Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350887 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GODsaveTHEcat

• Gość
Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #360 dnia: Lutego 08, 2008, 16:43:15 »
No i wykrakałem  :020: Pojawił się Saitek x45 jeśli sprzedawca zaproponuje rozsądna cenę kup teraz to sie zobaczy  :banan Sidewinder ForceFeedback2  ktoś już kupi  :005: za długo sie zastanawiałem. Dlatego teraz zostaje już tylko Cyborg Evo Force (jeśli chodzi o joye z FF).

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #361 dnia: Lutego 08, 2008, 16:59:27 »
Koniecznie poproś sprzedawcę o szczegółowe zdjęcia z bliska. Na allegro dał tylko jedno w małej rozdzielczości. Wszystkiego oczywiście na zdjęciach nie zobaczysz, ale przynajmniej można oszacować stopień zużycia sprzętu.

GODsaveTHEcat

• Gość
« Odpowiedź #362 dnia: Lutego 20, 2008, 16:32:01 »
No stało się, jednak upolowałem Sidewindera Force Feedback 2  :karpik nie jest najlepszy, guziki mają luzy (działają dobrze ale kiedy zaczyna  :karpik to klekoczą). Po włożeniu papierków i taśmy izolacyjnej uspokoiło się ale nadal klekocze hut. Ma ktoś na to sposób?  reszta wygląda nieźle, ff to dziwna sprawa :D długo nie latałem jak będę miał więcej czasu to sie zobaczy. Aha zapomniałem powiedzieć, że delikatnie piszczy w czasie działania i nie wiem czy chodzi o działanie silników czy po prostu trzeba gdzieś posmarować. Trochę mnie zniesmaczyło to, że ff najlepiej działa na środku joya, a przy np. beczce kiedy drążek dochodzi do końca wychyłu to prawie go nie czuć choć drążek na komputerze drży jak pentany. Ogólnie fajny joystick ale... on jest przecież gigantyczny xD Moim zdaniem ktoś zrobił błąd wsadzając zasilacz do obudowy bo to pewnie zajmuje pół miejsca. 
Miałem sie zapytać jak go ustawić w ILe i jak ogólnie go skalibrować ale nie chce śmiecić forum  (nie mam czasu szukać jak będę miał czas to sam poszukam).
Pozdro

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!
« Odpowiedź #363 dnia: Lutego 20, 2008, 17:22:33 »
Zasilacz w tym joy jest malutki, wierz mi :) Większość miejsca zabierają silniki z kołsyską i zębatkami. Co do ustawień w Ile, moja dobra rada podparta latami praktyki, w katalogu iła masz katalog force feedback, przenieś wszysko z tego katalogu i zostaw tylko efekty spring i bomb, dzięki temu nie będziesz czuł działek ani przeciągnięcia, ale za to poczujesz siły areodynamiczne działające na lotki i ster wysokości, ergo będziesz "czuł" maszynę kiedy traci siłę nośną-wtedy wiadomo, że już za mocno nie podciągniesz ....bo przeciągniesz :) . Brak efektu działek pozwoli Ci na skupieniu się na prowadzeniu maszyny i na dokładne odmierzenie poprawki-przy telepiącym się joy'u graniczy to z cudem, jeżeli masz przed sobą jakiegoś wprawnego lotnika. Co do piszczenia (takie cichutkie przy wychylonym drążku) to normalne-to silniczki-mój też tak ma od czasu jak go dorwałem, nic złego, ale nie do zlikwidowania.

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #364 dnia: Lutego 20, 2008, 20:28:10 »
Nie, zostaw tylko spring, shake i punch. Ewentualnie można poedytować shake aby dostosować sobie jego siłę do własnych potrzeb specjalnym edytorem. http://www.il2forum.pl/index.php/topic,5981.0.html
Bomb jest skopany, zmaż go natychmiast - efekt odczepienia bomby odczuwalny przy każdym strzale z karabinów (już po spuszczeniu bomb) nawet przy braku amunicji jak naciskasz spust  :karpik
(oczywiście jak uzbroimy samolot wcześniej w bomby)

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!
« Odpowiedź #365 dnia: Lutego 20, 2008, 23:58:12 »
Piniol ma rację (u mnie nie ma tego efektu) ale jeżeli u Ciebie będzie to właśnie jest lekarstwo. Co edycji sił polecam jakąś łagodniejszą wersje efektu ''shake", na tyle żebyś wiedział, że samolot chce się przeciągnąć, a nie, żeby zaczęło rzucać Cię po biurku jak szmatę, w kulminacyjnym momencie walki kołowej  :553:   :karpik

GODsaveTHEcat

• Gość
« Odpowiedź #366 dnia: Lutego 23, 2008, 11:01:20 »
Spoko na razie zostawiłem bomb i zobaczymy czy będzie ten bug, ale nie umiem znaleźć tego programu do edycji mógłby by ktoś go wysłać albo posłać już wyedytowane pliki ffa do iłka 1946 (jakby co to pisać na priva a dam email)?

