Witam!
Jako, że to mój pierwszy post na szacownym forum, chciałem wszystkich powitać i nie rozmydlając przejść do sedna czyli:
Niedawno zacząłem pogrywać w iłka i na zachętę dostałem od kumpla JET FORCE V.2.. kiepskie to strasznie ale starczyło, co bym się przekonał, że ił2 mnie kręci. Myślę o zakupie jakiegoś dokładniejszego sprzęta, ale chce zaoszczędzić. Mam pytanie takie: Mogę zakupić za około 80 pln używanego Saiteka X35T & X36F na gameporty. Ale mam dylemat czy warto i czy to pójdzie na XP (przeczytałem na forum, że o ile nie jest to "DIGITAL" może być z tym problem, a ten saitek ma pod nazwa modelu napis "program mable"a nie "digital"). 2ga sprawa: jeżeli dzoj ten nie zdał by egzaminu, to za jakiś niedługi czas zakupił bym np. aviatora a z tego zestawu wykorzystał przepustnice, tylko czy taka kombinatorka ma sens? rozwiązanie joy pod usb i przepustnica pod gameport nie zagryzie się w xp?... No i tak myślę, że saitek = 80 pln, aviator 130 pln = 210pln, co daje w sumie nowiutkiego thrustmastera... Cholera stary jestem a dylematy jak osiołek ze znanej bajki...
Będę wdzięczny za wszelkie rady.
Pozdrawiam
Wróbel.