Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350352 razy)

Tanglor

• Gość
Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #240 dnia: Października 29, 2007, 16:22:08 »
Witam
Panowie, od kilku miesięcy noszę się z zamiarem kupna Cougara HOTAS. Kiedy rozpoczynałem poszukiwania - chodził w Polsce za niemal 1000 zł. Alternatywnie - pixmania (712), która zebrała tak wiele negatywnych opinii (Niedoręczanie na czas, ewidentne problemy z realizacją ewentualnych gwarancyjnych napraw), że zrezygnowałem.
Na brytyjskich stronach m.in. Amazon.uk wypatrzyłem Cougara za 128 funtów co aktualnie przelicza się na ok 675-680 zł. Ponieważ Amazon elektroniki nie wysyła za granicę - założyłem u nich konto i próbowałem tak określić opłaty dodatkowe, ale odmówił wysyłki na polski adres (chyba że się mylę - w takim razie będę wdzięczny za wskazówki jak to zrobić) - postanowiłem załatwić sprawę przy pomocy rezydującej w Anglii znajomej osoby.
Teraz kalkuluje - koszty przelewu na konto w Anglii, przesyłka do Polski i zastanawiam się nad zyskami. Szczególnie gdy na stronie znalazłem Cougara za raptem 160 zł więcej (850). Z jednej strony 160 nie chodzi piechotą - z drugiej polska firma, pod nosem (poznań jest niedaleko).
Czy jest sens się szarpać na takie kombinowanie? Czy darować sobie i kupić u 'naszych'?

« Odpowiedź #241 dnia: Października 29, 2007, 16:35:17 »
Ja bym u "naszych" kupował, jak coś by się psuło możesz po polsku to załatwić, a jak za granicę to znowu przesyłki kosmiczne, kupę czasu oczekiwania i w ogóle...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #242 dnia: Października 29, 2007, 17:17:44 »
Ktoś kiedyś w Niemczech kupywał, największe ryzyko to chyba ewentualna dopłata podatku, reszta do przeskoczenia.

A jak nie to pogadaj z kimś z forum niech. Może osobiście by kupił i wysłał do Ciebie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Gwynbleidd

• Gość
« Odpowiedź #243 dnia: Października 30, 2007, 00:13:49 »
hej, mam szybkie pytanko
Mam na oku juz upatrzone dwa joye, jeden to Saitek Cyborg Evo drugi tez saitke tylko ze 3d rumble
Pierwszy evo na allegro chodzi za okolo 140 zł, rumble nowy kosztuje 89. Czym one sie tak naprawde roznia oprocz tego ze evo swieci i nie ma wstrząsów? Jakieś ma lepsze bebechy w środku? Co lepjej polecacie? Jakieś za i przeciw? :D

klekot93

• Gość
« Odpowiedź #244 dnia: Października 30, 2007, 18:27:18 »
Witam! Jeżeli nie masz co robić z kasą to oczywiście polecam Cyborg EVO  :002:. Ale wiadomo, że 50zł po ulicach nie chodzi, a więc wybór należy do Ciebie. Co do porównania obu joystick'ów Rumble 3d ma chyba więcej programalnych przycisków no i posiada mój ukochany Force Feedback(brak go przy Cyborg Evo)  :004: Sam posiadam Cyborg'a Rumble 3d i jestem z niego zadowolony.
Pozdrawiam!

Gwynbleidd

• Gość
« Odpowiedź #245 dnia: Października 30, 2007, 18:57:49 »
Witam! Jeżeli nie masz co robić z kasą to oczywiście polecam Cyborg EVO  :002:. Ale wiadomo, że 50zł po ulicach nie chodzi, a więc wybór należy do Ciebie. Co do porównania obu joystick'ów Rumble 3d ma chyba więcej programalnych przycisków no i posiada mój ukochany Force Feedback(brak go przy Cyborg Evo)  :004: Sam posiadam Cyborg'a Rumble 3d i jestem z niego zadowolony.
Pozdrawiam!

chyba ala force feedback, bo to chyba tylko wstrząsy są, tak jak w padach zwyklych, nie powinno sie tak zazywać :) Powiedzmy ze nie ma roznicy cen, oba kosztują tyle samo, który bys wybrał?

Bo mi osobiscie z wyglądu podoba sie bardziej evo, no ale tez korci mnie ta wibra w rumble :)

k1oor

• Gość
« Odpowiedź #246 dnia: Listopada 07, 2007, 13:13:14 »
Witam,

Swieta sie zblizaja wiec zastanawiam sie nad  listem do mojego Mikolaja :) (obawiam sie ze X52 pro moglby zbyt mocno nadwerezyc worek staruszka...)

