Autor Wątek: Pomoc dla początkujących w DCS.  (Przeczytany 46787 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących w DCS.
« Odpowiedź #15 dnia: Września 15, 2017, 20:04:25 »
A co to za JOY ?
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline tomant

• *
  • Najlepsze są radzieckie rurki
« Odpowiedź #16 dnia: Września 15, 2017, 20:56:07 »
X52. Co jakiś czas rozkalibrowuje się sam z siebie. Muszę odłączyć drążek od przepustnicy, ustawić w pozycji środkowej i podłączyć kabelek. Trochę denerwujące w czasie lotu ;).
DCS: FC3, A-10C

« Odpowiedź #17 dnia: Września 15, 2017, 21:00:46 »
Weź go rozkręć i dokręć śrubki  trzymające plastikowe uchwyty w których są czujniki, powinny być 4 śrubki. To 5 min. roboty i powinno  być po sprawie. Też tak miałem, śrubki się poluzowały,  czujniki latają  i się rozkalibrowuje.  Co jakiś czas trzeba to sprawdzać.
Latamy dzisiaj?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #18 dnia: Września 15, 2017, 21:07:11 »
To jest dział o DCS, nie o joystickach. Bez bałaganu poproszę. O X-52 jest sporo tematów na forum.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #19 dnia: Września 15, 2017, 21:08:17 »
Sorry Mazak, tak jakoś wyszło, to raczej nie zamierzone było, starałem się tylko pomóc.
Latamy dzisiaj?

Offline tomant

• *
« Odpowiedź #20 dnia: Września 15, 2017, 21:32:57 »
Padonis chyba masz u mnie kolejkę :). Zaraz śrubokręt idzie do ręki. Ale rzeczywiście już nie śmiećmy.

Offline tomant

• *
« Odpowiedź #21 dnia: Września 29, 2017, 19:54:47 »
Czy w DCS jest możliwość wyłączenia widoku kokpitu, tak by widać było sam teren?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #22 dnia: Września 29, 2017, 20:11:45 »
Chyba Alt+F1
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 26, 2017, 20:53:32 »
Czy można wyłączyć sprawdzanie aktualizacji przy starcie?

« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 26, 2017, 21:18:23 »
Sprawdza tylko raz na 24 godziny, to aż tak przeszkadza :D? No dobra, czy wyłączyć - chyba nie, ale zawsze możesz edytować skróty do gry, żeby nie odpalały z pliku dcs_updater.exe, tylko bezpośrednio z dcs.exe (znajduje się w tym samym podkatalogu).

Poko

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 26, 2017, 22:36:17 »
Można sprawdzić update w dowolnej chwili w starcie "Eagle Dynamics/Update DCS World".

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 29, 2017, 18:34:20 »
Aktualizacje wolałbym wyłączyć bo mam dużo modyfikacji wrzuconych i zawsze je wycofuję przed aktualizacją.

Jeszcze jedno pytanie. Kupiłem Gazellę na Steam i zastanawiam się jak mam ją aktywować w DCS World? W profilu na stronie jak wrzucam do sprawdzenia klucza to nic się nie dzieje, a w grze jest tylko zakup a nie widzę gdzie mogę wpisać klucz?

« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 29, 2017, 19:09:29 »
W folderze "[folder_instalacji_dcs]\Mods\aircraft\SA342\bin" znajduje się programik SA342_protect.exe. Uruchom go i tam będziesz miał możliwość wpisać klucz aktywacyjny.

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 29, 2017, 19:16:17 »
Nie mam go tam. Dodam, że chce go aktywować na wersji standalone 1.5.

« Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 12, 2017, 23:10:12 »
Mam pytanie, gdzie się podziały misje treningowe. W przypadku kilku modeli, były pewne podstawowe typy misji z wyświetlanymi podpowiedziami i pokazywanymi przełącznikami oraz lektorem tłumaczącym kolejne czynności.
Zainstalowałem DCS-a 2.2 na nowym kompie i wchodząc w zakładkę trening pojawia się okno z wyborem samolotów i nigdzie żadnych plików do wybrania. Na jakiś czas odstawiłem co prawda DCS-a, ale jestem pewien, że kiedyś w przypadku A10, F5 i Hueya coś takiego było, w innych przypadkach już nie pamiętam. Ma ktoś jakiś pomysł?!?!?