Autor Wątek: Szukasz joysticka to wpadnij tu  (Przeczytany 350905 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Szukasz joysticka to wpadnij tu
« Odpowiedź #1185 dnia: Stycznia 23, 2014, 16:36:46 »
....

Pytanie już nieaktualne.
... bo właśnie Mazak mi znalazł na Allegro. Można kupić tylko z drugiej ręki - brak w ofercie Logitech'a.

No i "standardowa prośba":
- o plik settings.ini
- o wstępne wartości ustawień G940 z conf.ini, sekcja [rts_joystick]

Leszek

Offline HAV

• *
  • LAST CAT STANDING
« Odpowiedź #1186 dnia: Stycznia 25, 2014, 00:51:25 »
Dysponuje ktoś takim "cudem" jak Trust Predator GM-2500 (ew. jakaś bliźniacza konstrukcja z takim samym stickiem vide Apollo etc.) lub widział jak to wygląda od środka?
Znalazłem zdjęcia bebechów Logitech'a Extreme 3D Pro, Trust mocno go przypomina.
Zastanawiam się tylko czy zmienili coś w płytkach. Interesuje mnie zwłaszcza, czy przyciski też zrobione są na tact switche (i mają ten charakterystyczny dla nich klik), czy zastąpili je gumkami.

« Odpowiedź #1187 dnia: Kwietnia 18, 2014, 20:47:51 »
To mój pierwszy post, więc witam wszystkich serdecznie.

Zarejestrowałem się, ponieważ szukam nowego joysticka. Posiadam Hotasa X, ale brakuje mi w nim precyzji, poza tym jedna oś przestała działać.

Zastanawiam się pomiędzy Thrustmaster 16000m, a Defender Cobra M5. Który z nich byłby bardziej precyzyjny i wytrzymałby dłużej? Skłaniam się ku Cobrze, niesamowicie podoba mi się design, ale głównie zależy mi na funkcjonalności.

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #1188 dnia: Kwietnia 20, 2014, 21:03:19 »
Miałem oba, bierz Cobrę i od razu kup smar silikonowo-teflonowy.

« Odpowiedź #1189 dnia: Kwietnia 21, 2014, 10:53:46 »
A w czym dokładnie jest lepsza? W Thrustmasterze kusi mnie zachwalana wszędzie precyzja, jak wypada Cobra w porównaniu?

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #1190 dnia: Kwietnia 21, 2014, 16:22:19 »
Cobra jest precyzyjniejsza w neutrum i lżej ją z tego stanu wychylić. Thrustmaster ma twardszą sprężynę centrującą i wyraźny deadzone w neutrum. To dość kluczowe przy celowaniu. Kąty wychyłu podobne mają. Oba mają hallotrony chociaż T. ma rzeczywiście 16000 punktów na oś a Cobra tylko 1024 fizycznie. W niczym to jednak nie przeszkadza bo i tak ta rozdzielczość jest nadmiarowa.

« Odpowiedź #1191 dnia: Kwietnia 21, 2014, 16:48:52 »
Na tego typu porównanie czekałem, jeszcze dziś złożę zamówienie. Bardzo mi pomogłeś, dziękuję!

« Odpowiedź #1192 dnia: Kwietnia 22, 2014, 21:12:03 »
http://www.rockpapershotgun.com/2014/04/22/best-flight-stick/

Może to komuś pomoże. W każdym razie warto przeczytać przynajmniej pierwszy akapit.
"Basically, the joy/flightstick industry is a place where innuendo goes to die." :)

« Odpowiedź #1193 dnia: Kwietnia 24, 2014, 12:45:00 »
Joystick już do mnie dotarł i jestem po prostu zachwycony! Solidny, precyzyjny, przycisków od groma, a do tego ten design! Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc :)

Jako że apetyt rośnie w miarę jedzenia, chciałem zapytać czy w Polsce da się dostać osobną przepustnicę, bez dodatkowego joysticka? Znalazłem Gametrix ECS (http://gametrix.ru/products/8), ale nie widzę jej w sprzedaży poza Rosją. Orientuje się ktoś, czy dałoby się ją do nas sprowadzić i ile mogłaby kosztować taka operacja?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #1194 dnia: Kwietnia 24, 2014, 14:35:06 »
Kupisz używkę od X-52, czasem pojawiają się na aukcjach. Jest też opcja Pro Throttle od CH, albo Throttle Quadrant od Saiteka (ale to same wajchy).

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #1195 dnia: Kwietnia 24, 2014, 15:34:48 »
Używka X52 jest najlepsza, bo z PC-tem działa sama, bez joystick'a. Musisz szukać uszkodzonych joy'ów, ale szanse nie są duże, pojawiają się bardzo rzadko.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #1196 dnia: Maja 11, 2014, 12:11:30 »
Panowie czy ktoś w was miał na dłuższą metę do czynienia z panelami Saitek Pro Flight? Chodzi o informację na temat ich współpracy (możliwość konfiguracji) z innymi tytułami niż MFS X czy X Plane.

Offline EMP

• *
« Odpowiedź #1197 dnia: Czerwca 09, 2014, 10:43:50 »
Witam,
Szukam joysticka dla siedmiolatka który chce zacząć przygodę z simami (FS X na przykład). Sam jestem fanem i chciałbym mu sprezentować coś solidnego z FF ale cenowo w okolicach 200-250 PLN (więc FF opcjonalnie lub przekroczę budżet) . Ponieważ to jest siedmiolatek pewnie dochodzi jeszcze kwestia rozmiarów, czytałem w wątku, że nie wszystkie joysticki nadają się dla małych rąk. Tak więc proszę o poradę, co kupić?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1198 dnia: Czerwca 09, 2014, 13:47:36 »
Z FF to raczej zapomnij, bo na placu boju jeszcze do niedawna był jedynie Logitech G940 ale i on poległ. Moim zdaniem ThrustMaster T16000 ewentualnie może coś od Saiteka z Rumble Force o ile ta seria jeszcze żyje.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #1199 dnia: Czerwca 09, 2014, 16:41:51 »
Witam,
Szukam joysticka dla siedmiolatka który chce zacząć przygodę z simami (FS X na przykład). Sam jestem fanem i chciałbym mu sprezentować coś solidnego z FF ale cenowo w okolicach 200-250 PLN (więc FF opcjonalnie lub przekroczę budżet) . Ponieważ to jest siedmiolatek pewnie dochodzi jeszcze kwestia rozmiarów, czytałem w wątku, że nie wszystkie joysticki nadają się dla małych rąk. Tak więc proszę o poradę, co kupić?

Mój 6-ciolatek dojeżdża Thrustmaster Flight Stick-a z racji tego że sprzedałem TM Flight Hotas Stick X-a. Jednak z perspektywy czasu troszkę żałuję, sprzedany miał przepustnicę, którą można było odczepiać. Fakt grip jest sporych rozmiarów ale młody daje sobie radę w Airfixa znakomicie. Joystick wcześniej kursował ze mną dwa razy w rejon "dużego zapylenia i oddziaływania przeciwnika" i jako weteran spisuje  się prawie bez zarzutu z malutkim wyjątkiem dotyczącym przepustnicy-potencjometr wykazuje delikatne "szumy" w połowie zakresu pracy, dlatego stawiałbym na TM F Hotas X-a.
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS