Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350352 razy)

Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #630 dnia: Grudnia 22, 2009, 22:51:04 »
..cóż to ta martwa strefa? :/

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #631 dnia: Grudnia 23, 2009, 00:45:36 »
20% martwej strefy? Bez przesady, ale w moim Logi to góra 5% po dwóch latach trzeba ustawiać...

Ummm chyba sie nie zrozumieliśmy. Z ową martwą strefą dlatego tak było bo jakimś cudem drąg reagował nawet na  minimalne ruchy bardzo agresywnie ( naprawde minimalne) i dopiero logiczna kontrola nad maszynkami wirtualnymi była gdy martwą strefę ustawiałem w zakresie 15-20% i dało się latać.

Offline macras

• *
  • JG300
    • Agencja Reklamowa
« Odpowiedź #632 dnia: Grudnia 25, 2009, 13:26:52 »
Siemanko,

Mam szybkie pytanko, czy ktoś próbował podłączać inny Joy wraz z przepustnicą od zestawu Saiteka X-45?
Jesli tak to poproszę o wpis modeli joyów wraz z opisem jak to wspólnie działało.

pozdr
mac
Geschwader  Kommodore

« Odpowiedź #633 dnia: Grudnia 26, 2009, 21:12:31 »
Mam pytanie - czym różni się X52 normalny od pr0? Czy zmiany są warte tych pieniędzy?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #634 dnia: Grudnia 26, 2009, 21:14:24 »
Wyglądem i formatem plików od profili.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #635 dnia: Grudnia 26, 2009, 21:50:42 »
Teraz już chyba cały sprzęt od Saiteka ma profile w formacie .pr0. x52 Pro ma bardziej rozbudowany wyświetlacz, dodatkową sprężynę centrującą, światełka w rożnych kolorach, parę metalowych części oraz mniejszą rozdzielczość osi X i Y od zwykłego x52.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #636 dnia: Grudnia 28, 2009, 21:31:39 »
New metal parts increase durability and the unique dual-spring mechanism provides a progressive spring force on the stick’s movement, making it more resistant the further you move it from centre. The X52 Pro uses the same magnetic hall sensor, non-contact technology as the X52 but we’ve doubled the number of sensors to improve response. The smooth movement and enhanced control give you unparalleled accuracy and bring you even closer to reality.

Ze strony Saiteka. Marketing Panie, marketing ;)

« Odpowiedź #637 dnia: Grudnia 30, 2009, 12:40:26 »
Jestem tu na forum nowy i czytam  wasze uwagi o Joy-ach.
Ja mam nowego znanego  Saiteka Cyborg Evo i jestem z niego zadowolony.
Bardzo dobrze trzyma kalibracje i świetnie się nim lata.

« Odpowiedź #638 dnia: Grudnia 31, 2009, 17:45:52 »
Ms SideWinder padł... a w sumie to raczej spadł (sic!) i z tego też względu chciałbym dokonać nowego zakupu. Myślę o Flight Hotas X i x45, co będzie lepsze? Nie chcę wydawać fortuny i chcę się zamknąć w 200zł, czyli jeśli wybór padnie na x45 to tylko używka.. a z tym wiadomo jak może być. Zaznaczam, że nie latam z uporem maniaka dzień co dzień, a raczej okazjonalnie jak mam czas w weekendy i z tego też względu odpadają fetysiarskie x52pro  :118:  Dodam, że joy ma obsługiwać OpenFalcon-a, BlackShark-a oraz SteelBeasts Pro.

« Odpowiedź #639 dnia: Stycznia 03, 2010, 18:50:22 »
Nowy X52 za 379zł - dobra cena?

Gottar

• Gość
« Odpowiedź #640 dnia: Stycznia 18, 2010, 12:04:15 »
Witam serdecznie.
Jestem tutaj nowy, a swoją przygodę z symulatorami praktycznie dopiero zaczynam choć fascynowały mnie od dawna.
Mam pytanie. W związku z joystickiem.
Rozważam zakup Saitek Cyborg Evo Force lub Saitek X52
Który byście mi doradzali bo kompletnie się na tym nie znam
Czy jest sens w ogóle kupywać joy z FF?

« Odpowiedź #641 dnia: Stycznia 18, 2010, 14:31:02 »
Joye z FF nie są tak precyzyjne. Tak przynajmniej można wyczytać tu na forum. Ponad to FF choć daje ciekawe odczucia podczas lotu to utrudniają celowanie.

Jeżeli nastawiasz się na długie latanie po wirtualnym niebie to wydaje się że X52.

Ja osobiście mogę polecić z czystym sumieniem Cyborga Evo (bez FF). Katuje go już cho cho..kilka lat i dopiero teraz daje się wyczuć że już ma dość.

Na forum znajdziesz sporo na temat wymienionych przeze mnie dżojstików

« Odpowiedź #642 dnia: Stycznia 18, 2010, 15:22:43 »
Dla samej oddzielnej przepustnicy nawet bym się nie zastanawiał - brać X52. A FF to - jak dla mnie - dodatek, może być, może nie, w przypadku symulatorów :001: 
Spokój cechuje Mistrza.

Gottar

• Gość
« Odpowiedź #643 dnia: Stycznia 19, 2010, 15:06:40 »

« Odpowiedź #644 dnia: Stycznia 19, 2010, 15:26:26 »
1 link: Saitek X52 Pro
2 i 3 link: Saitek X52

W zasadzie bardzo podobne joysticki, te same w zasadzie parametry, nie wiem czy liczba przycisków się różni no i trochę inne oprogramowanie do profilowania danego joystick'a.