Autor Wątek: Pomoc dla początkujących w DCS.  (Przeczytany 46774 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących w DCS.
« Odpowiedź #210 dnia: Maja 30, 2020, 17:07:53 »
Czy to odbywa się skokowo? Jeśli tak to pewnie masz zbindowane różne urządzenia do tej samej osi. Dzieje się tak często po aktualizacjach, gdy przywracane są domyślne osie nieużywanych urządzeń.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #211 dnia: Maja 30, 2020, 17:32:21 »
Mam dziwny problem po dużym pakiecie poprawek czyli Superlotniskowcu.
Sam zmniejsza się ciąg silnika w F/A-18C. Widać jak Throttle zmieniają położenie.
I tak cały czas.
Nie występuje to w innych modułach tylko w Hornecie.

Zobacz w axisach czy przypadkiem nie dokoptowało się jakieś urządzenie w ustawieniach osi przepustnicy.

« Odpowiedź #212 dnia: Czerwca 01, 2020, 10:17:06 »
Dzięki za pomoc.
Ustawiłem wszystko od początku i jest OK.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #213 dnia: Czerwca 01, 2020, 10:26:56 »
Słuchajcie, a ktoś bawił się ustawieniami myszki na widoku zewnętrznym? Chodzi mi o widok F2 i obracanie myszką kamery wokół samolotu.
Raz, że obraz jakoś rwie pomimo wysokich FPS, to po drogie obraca się mega wolno. Nie grzebałem w ustawieniach do tej pory i nawet nie szukałem tego, ale zawsze mnie to irytowało.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #214 dnia: Czerwca 01, 2020, 11:51:25 »
Rwanie obrazu występuje u mnie od ostatniego update. Z tym, że samoloty, w które celuje, zwyczajnie lagują, albo to wina rwania gry właśnie. Piszę o tym tutaj: http://il2forum.pl/index.php?topic=18761.0

« Odpowiedź #215 dnia: Czerwca 01, 2020, 14:33:58 »
U mnie na najnowszej wesji beta widok F2 działa normalnie. Obraca się szybko i nic nie rwie.

« Odpowiedź #216 dnia: Czerwca 12, 2020, 11:23:17 »
Zniknęły ramki tekstowe, w których pojawiają się teksty tutoriali. Zaznaczenie opcji subtitles nie pomaga. Jak włączyć te ramki?

« Odpowiedź #217 dnia: Lipca 17, 2020, 10:21:17 »
Witam spotkał się ktoś z problemem dotyczącym oświetlenia platform wiertniczych na mapie Persian Gulf? Problem wygląda następująco oświetlenie zamiast małej przysłowiowej kropki wygląda jak pozioma i pionowa płaska tekstura. :( 
« Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2020, 13:16:43 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #218 dnia: Lipca 17, 2020, 14:51:43 »
Witam spotkał się ktoś z problemem dotyczącym oświetlenia platform wiertniczych na mapie Persian Gulf? Problem wygląda następująco oświetlenie zamiast małej przysłowiowej kropki wygląda jak pozioma i pionowa płaska tekstura. :( 

W dzień, w nocy? Najlepiej jakbyś wstawił screena. Może być to bug np.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #219 dnia: Lipca 18, 2020, 11:11:08 »
Problem dotyczy zarówno dnia jak i nocy :( Postaram się wstawić w najbliższym czasie jakiegoś screena. 

« Odpowiedź #220 dnia: Września 05, 2020, 14:15:10 »
Da się coś zrobić z płynnością widoku? Samolot po prawej nie do zidentyfikowania, obraz niestabilny przy przesuwie głową. Za mało RAM? Za mało klatek? Ustawienia Track IR?

https://youtu.be/bgc9bc_Au-g

« Odpowiedź #221 dnia: Września 05, 2020, 14:26:15 »
Jak włączysz gsync to będzie lepiej. Oczywiście dobry dysk SSD M2 też pomaga trochę, bo równiej są wyświetlane klatki.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #222 dnia: Września 05, 2020, 15:58:33 »
A ty widokiem myszą sterujesz czy jak? Druga sprawa, przy takim zbliżeniu i jeszcze z drzewami w tle może nie być płynności jak masz sprzęt, który tego nie ogarnia.

« Odpowiedź #223 dnia: Września 05, 2020, 21:56:30 »
Mam Track IR. Faktycznie może zbliżenie dało ten efekt.

« Odpowiedź #224 dnia: Listopada 04, 2020, 21:52:52 »
Zainstalowałem DCS w dwóch wersjach, 2.5 oraz 1.5. Niestety nowy silnik w 2.5 nie jest w zgodzie z moim hardware, mam aktualnie mniej FPS na najniższych ustawieniach niż na średnich w DCS 1.5 i dodatkowo w DCS 1.5 wszystko wygląda kilka razy lepiej. Chcę poprosić o wsparcie w jednej z kwestii:
DCS 2.5 wyświetla mi listę dostępnych serwerów, jednak 1.5 ma "pustą" listę. Dzisiaj na 20 min pojawił się jeden serwer, wszystko działało bo podłączyłem się, niestety teraz, na wieczór znów lista jest pusta. Po wstępnym googlaniu zrozumiałem, że tak bywa czasami w 1.5 i ED nic z tym nie zrobiło a ucięło support i zalecane jest DCS repair, update, przekierowanie portów 10308, włączenie IPv6 w ustawieniach sieci, wyczyszczenie DNS poprzez cmd: ipconfig/dnsflush i dodanie do autoexec.cfg net.force_ipv4_lan = true .

Uczyniłem wszystko co wymieniłem i teraz nie wiem czy faktycznie nikt nie używa DCS 1.5 czy serwery są dostępne a problem dotyczy z wyświetlaniem listy serwerów. Może jakiś doświadczony użytkownik pomoże ?
Lotnik, skrzydlaty władca świata bez granic, ze śmierci drwi, w twarz się życiu głośno śmieje