Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350685 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #450 dnia: Lipca 03, 2008, 14:00:48 »
I nie tylko w Krakowie. Salon jest Wadowicach i chyba w dwóch innych miastach. Magazyn pod WaWą. Ja miałem siedzieć we Wrocku ale sobie darowałem ;). Także Vow na jedno wychodzi. 3/4 sklepów w necie tak działa obecnie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #451 dnia: Lipca 07, 2008, 09:16:09 »
No i dzięki Wam koledzy zamówiłem w Sirius.pl Thrustmastera Afterburner  :banan
Czekam na odbiór i test joysticka :001Sirius

Dzięki wielkie za pomoc.

spider103

• Gość
« Odpowiedź #452 dnia: Lipca 07, 2008, 19:47:11 »
Panowie, zbliża się czas kupna joystika i proszę was o pomoc.Jaki kupić joystik taki aby mi się super nim grało w IL-2 Sturmovik i LOCK-ON?dodam że cena jaką mogę wydać to 220zł max.I NAJWAŻNIEJSZE chciałbym aby joystik posiadał MINIMUM 1 PRZEPUSTNICĘ może być więcej!!!!!!oraz aby był precyzyjny. Pozdrawiam i czekam na propozycje.
« Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2008, 20:46:23 wysłana przez spider103 »

« Odpowiedź #453 dnia: Lipca 07, 2008, 22:45:10 »
Proponuje przeglądnąć to 30 pare stron, dużo tu zostało powiedziane.
220zł tak???
To używany X45. Ja się zdecydowałem na Afterburnera, w środe powiem Wam czy był wart świeczki.

« Odpowiedź #454 dnia: Lipca 09, 2008, 13:39:57 »
Czy ktoś z szanownych kolegów wie może jak zablokować drążek w Afterburnecie. Tzn żeby ster kierunku był na kołysce, a drącek nie obracał sie wokół własnej osi. Troche to wkurza :005:

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #455 dnia: Lipca 09, 2008, 13:45:22 »
O ile sobie przypominam, to na dole drążka jest śruba, którą się wkręca w rączkę i blokuje ją. Pod spodem podstawy jest przełącznik wyboru ruddera na drążku/przepustnicy.

« Odpowiedź #456 dnia: Lipca 09, 2008, 21:09:21 »
Na allegro wystawiony jest thrustmaster af II, na razie 90zł, żadnego licytującego. Warto klikać? Ostatnio zmieniłem sprzęt i stary Cyborg 2000 odszedł w zapomnienie, z braku Gameportu. Temat obszerny, znalazłem parę dobrych info o Thrustach, ale nei mam czasu teraz na wertowanie gruntowne, aukcja kończy się za godzinę. Więc TM czy saitek evo ? (używany do: MS Flight Sim oraz IŁa)

« Odpowiedź #457 dnia: Lipca 10, 2008, 00:02:02 »
Kupiony Afterburner II :) 90zł to chyba nie dużo za taki sprzęt? Ponoć nowy i wypakowany tylko w celu sprawdzenia, znam ja takie teksty, aczkolwiek jeśli będzie coś nie tak to zawsze jest zwrot ;]

P.S. Czemu opcja edycji znika po czasie? :>

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #458 dnia: Lipca 10, 2008, 00:24:07 »

Żeby nie można było zmienić treści i sensu raz wysłanego posta. 10 minut wystarcza na poprawienie błędów ortograficznych i stylistycznych.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #459 dnia: Lipca 10, 2008, 09:04:27 »
Ale nie na dodanie jakiejś aktualizacji ;) No ale okey, w sumie jedyne forum gdzie się z czymś takim spotkałem, co mi się podoba na dobrą sprawę ;]
end ot

« Odpowiedź #460 dnia: Lipca 14, 2008, 13:23:33 »
Na allegro znalazła się przepustnica CH, ja już mam, ale oferta wydaje się atrakcyjna. http://allegro.pl/item400219351_ch_throttle.html

bartek

• Gość
« Odpowiedź #461 dnia: Sierpnia 28, 2008, 20:35:13 »
Kupiony Afterburner II :) 90zł to chyba nie dużo za taki sprzęt? Ponoć nowy i wypakowany tylko w celu sprawdzenia, znam ja takie teksty, aczkolwiek jeśli będzie coś nie tak to zawsze jest zwrot ;]

I jak wrażenia???
P.S.
Czy używa ktoś Saitek Aviator'a? Ciekawi mnie jak się steruje tymi dwoma przepustnicami z przodu joysticka, czy wjest to w miare wygodne?
Pozdrawiam

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #462 dnia: Sierpnia 28, 2008, 20:52:53 »
DCS/FSX/AC/pCARS

barti612

• Gość
« Odpowiedź #463 dnia: Października 11, 2008, 18:34:24 »
Hejka. Chce kupić sobie jakiś dobry ster do MFSX. I nie wiem co wybrać ponieważ nie siedzę w tym za długo. Pomoże ktoś. Nie wiem czy wybrać TrackIR i jakiegoś słabszego stera czy tylko jakiś lepszy ster, ale z dodatkami typu jakieś kontrolki i takie tam. Mam do 400zł. 

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #464 dnia: Października 11, 2008, 19:14:24 »
Gdyby udało Ci się upolować TrackIRa za jakieś 250 zł (ostatnio nawet była taka oferta na Forum), to wtedy za resztę dokupujesz jakiegoś Saiteka Evo i masz fajny zestaw do latania, ale w FSX funkcje będziesz wywoływał z klawiatury (tańszy joy będzie miał mało przycisków).
Możesz też kupić joystick Saitek x52 (na allegro poniżej 350 zł można dostać nowy), ale wtedy nie masz tracka, za to sporo guzików.
Przyznam, że mi TrackIR najbardziej przydaje się do IL2, gdzie po prostu muszę mieć oczy z tyłu głowy, a w FSX radzę sobie na ogół bez, bo nie chce mi się czapki zakładać ;)
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."