Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350651 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rysiu

• Gość
Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #225 dnia: Sierpnia 26, 2007, 17:24:58 »
Witam po raz kolejny...

Aktualnie mam Logitech WingMan Attack [pierwsza wersja] ale przestał on już mnie zadowalać...

Zastanawiałem się nad czymś takim:

http://allegro.pl/item228634395_markowy_mocny_joystick_usb_trust_gm_2500_od_ss_.html

Jedank z tego co czytałem nie ma on zbyt pochlebnych opinii...

Co sądzicie o produkcie Saitek Cyborg 3D? Chodzi mi o zwykłą wersję z GamePortem. Nie ma problemów z kompatybilnością na Windows XP?

Dziękuję za pomoc  :004:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #226 dnia: Sierpnia 26, 2007, 19:36:03 »
Nie licząc spustu ten cyborg jest niezniszczalny. Co do kompatybilności... nie powinno być problemów, a jeżeli będą, to zawsze można wymienić elektronikę ;)

Rysiu

• Gość
« Odpowiedź #227 dnia: Sierpnia 26, 2007, 20:38:36 »
Ok ;) Dzięki - tak też myślałem ;)

Rysiu

• Gość
« Odpowiedź #228 dnia: Sierpnia 27, 2007, 16:07:09 »
Mam jeszcze jedno pytanie...

Czym się różni wersja Gold od zwykłej? Nie widzę, żadnej różnicy w konstrukcji... wszystko prezentuje się tak samo... różne są tylko interfejsy - w wersji Gold dostępne jest nowsze USB.

Gold jak sama nazwa mówi posiada także "złotą kolorystykę"... ale czy to wszystko? Nie ma jakichś ukrytych różnic?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #229 dnia: Sierpnia 27, 2007, 16:49:12 »
Gold w oprogramowaniu miał konfigurator pozwalający na bindowanie funkcji pod przyciski..... i tyle, w zasadzie Goldy Saiteka uznaje się za serię kolekcjonerską  :020:

Rysiu

• Gość
« Odpowiedź #230 dnia: Sierpnia 27, 2007, 17:41:28 »
Dobra jest... nie będę dokładał ponad 2x do Golda i do tego jeszcze kilka dni czekał :021:

sd-25

• Gość
« Odpowiedź #231 dnia: Września 25, 2007, 20:46:23 »
Witam
Otóz szukam  dobrego joya w cenie do 140zł.
  Zapatrywałem sie na Saitek Cybrog Evo ale podobno jest juz jego następca ??
Saitek ST290 Pro czy lepiej kupic cybroga ??
Dopiero na nowo zaczynam z symulatorami a w tygodniu kupuje LOMAC :)
Kiedys pocinałem na starym dobrym Mig Alley ;)
Pozdrawiam
sd-25 (Konrad)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #232 dnia: Września 25, 2007, 21:13:02 »
ST290 pro nie ma przycisków w podstawce, więc trudno go uznać za następcę cyborga, raczej okrojoną wersję. Lepiej cyborga.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #233 dnia: Września 25, 2007, 21:16:37 »
Ja mam Cyborga i jestem baaardzo zadowolony. Testowałem przed zakupem kilka innych, ale ten mi pasował pod rękę jak by dla mnie był robiony  :004:.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #234 dnia: Września 25, 2007, 21:26:01 »
Albo TM Afterburner - http://www.pixmania.com/pl/pl/88995/art/thrustmaster/joystick-topgun-afterburn.html

Jeśli da radę troszkę więcej kasy wysupłać. Oddzielna przepustnica to super wygodna sprawa :)

sd-25

• Gość
« Odpowiedź #235 dnia: Września 25, 2007, 21:37:35 »
Jednak wezme Cyborga Evo :)
Tylko że w październiku bo naarazie kasy nimo...

tempest

• Gość
« Odpowiedź #236 dnia: Października 16, 2007, 22:07:45 »
Witam, chciałem zapytać czy może ktoś miał styczność z joystickiem  Saitek Cyborg 3D Rumble, warto wykosztować się na niego czy lepiej na Saiteka 3D EVO :011:
wielkie dzięki za podpowiedź :580:

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #237 dnia: Października 17, 2007, 08:01:47 »
Saitek Cyborg 3D Rumble Force - bo taka jest jego pełna nazwa. Joy dla lewo ręcznych jak i praworęcznych, imitujący technologię Force Feedback (nie wiem czy poprawnie to napisałem) poprzez symulowanie drgań na rękojeści co ma za zadanie dodać realizmu przy np. strzelaniu, startach i lądowaniach itp. Używam go dość intensywnie juz od kilku lat i jak do tej pory żadnych problemów z nim nie miałem poza niewielkim luzem, który powstal na skutek zużywania się lementów ruchomych rękojeści wewnątrz joya. Jednak można się do tego przyzwyczaić i latanie oraz celowanie nie sprawiają kłopotów. Pamiętać trzeba o smarowaniu podstawy talerzyka na którym opiera się sprężyna centrująca oraz kuli pod tym talerzykiem. W innym wypadku poruszanie rękojeścia staje się utrudnione i prowadzi do zacięć co dość poważnie utrudnia latanie. Ogólnie nie mam zastrzeżeń do swego joya.
« Ostatnia zmiana: Października 17, 2007, 08:12:44 wysłana przez Kos »
Dziadek Kos

tempest

• Gość
« Odpowiedź #238 dnia: Października 17, 2007, 13:37:16 »
Panie Kosie dzięki za odpowiedź :001:
jedyne co teraz mi pozostaje to wybór stylistyki -na której de facto nie bardzo mi zależy :003:- i lecieć do sklepu przykleić rękę do dżoja i sprawdzić, który lepiej leży :002: :banan

Gładki

• Gość
« Odpowiedź #239 dnia: Października 27, 2007, 21:10:55 »
Ostatnio nabyłem z drugiej ręki: Saitek Cyborg 3D Rumble Force. Po nasmarowaniu odpowiednich (wymienionych w tym wątku) elementów joystick działa rewelacyjnie. Od kilku lat byłem fanem joysticków z Force Feedback. Miałem kilka różnych modeli, a tak naprawdę, to trzech ze wszystkich istniejących na rynku nie miałem (Logitech Wingman Strike Force, Logitech Wingman Force, MS FF2). Długo nie mogłem rozstać się z tą technologią, dlatego wybrałem joystkick, który byłby przejściem z jednej technologii do drugiej. Powiem tak: Nigdy więcej joysticków z FF. Długo nosiłem się z tym zamiarem, czytałem opinie ludzi negatywną odnośnie takich zabawek i nie do końca byłem z nią zgodny, aż do dziś. Teraz wiem, i mogę śmiało napisać każdemu, kto wciąż się nad tym zastanawia: Nie warto!!! W tej chwili nie ma symulacji dobrze współpracującej z technologią FF. Natomiast z moich własnych obserwacji zauważyłem, że latanie z FF bardzo szybko męczy, i wcale nie daje lepszych efektów. Jeżeli ktoś pragnie odczuwać efekty wystrzału, ostrzału itp., bardzo polecam Saitek Cyborg 3D Rumble Force.