Ostatnio nabyłem z drugiej ręki: Saitek Cyborg 3D Rumble Force. Po nasmarowaniu odpowiednich (wymienionych w tym wątku) elementów joystick działa rewelacyjnie. Od kilku lat byłem fanem joysticków z Force Feedback. Miałem kilka różnych modeli, a tak naprawdę, to trzech ze wszystkich istniejących na rynku nie miałem (Logitech Wingman Strike Force, Logitech Wingman Force, MS FF2). Długo nie mogłem rozstać się z tą technologią, dlatego wybrałem joystkick, który byłby przejściem z jednej technologii do drugiej. Powiem tak: Nigdy więcej joysticków z FF. Długo nosiłem się z tym zamiarem, czytałem opinie ludzi negatywną odnośnie takich zabawek i nie do końca byłem z nią zgodny, aż do dziś. Teraz wiem, i mogę śmiało napisać każdemu, kto wciąż się nad tym zastanawia: Nie warto!!! W tej chwili nie ma symulacji dobrze współpracującej z technologią FF. Natomiast z moich własnych obserwacji zauważyłem, że latanie z FF bardzo szybko męczy, i wcale nie daje lepszych efektów. Jeżeli ktoś pragnie odczuwać efekty wystrzału, ostrzału itp., bardzo polecam Saitek Cyborg 3D Rumble Force.