Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350096 razy)

radoslavv

• Gość
Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #705 dnia: Maja 18, 2010, 12:07:12 »
Bucic ciezko mi to ocenic, bo nie znam w ogole IŁ-2, ani innych symulatorow. Chodzi mi tylko o to czy jesli nie mam gdzie kupic wersji PC, to czy wersja PS3/PC bedzie ok dla kolegi i tyle? Bo jesli ma mu sprawiac jakies problmy czy cos, to po prostu dam mu kase i po sprawie - o to mi glownie chodzi?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #706 dnia: Maja 18, 2010, 12:23:32 »
Problemów żaden nie powinien sprawiać. Pytasz się który najlepszy to dostałeś wyczerpującą odpowiedź  :002:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

radoslavv

• Gość
« Odpowiedź #707 dnia: Maja 18, 2010, 12:35:49 »
No dostalem dostalem :)

Czyli podsumowujac. Z moich propozycji najlepszy bedzie Aviator lub Thrustmaster. Jako ze Thrustmastera rownie ciezko dostac jak Aviatora w wersji tylko na PC, pozostaje mi wersja mieszana, przy ktorej zostane :)

Dzieki wszystkim za pomoc!

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #708 dnia: Maja 18, 2010, 20:34:51 »
Poniżej wersja PC, ale lepiej skontaktować się ze sklepem i dopytać.

http://h4g.pl/Joysticki/JOY-SAITEK-AVIATOR

radoslavv

• Gość
« Odpowiedź #709 dnia: Maja 18, 2010, 21:01:14 »
Tak tak podawal Bishamon ten link, ale nigdzie nie ma na stanie joya. Ponoc juz go nie produkuja w tej wersji. Nawet w sklepie na stronie Saiteka juz go nie ma, sa tylko te wersje z PS3 lub X360. Troche mnie to dziwi, ze w sumie najlepszy joy z tego co pisza ludzie w tym przedziale cenowym, a nie mozna go nigdzie dostac i nie ma nastepcy tak? To co ludzie maja kupowac niby?
« Ostatnia zmiana: Maja 18, 2010, 21:07:50 wysłana przez radoslavv »

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #710 dnia: Maja 19, 2010, 00:34:39 »
Myślę, że poszli na masówkę, czyli joye pod konsole i kompatybilne z PC. Budżetowe gałki dobrej jakości się nie opłacają, jak mniemam, bo fanów simów jest niewielu i lepiej wciskać im te wybajerzone X-cośtam za parę stów (na zachodzie ludzi pewnie bardziej stać).

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #711 dnia: Maja 19, 2010, 09:24:21 »
Sądzę z uwag użytkowników , że nie będziesz zadowolony z precyzji Aviatora.
Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.
WSP dla Orłów. - od EKG_PIT

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
« Odpowiedź #712 dnia: Maja 19, 2010, 09:42:53 »
Sądzę z uwag użytkowników , że nie będziesz zadowolony z precyzji Aviatora.
Precyzja aviatora niewiele odbiega od precyzji X52, to Ty chyba świętego grala joysticków szukasz.

radoslavv

• Gość
« Odpowiedź #713 dnia: Maja 19, 2010, 09:47:22 »
Tak jak pisalem, kolega przesiada sie z klawiatury na pierwszego joya, takze sadze ze tak czy siak bedzie zadowolony. Wiem, ze nie jest to X52 czy cuguar (czy jak mu tam) ale tez jest to inna klasa cenowa. Biore te wersje X360/PC, bo ladniej wyglada niz ta na PS3 no i ma wiecej guzikow na panelu przednim i jakos lepiej wyglada niz ta wersja PS3, tamta jakas taka smutna :)

« Odpowiedź #714 dnia: Maja 20, 2010, 12:15:15 »
Witam,
Zakupiłem takie "cudo" http://profi24.pl/pl/thrustmaster-joystick-t-16000m.html, http://www.testfreaks.com/blog/review/thrustmaster-t16000m-pc-joystick/ w sklepie profi24.
Wprawdzie czekałem na przesyłkę około półtora tygodnia ale firma solidna. W dniu wysyłki dostałem informację telefoniczną. Dżoj nie jest nadzwyczaj ergonomiczny lecz precyzja osi X Y wydaje się niesamowita. W późniejszym czasie postaram się napisać coś więcej.

