Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350949 razy)

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #810 dnia: Lipca 25, 2010, 17:10:10 »
A są samoloty dla leworęcznych?
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #811 dnia: Lipca 25, 2010, 19:13:43 »
A są samoloty dla leworęcznych?

A są ludzie którzy potrafią odpowiedzieć, normalnie?? Bez bijącej od nich dyskryminacji??

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #812 dnia: Lipca 25, 2010, 20:43:09 »
Żadna dyskryminacja, tylko stwierdzenie faktu, że w lotnictwie nikt się specjalnie nie przejmuje tym, czy pilot jest lewo czy prawo ręczny. W jednomiejscowych samolotach przepustnica jest zazwyczaj po lewej. Z kolei w wielomiejscowych samolotach kapitan siedzi po lewej stronie i ma przepustnicę po prawej, więc obsługuje wolant/drążek lewą ręką nawet jeśli jest praworęczny. I samoloty jakoś nie spadają z tego powodu.

A tak przy okazji forum to nie gg, dwa znaki zapytania obok siebie nie zamieniają się w migającą ikonę.

« Odpowiedź #813 dnia: Lipca 27, 2010, 00:12:41 »
Witam!
Jako, że to mój pierwszy post na szacownym forum, chciałem wszystkich powitać i nie rozmydlając przejść do sedna czyli:
Niedawno zacząłem pogrywać w iłka i na zachętę dostałem od kumpla JET FORCE V.2.. kiepskie to strasznie ale starczyło, co bym się przekonał, że ił2 mnie kręci. Myślę o zakupie jakiegoś dokładniejszego sprzęta, ale chce zaoszczędzić. Mam pytanie takie: Mogę zakupić za około 80 pln używanego Saiteka X35T & X36F na gameporty. Ale mam dylemat czy warto i czy to pójdzie na XP (przeczytałem na forum, że o ile nie jest to "DIGITAL" może być z tym problem, a ten saitek ma pod nazwa modelu napis "program mable"a nie "digital"). 2ga sprawa: jeżeli dzoj ten nie zdał by egzaminu, to za jakiś niedługi czas zakupił bym np. aviatora a z tego zestawu wykorzystał przepustnice, tylko czy taka kombinatorka ma sens? rozwiązanie joy pod usb i przepustnica pod gameport nie zagryzie się w xp?... No i tak myślę, że saitek = 80 pln, aviator 130 pln = 210pln, co daje w sumie nowiutkiego thrustmastera... Cholera stary jestem a dylematy jak osiołek ze znanej bajki...
Będę wdzięczny za wszelkie rady.

Pozdrawiam

Wróbel.

« Odpowiedź #814 dnia: Lipca 29, 2010, 14:02:19 »
A są ludzie którzy potrafią odpowiedzieć, normalnie?? Bez bijącej od nich dyskryminacji??

Tak, jak pisze some1, jakoś nikt się nie przejmuje leworęcznością przy konstruowaniu samolotów. Sam jestem leworęczny i trudno... po prostu jesteśmy w mniejszości. Co więcej, właśnie ze względu na brak samolotów dla leworęcznych nawet gdyby joysticki dla leworęcznych byłe powszechnie dostępne, i tak bym ich nie używał. Latałem trochę szybowcami i za jakiś czas (raczej dłuższy) chcę zrobić licencję samolotową a do trzeba nauczyć się używać drążka prawą ręką. Po prostu nie chciałem wyrobić sobie złych nawyków. Z joystickiem pierwszy raz miałem do czynienia jeszcze na Atari 65XE. Wtedy grałem lewą ręką i to dość długo. Z przejściem na peceta stwierdziłem, że jednak powinienem spróbować i byłem zaskoczony tym, jak łatwo poszło. Kwestia cierpliwości...
Русский военный корабль, иди нахуй

« Odpowiedź #815 dnia: Sierpnia 09, 2010, 21:44:22 »
Mam zamiar kupić joy'a saitek st290 pro wersja box
Czym różni się wersja box od normalnej ???

« Odpowiedź #816 dnia: Sierpnia 10, 2010, 15:16:28 »
Że jest w pudełku ?

