Mam pytanie w kwestii technicznej dotyczącej x52 pro. Jako, że święta się zbliżają a ceny tego zestawu oscylują w granicach dopuszczalnych zdrowym rozsądkiem zastanawiam się nad tym, czy ewentualnie nie zażyczyć sobie go pod choinkę

jednak nurtuje mnie jedna kwestia. Obecnie latam na x45 który jeszcze całkiem dobrze się sprawuje, jednak dość mocno szumią w nim potencjometry na pokrętłach, co w sumie nie przeszkadza przy funkcjach typu mieszanka (zbyt duża bezwładność, aby skoki wartości na osi miały wpływ na grę), jednak jednego z pokręteł na przepustnicy używam do zoomowania widoku, i tutaj już losowe "pikanie" potencjometru przekłada się na drgania obrazu w grze, co denerwuje, utrudnia wypatrywanie przeciwników i przede wszystkim męczy oczy.
W związku z tym chciałem zapytać osoby, które miały, bądź maja styczność z x52 pro jak wygląda sprawa ewentualnych szumów na pokrętłach przepustnicy (szczególnie interesuje mnie to znajdujące się pod kciukiem, bo jest najwygodniejsze do użycia jako zoom).