Czy ktos ma jakies doswiadczenia z tymi dwoma urzadzeniami?
Mam teraz Saiteka Evo (z racji ze jestem praworeczny nie korzystam zupelnie z przyciskow z prawej strony podstawy...) , warto zamieniac na Aviatora?
Chcialbym je wykorzystac w Condorze i  Sturmoviku. No moze czasem w Lock-On...

« Odpowiedź #247 dnia: Listopada 09, 2007, 16:11:21 »
Z przyjemnością chciałbym napisać kilka słów o standardowym Cyborgu Evo. Dotychczas miałeł Logitecha Force 3d, który pomimo ogromnych zalet związanych z egronomią, nieszczęśliwie rozsypał się łapią potworne luzy. Zresztą, od samego początku wydawał mi się mało precyzyjny.

Aby latać na 3dPro musiałem ustawić bardzo znaczące filtrowanie oraz martwą strefę prawie w połowie skali - na takich ustawieniach lata się fatalnie, prawdziwy koszmar. Przyszedł więc czas na zmiany. Postanowiłe, że na nowego joya nie wydam, aż tyle co na F3DPro. Jednocześnie uznałem, że FF to zawracanie głowy i utrudnienie celowania. Z realnymi doświadczeniami ma to tyle wspólnego co moje biurko z kokpitem myśliwca z czasów IIWŚ - hm tak trochę jak to przemyślę teraz, to chyba jeszcze mniej - moje biórko jest z drewna, a drewno miało całkiem słuszne zastosowanie ...

Uznałem, że chcę Cyborga. Zdałem sobie sprawę, że nie będę miał takiej ergonomi jak w przpadku produktów logitech'a, ale kasa mniejsza i sprzęcik polecany jest przez innych wirtualnych pilotów.

Zamówiłem sprzęcik i wczoraj przyszedł (acha, jak dorwę kogoś z UPS to nogi z du ... powyrywam za słynny amerykanski service level  :021: ).

Joy jest całkiem porządnie wykonany, ale przeszkadza jego niska masa - trochę potrafi pobiegać po biurku ... Na minus zaliczam też przyciski na ruchomym panelu - są bardzo płaskie oraz tandetnie zamocowane (ruszają się na boki).

Ale jest w tym joyu coś, co wynagradza niedomagania (nie pasuje mi też to, że rekojeść jest za długa - reka jest wysoko uniesiona nad biurko, co w odniesieniu do punktu siedzenia nie jest najwygodniejsze - wzrost 178), to prezycja i płynność. Do dziś nie wiedziałem, że latanie może być tak płynne, tak dokładne i spokojne. To jest pozytywny szok w porównaniu do F3DPro. Logitech to tandeta !!!

Gorąco polecam Evo !!! 
"Ouendat" aka. "Jasta12_Blitz"

sd-25

• Gość
« Odpowiedź #248 dnia: Listopada 11, 2007, 14:12:46 »
Witam
mam takei pytanko  lepiej kupic Saitek Cyborg Evo(142zł) czy Saitek Cyborg Evo Force(236zł) (??
Lub SaiteK Cyborg Evo + Zboard Starter Kit(199zł) ?? = 341zł
Pozdro
SD-25

« Odpowiedź #249 dnia: Listopada 11, 2007, 17:20:48 »
Zależy o co Tobie chodzi i czego oczekujesz od sprzętu. Wydaje mi się, że odpowiedź na to pytanie znajdziesz w tym wątku.
PFS_milo

sd-25

• Gość
« Odpowiedź #250 dnia: Listopada 11, 2007, 17:58:10 »
Głównie potrzebuje joya do simów  bojowych :)
ale tez by polatac nimi w grach jak BF 2, War Rock.
Jaka róznica jest między cyborgiem evo a cybrogiem evo Force
I czy ktos miał do czynienia z klawiaturami  Zboard ??

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #251 dnia: Listopada 11, 2007, 18:00:39 »

Zwykły Evo jest bez Force Feedbacka,a Force jest z Force Feedbackiem
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Gwynbleidd

• Gość
« Odpowiedź #252 dnia: Listopada 11, 2007, 19:18:37 »

:002: :002: :002:

mair81

• Gość
« Odpowiedź #253 dnia: Listopada 24, 2007, 22:10:42 »
Witam

Jaki zaproponowalibyście joystick do 150 zł ? Zaznaczam że ma on być dla całowitego nowicjusza.
Z góry dzięki za pomoc.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #254 dnia: Listopada 24, 2007, 22:41:04 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"