« Odpowiedź #817 dnia: Sierpnia 23, 2010, 21:47:01 »
Kameraden.
Proszę o pomoc w wyborze joya. Do tej pory latałem na Saiteku C. Evo i w zupełności mi wystarczał. Obecnie biorę pod uwagę dwa modele:
1. Saitek ST 290 Pro - jeśli różnica to tylko brak dodatkowych przycisków w podstawie, zaś komfort latania jest taki jak w Evo
2. lub Aviator ale w wersji powyżej 01, który jest trudno dostępny.

Nie ukrywam że cena ST290 jest atrakcyjna...
Dziecku w kolebce kto łeb urwał chytrze...

« Odpowiedź #818 dnia: Października 02, 2010, 13:20:12 »
Jako że to mój pierwszy post tutaj: witam :)

Chciałem zapytać czy nie znacie namiarów na sklep który jeszcze sprzedawałby Aviatora w wersji pc [PS33]. Nie ma go już na stanie żaden polski sklep internetowy (przynajmniej nie z tych, do których udało mi się dotrzeć), ale może ktoś wie o jakimś miejscu w okolicach Bielska/ Katowic/ prowadzącym sprzedaż wysyłkową, gdzie mógłbym się zaopatrzyć w ów drążek? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc :)

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
« Odpowiedź #819 dnia: Października 04, 2010, 14:58:08 »
Jako że to mój pierwszy post tutaj: witam :)

Chciałem zapytać czy nie znacie namiarów na sklep który jeszcze sprzedawałby Aviatora w wersji pc [PS33]. Nie ma go już na stanie żaden polski sklep internetowy (przynajmniej nie z tych, do których udało mi się dotrzeć), ale może ktoś wie o jakimś miejscu w okolicach Bielska/ Katowic/ prowadzącym sprzedaż wysyłkową, gdzie mógłbym się zaopatrzyć w ów drążek? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc :)
Co to za [PS33]? Nie kombinuj. Wersja, która polecaliśmy w tym wątku ma oznaczenie jedno -  AV8R-01 wyryte wielkimi literami na boku podstawy.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #820 dnia: Października 04, 2010, 16:17:56 »
PS33 to właściwe oznaczenie producenta. Pod takim joystick figuruje w manualach Saiteka i w wielu sklepach (newegg, amazon)
Zresztą oznaczenie to znajduje się też na podstawie ;)
http://image.ceneo.pl/data/products/528090/product.jpg

Namiarów na polskie sklepy nie mamy, joystick od dłuższego czasu nie jest produkowany.

« Odpowiedź #821 dnia: Października 08, 2010, 02:15:18 »
Kiedyś już go szukałem, i nie mogłem znaleźć, wszędzie tylko pc/xbox, pc/ps3.

http://www.fokus.sklep.pl/index.php?products=product&prod_id=121

To jest jedyny ślad, na jaki udało mi się trafić.
"Every Man and Woman is a Star."
- Aleister Crowley

« Odpowiedź #822 dnia: Października 19, 2010, 13:47:40 »
Słuchajcie, znalazłem chyba ostatniego w Polsce (sklepowego) saiteka AV8R-01 za 119zł  :karpik Brać go ? Obecnie bawię się na Thrustmaster T-Flight Hotas X. Czy przesiadka będzie zauważalna? Nie mam orczyka a do obracanego drąga jakoś nie jestem przyzwyczajony :-) , z góry dzięki za rady.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #823 dnia: Października 19, 2010, 14:10:06 »
Ale dlaczego chcesz się przesiadać?

Aviator jest dobry, ale bez przesady, masz porównywalny sprzęt (tu gorszy, tam lepszy).

« Odpowiedź #824 dnia: Października 19, 2010, 14:21:57 »
Hm, bo tyle dobrego słyszałem o tym "białym kruku" saiteka AV8R-01 :-) no i Thrustmaster T-Flight Hotas X trochę mi "piszczy" jeszcze tego nie naprawiłem. :-) A poza tym gdybym go kupił, to może któregoś podesłał bym chrześniakowi do zabawy :-).
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack