Zainstalowałem DCS w dwóch wersjach, 2.5 oraz 1.5. Niestety nowy silnik w 2.5 nie jest w zgodzie z moim hardware, mam aktualnie mniej FPS na najniższych ustawieniach niż na średnich w DCS 1.5 i dodatkowo w DCS 1.5 wszystko wygląda kilka razy lepiej. Chcę poprosić o wsparcie w jednej z kwestii:
DCS 2.5 wyświetla mi listę dostępnych serwerów, jednak 1.5 ma "pustą" listę. Dzisiaj na 20 min pojawił się jeden serwer, wszystko działało bo podłączyłem się, niestety teraz, na wieczór znów lista jest pusta. Po wstępnym googlaniu zrozumiałem, że tak bywa czasami w 1.5 i ED nic z tym nie zrobiło a ucięło support i zalecane jest DCS repair, update, przekierowanie portów 10308, włączenie IPv6 w ustawieniach sieci, wyczyszczenie DNS poprzez cmd: ipconfig/dnsflush i dodanie do autoexec.cfg net.force_ipv4_lan = true .
Uczyniłem wszystko co wymieniłem i teraz nie wiem czy faktycznie nikt nie używa DCS 1.5 czy serwery są dostępne a problem dotyczy z wyświetlaniem listy serwerów. Może jakiś doświadczony użytkownik pomoże ?