywalić parę plików Reshade.

« Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 19, 2018, 21:43:17 »
Właśnie sęk w tym, że nie wystarczyło. 
Zgodnie z instrukcją wywaliłem pliki ReShade a problem pozostał, nawet wywalenie wszystkiego nie pomogło ( coś tam musiało siedzieć w profilu synchronizowanym przez steam )  dopiero jak odhaczyłem synchronizację  i ponownie zainstalowałem grę wszystko wróciło do normy.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 19, 2018, 21:53:31 »
Właśnie sęk w tym, że nie wystarczyło. 
Zgodnie z instrukcją wywaliłem pliki ReShade a problem pozostał, nawet wywalenie wszystkiego nie pomogło ( coś tam musiało siedzieć w profilu synchronizowanym przez steam )  dopiero jak odhaczyłem synchronizację  i ponownie zainstalowałem grę wszystko wróciło do normy.

To nie wina absolutnie ReShade, musiałeś wywalić albo nie te pliki, albo coś ogólnie się zrąbało w samej instalacji Blitza (niezgodnego z instrukcją).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 19, 2018, 22:02:27 »
Może to jakiś przedziwny zbieg okoliczności,_może  była jakaś łatka wczoraj/dzisiaj ale stało się to dokładnie po zainstalowaniu ReShade wcześniej gra działała normalnie. 
To jest naprawdę przedziwne bo nawet nie mam pomysłu, gdzie gra mogła trzymać informację o tych plamach na ekranie, po resecie PC i odpaleniu gry plamy były dokładnie w tym samym miejscu. Odpalenie okna informacyjnego i przesunięcie go powodowało powstanie kolejnej plamy w miejscu w którym to okno zostało skasowane.
Ja rozumiem błąd w renderowaniu ale jakim cudem to się zapamiętało  :o
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 20, 2018, 07:43:12 wysłana przez KosiMazaki »