Ps. Lepszy patch 408 czy 409m beta?

« Odpowiedź #367 dnia: Lutego 26, 2008, 11:10:18 »
Thrustmaster, producent słynnego Coguara i Top Gun Afterburner II, wypuścił na rynek nowego joya
T.Flight Stick X, który jak widać wywodzi się z serii Top Gun
http://www.thrustmaster.com/product.aspx?ProductID=94&PlatformID=12
Można go też stosować z PS3.
Już do nabycia u nas
http://www.allegro.pl/item317550696_thrustmaster_joystick_flight_stick_x_ps3_pc_waw_ss.html
w cenie 125 zł.
Tradycyjne przy nowości pytanie: może już ktoś go próbował?
Interesuje mnie zwłaszcza siła oporu sprężyny i dokładność centrowania osi.       

Maks

• Gość
« Odpowiedź #368 dnia: Lutego 29, 2008, 18:26:58 »
Szuakalem, ale nie znalazlem odpowiedzi na pytanie- Cyborg Evo czy Cyborg Evo Force.

Gładki

• Gość
« Odpowiedź #369 dnia: Marca 02, 2008, 08:57:06 »
Cyborg Evo - Bardzo dobra precyzja, potencjometry w środku, sprężyna centrująca.
Cyborg Evo Force - Nieco gorsza precyzja, czujniki optyczne (Nie do zdarcia), Force Feedback.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #370 dnia: Marca 27, 2008, 21:45:47 »
Właśnie dzisiaj stałem sie "szczęśliwym" posiadaczem Saiteka x52 Pro. Na pierwszy rzut oka wszystko cacy jakość wykonania bardzo dobra. Odbyłem krótki lot w celu zapoznania się z nową zabawką i mogę powiedzieć ze jest przyjemny. Kłopot w tym że jest bardzo lekki i w porównaniu do logitecha 3D pro lata zarówno joy jak i przepustnica po stole. Na szczęście do zestawu dołączono komplet przyssawek. Ergonomia jest w porzadku tak sadzę bo nie udało mi się jeszcze stworzyć żadnego profilu, więc za dużo się nie nawciskałem przycisków, co ciekawe do tego joya nie podchodzi profil od zwykłego x52 :118: Nie to nie. Nie potrafię zrozumieć dlaczego Saitek zrobił rozgraniczenie w tych 2 bliźniaczych konstrukcjach. Na Lockonfiles jest jeden link do profilu do x52 Pro lecz nie działa, wiec użytkownicy muszą sami przebrnąć przez mękę ustawiania tych wszystkich hatów, fajerów i triggerów. Na dzień dzisiejszy trudno żebym popadł w jakiś zachwyt nad tym joyem. Jak stworzę profil to napiszę coś więcej na temat tego hotasa.
11:05 PM

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #371 dnia: Marca 27, 2008, 22:34:08 »
Nie tylko na tym forum jest opcja szukaj. Konwerter profilów z wersji nie-Pro, na wersję Pro.
http://www.saitekforum.com/showpost.php?p=56562&postcount=227

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #372 dnia: Marca 27, 2008, 23:31:39 »
Niestety Konwerter troszeczkę szwankuje :020:

3 profile usiłowałem przekonwertować. Za każdym razem pojawia się ten komunikat.
11:05 PM

nikroy

• Gość
« Odpowiedź #373 dnia: Marca 28, 2008, 18:33:33 »
Witam.
Przymierzam sie do kupna joystika , ale ... no tak ale... Na początku na celowniku miałem Logitech 3D Extreme PRO , ale poczytalem tutaj o Wingman (to chyba to samo ale pod inna nazwa) i odczułem kucie w boku  :003: Myśle nad Cyborgiem , ale nie podoba mi sie przepustnica , no i wygląd a fajne jest ze ma światło xD (Jakbym latarki nie miał) i że mówicie że jest nawet porządny :) Więc doradzcie mi coś  :banan jak możecie :) :007:

Gładki

• Gość
« Odpowiedź #374 dnia: Marca 28, 2008, 18:44:27 »
No to właściwie co Ci mamy doradzić? Tu już wszystko zostało powiedziane. W zależności od posiadanej gotówki kupujesz: Saitek Cyborg Evo, Saitek X52, Saitek X52 Pro. Ew. możesz kupić jakiś używany joystick np. Saitek Cyborg 3D, lub Saitek X45. Ew. choć mało osób posiada: Saitek Aviator. Jak sam widzisz tylko Saitek się liczy na obecną chwilę i jest bezkonkurencyjny. Jeśli jednak, żaden z jego produktów ci nie odpowiada, to będziesz zmuszony stworzyć coś własnego w oparciu np. o MJoy.