Zależało mi na tym, żeby napisy były na biało, bo gram na ogół przy wyłączonym świetle i tak byłyby najbardziej widoczne. Poza tym biały panel mi sie nie komponuje z resztą sprzętu na biurku

a to wbrew pozorom dość ważne, bo ma być stałym elementem wystroju. Ostatecznie nie musi być czarny, może być jakiś ciemnoszary, taką folię chyba udałoby się zdobyć? Nie jestem kompletnie zorientowany w temacie, ale chciałbym to możliwie we własnym zakresie wykonać, bo każda poważniejsza sprawa wiąże się z wycieczką do Krakowa, bo w dziurze w której mieszkam punkty usługowe mają dość ograniczoną ofertę i myślę że i z tymi foliami na rzutniki byłby problem. Przyszedł mi jeszcze do głowy pomysł zrobienia tego zwyczajnie u fotografa na papierze fotograficznym. Musiałbym oczywiście o stosowny klej postarać się sam, ale chyba byłby to najprostszy sposób. Ręczne wycinanie szablonu pod malowanie sprayem z tak małymi literkami raczej nie wyszłoby dobrze.
Miron - właśnie z tymi "lepiej zaopatrzonymi sklepami" w mojej okolicy kiepsko. Wiem, jest internet i gdyby nie on to w zasadzie nie zrealizowałbym żadnej części projektu, tylko cały czas z każdym drobiazgiem rosną mi koszty do rozmiarów niespodziewanych, na szczęście to już prawie końcówka i właśnie te opisy są ostatnią rzeczą która stoi mi na drodze do realizacji całości. Z tą folią samoprzylepną, jak Sundowner zauważył, faktycznie byłby problem nadruku białych napisów na czarnym tle. Czarną folię przypuszczalnie trudno dostać, zresztą na biało żadna drukarka nie drukuje

, a zadrukować białą folię w całości na czarno pozostawiając napisy też nieciekawie. Myślę że po ukończeniu projektu udam się do fotografa i jemu to podrzucę, tylko będzie problem jak się skala dokumentu rozjedzie, bo oni mają zdaje się zwoje określone formaty wydruku zdjęć.