Polecam, przepustnica SV-242 jest bardzo wdzięcznym modelem do przeróbek, ja swoją przerobiłem korzystając z wnętrzności kierownicy Apollo RW-1009, dostępnej chyba w każdym super markiecie typu Netto/Biedronka:

specjalnie wybrałem do przeróbek kierownicę by mieć normalny orczyk, bo oś skrętna joy'a nie należy do moich ulubionych, a saiteki mają z nią dodatkowy problem (plastik się wyrabia).

po dwóch dniach pracy (Jak to K&%$#%@ nie działa ? przecież wszystko dobrze podłączyłem !

) mogłem sie zacząć bawić, mam tam 10 przycisków, czyli o 3 więcej niż pozwalała na to bazowa konstrukcja, dodałem 3 pozycyjny przełącznik na podstawę (w Locku: zrzut paliwa/off/zrzut uzbrojenia) i jeden pod hata (w Locku flary+konfetti). Musiałem niestety też wstawić jeszcze jeden przycisk i 2 diody z powodu sposobu w jaki elektronika kierownicy pracuje - gdy sie ja włączy działa w systemie 0-1 czyli albo mamy dopalacz albo cegłę

trzeba włączyć przycisk by można było normalnie latać (zielona dioda sygnalizuje uruchomienie urządzenia, czerwona "normalny" tryb pracy)

[ Dodano: Czw 01 Wrz, 2005 ]Natomiast co do joy'a.
Bociek, bardzo ciekawa konstrukcja, stosunkowo prosta w budowie jak i eksploatacji, choć parę rzeczy można by poprawić by ułatwić wykonanie.
Jednakże ja osobiście idę trochę inną drogą, po pierwsze, praktycznie wszystkie części domyślnie mają być wykonane obróbką mechaniczną (u ciebie widzę plastyczną i odlewanie) moje podejście do samej kołyski jest również inne, u ciebie oba poty są nieruchome co oczywiście pozwala na ich szybką wymianę czyszczenie itp. minusem jest to, zę jest więcej miejsc w których materiał może sie wycierać i mogą powstawać luzy. Ja Kołyskę projektuję w trochę inny sposób, trochę bardziej "Old School"

czyli jeden z potencjometrów będzie przymocowany do części ruchomej kołyski:

bez potencjometrów i elementów je mocujących podstawa joya składa się z 6 elementów, z czego 3 to łożyska cierne będące również elementami mocującymi (wykonane z brązu 2 z nich widoczne na tym rysunku) reszta podstawa - wykonana z aluminium i 2 elementy kołyski wykonane ze stali.
Do centrowania zamierzam wykorzystać 4 sprężyny ustawione w X , za projektowanie ich i ich mocowania zabiorę się jak zmniejszę skomplikowanie już zaprojektowanych części