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #715 dnia: Maja 20, 2010, 12:29:26 »
Pod względem precyzji (czujnik i mechanizm) ŻADEN joystick nie dorasta do pięt T16000. Czujnik bezkontaktowy to raz, brak ruchomych części (cały mechanizm/przegub zastąpiony jedną wielką sprężyną) - to dwa. Nie ma co się rozpisywać, tylko chwalić. To jest to, o czym pisałem nie raz. Każda zbędna ruchoma część to punkty do nędzy danego rozwiązania.

Dobrze by było, jak byś skupił się na wadach podawanych w innych recenzjach. Czy są tak poważne/uciążliwe? Np. maleńka dźwigienka przepustnicy.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #716 dnia: Maja 20, 2010, 12:34:17 »
Pod względem precyzji (czujnik i mechanizm) ŻADEN joystick nie dorasta do pięt T16000.

Jest sznasa że HOTAS Cougar będzie :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #717 dnia: Maja 20, 2010, 12:46:59 »
Jest sznasa że HOTAS Cougar będzie :D
Jak będzie na przegubie/osiach, to nie będzie :P

« Odpowiedź #718 dnia: Maja 26, 2010, 10:18:13 »
Witam,

Z racji iż to mój pierwszy post, po pierwsze chciałbym powitać Wszystkich miłośników awiacji.

Do niedzieli, byłem NIEszczęśliwym posiadaczem Saitek'a Cyborg'a X.

Przeczytałem ten wątek aż do czerwca 2009 i mogę nadmienić, że wspomniane niedawno przez użytkownika 20-to stopniowe luzy, u mnie miały prawie 35 stopni.

Przez możliwość kalibracji tego joya, wszystko się w nim sypie.

Nie wiem jakim sposobem ten model może kosztować 120 zł...

Wracając do tego o co chciałem spytać.

Aktualnie gram bardzo aktywnie w FSX oraz ARMA 2, gdzie latam F35/AV8 oraz A10.

Generalnie, potrzebuje joya na szybko, z niższego segmentu na rynku. Zakup droższego planuje na okres powakacyjny.

Posiadam przepustnicę Saitek Pro Flight Throttle Quadrant.

Dżoja chciałbym kupić poniżej 140 zł. Wiem, jest to mało, a aktualnie nie ma zbytnio dużego wyboru (powyzej 150 jest wspomniany Saitek Evo) ale niestety to kwota na którą jestem skazany. Za dużo wydatków mnie teraz czeka.

O to na co patrzę :

Logitech Atack 3 - tak wiem, nie pełnego okresu gwarancyjnego, problemy z użytkowaniem po mocnej eskploatacji - nie przeszkadza mi to jednak. Czy ktoś posiadał? Wie jak się sprawuje?

Logitech Extreme 3D pro - kolejny ze stajni logi, zapewne te same zarzuty, no ale jak już jest, czy ktoś testował?

Saitek Aviator (model 03) - próbowałem znaleźć model 01, dzwoniłem po sklepach, wysyłałem maile, jednak na próżno. Sklepy wyprzedają modele 02 a co poniektóre już mają tylko 03.

Obawiam się jednak o ten przełącznik. Wiem, że tylko model 01 miał 3 układy pamięci. Ja nienawidzę kontrolerów kompatybilnych zarówno z PC jak i PS3. Doświadczenie mnie nauczyło, że zawsze się coś rąbie.

Wiem, że to słaby wybór z tych trzech no ale niestety. Samą przepustnicą sobie nie polatam  :karpik

Pozdrawiam
Ven

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #719 dnia: Maja 26, 2010, 10:26:42 »
@Venax:
Prawda jest taka, że każdy kolejny użytkownik zmusza mnie do powtarzania się  :003: -> Saitek AV8R-01 to najlepszy wybór w swoim i wyższym przedziale cenowym.

Tak się składa, że właśnie sprzedaję swojego. Odezwij się na priwa, to się dogadamy. W wiadomości od razu podaj swój adres poczty el.